|
01-02-2016 |
 | Iulian Vizitator |
| Buna ziua. Pe 13.06.2015 am fost oprit și testat cu aparatul etilotest în vederea stabilirii alcoolemiei. Rezultatele au fost 0,78 în aer și 1,24 în sânge. Bineînțeles ca mi s-a întocmit dosar penal. În 12.01 am fost citat ,am fost de acord cu începerea urmăririi penale,am recunoscut și regretat fapta. Astăzi a fost un nou termen și judecătorul m-a întrebat dacă vreau să mi se întocmească un referat de evaluare personală și mi-a spus ca ne reîntâlnim pe 23.02. Întrebarea mea e cine face acest referat? Și în ce constă el? Am procedat bine acceptandu-l? Și,aveți idee ce pedeapsă pot primi,în condițiile în care e prima mea "ceartă" cu legea? | |
|
|
|
01-02-2016 |
| Referatul de evaluare se realizeaza de Serviciul de Probatiune si va cuprinde propuneri motivate referitoare la natura si durata programelor de reintegrare sociala pe care infractorul minor ar trebui sa le urmeze. Acesta vizeaza doar infractorii care la data comiterii faptei erau minori.Daca la data savarsirii faptei nu aveati 18 ani impliniti, neavand antecedente penale, cel mai probabil vi se va aplica o masura educativa neprivativa de libertate. Multa bafta! | |
|
|
|
02-02-2016 |
 | Iulian Vizitator |
| Am 34 ani. Judecătorul mi-a spus ieri ca s-ar putea da sentinta, dar m-a întrebat dacă totuși,aș vrea să mi se facă un referat de evaluare personală. Am fost de acord deoarece nu am mai avut probleme cu legea și mă gândesc ca e în avantajul meu. Sunt un om liniștit,calm,căsătorit,2copii,îmi văd de munca,nici acasă nu fac chefuri,muzică tare,nu mă cert cu vecinii. | |
|
|
|
02-02-2016 |
 | Vasile Vizitator |
| am fost oprit de un agent rutier ,eram cu masina in trafic. mi-a cerut documentele,m-a pus sa suflu...a iesit 56la mie im aerul expirat,am mers la UPU..spitalul judetian ,s-au recoltat doua probe la prima a iesit 62 in sange la a doua ...40 in sange lucrez intr-o institutie similaara cu politia daca e caz penal pot fi dat afara de la serviciu PUNCTEZ..am recunoscut ca am baut 50/100 ml alcool,am dat declaratie ,m-am supus tuturor testelor,nu am facut accident, pana la domiciliu mai aveam 500m si am declarat ca am bau atunci in masina ceea ce s-a si intamplat. vreau sa stiu ce sa fac...este penal??? imi trebuie avocat? multumesc cu tot respectul | |
|
|
|
02-02-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Infractiunea de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului consta in aceea ca, la momentul prelevarii mostrelor biologice imbibatia alcoolica este de peste 0,80 g/l alcool pur in sange. In cazul dvs. veti primi o sanctiune administrativa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-02-2016 |
| Daca domnul Iulian, in urma prelevarii mostrelor biologice, avea o imbibatie alcoolica de sub 0,80 g/l alcool pur in sange atunci nu i se mai facea dosar penal. Insa, avand o imbibatie de 1, 24 g/l (0,78 in aerul expirat) acesta va raspunde penal pentru infractiunea de conducere a unui vehicul sub infulenta alcoolului. In opinia mea, in lipsa antecedentelor penale, sanctiunea va fi o pedeapsa (inchisoare sau amenda) a carei aplicare va fi amanata. Cu alte cuvinte, domnul Iulian va beneficia de amanarea aplicarii pedepsei, ceea ce inseamna ca nu va executa pedeapsa, avand insa un termen de supraveghere de 2 ani de la data ramanerii definitive a hotararii. Toate cele bune! | |
|
|
|
02-02-2016 |
| In atentia domnului Iulian. Solicitati de la locul de munca o adeverinta din care sa rezulte ca sunteti angajat al acelei institutii pe care s-o depuneti la dosarul cauzei in vederea circumstantierii/reducerii pedepsei, dar si pentru a fi scutit de munca in folosul comunitatii. Acel referat de evaluare din cate cunosc se solicita in cazurile cu infractori minori. Totusi daca a fost solicitat un astfel de referat este cu atat mai bine, avand in vedere ca sunteti incadrat in munca, aveti familie, copii, etc. Multa bafta! | |
|
|
|
03-02-2016 |
 | Iulian Vizitator |
| |
|
|
05-02-2016 |
 | Iubitaluy265@gmail.com Vizitator |
| Bună ziua am și eu o problemă și am nevoie de sfaturi.dintr-o relație de concubinaj pe care am avuto a rezultat o fetiță.pe tot parcursul relației concubinul mă bătea foarte crunt cu vânătăi etc.nu am putut sami scot certificat medico-legal nici să fac plângeri finca eu nu aveam voie să ies decât în curte și atât iar vecini mă auzeau uneori chiar vedeau ce se întâmplă dar individul fiind născut și crescut în acel sat laolaltă cu copii vecinilor prieteni buni deci,nu se băgau.după ce am născut acesta a continuat să mă bâtă de față cu fetiță și mă obliga chiar să întrețin relații sexuale cu el chiar dacă față nu dormea ci uneori se uita mititică de îmi venea să intru în pământ dar eram bătută crunt și forțată obligată să fac asta.am zis să îndur de dragul ei până ce miam dat seamă k defapt îi fac rău dacă o cresc dintr-un asemea mediu.tatăl lui un bețiv notoriu maicasa înjura și rezolva totul la fel cu violență mai cv k un bărbat.cum spuneam am reușit să fug întri zi pe furiș tot în urma unor violente ale lui asupra mea kt și ale lui și ale maicasi asupra fetiței mele gen palme la fund și zbierau la ea deși în creșterea ei nu au binevoit să se implice niciunul.fetiță avea doar un anișor knd neam despărțit.anul trecut adică după dupa ce fetiță a împlinit trei ani am decis sami refac viață și k fetiță avea nevoie și de o parte paternă.precizez k în foi ani de zile deci dp ce am reușit să fug de la el cu tot cu fata ,tatal biologic nu a mai venit la fetiță nici alocația nu ia mai aduso nici pachete absolut nmk.acum k a aflat k mam recăsătorit adik în urma cu 7luni,mergeam singură cu fetiță pe stradă și nu știu cum să făcut k mia ieșit în cale cu o mașină chiar el însoțit de alți bărbați .mia smuls efectiv față din brațe și de atunci nu mă mai lăsat să o văd.knd vine la tribunal,pentrucă miam angajat imediat un avocat pt custodia copilului,mă amenința întruna.fetiță mia fost dusă cu forța intrum mediu total necunoscut pt k nici măcar pe el nu îl cunoștea nemaivazandul de la vârstă de un an va dați seamă k a suferit o traumă și mediul în care este suferă în continuare dar el se gândește doar să se răzbune pe mn nu se gândește k face copilul să sufere.acum va rog să mă sfătuiți ce pot face k sal decad din drepturi și să nu mai aibă acces la fetiță knd voi reuși s-o iau,finca îi face doar rău el nu a fost doar un soț rău ci și un tată rău. Înainte să ne despărțim nu muncea adică tot timpul relației el nu a muncit copilul meu era întreținut și totul de la lapte ,pampers biberoane hăinuțe etc erau cumpărate de părinții mei pt lui nu îi place munk el îmi zicea k sa mă duc eu la munk dc să stau acasă să se facă el de râs k muncește?si nu știu cum pot face k nu va veni nimeni de acolo să îmi fie martor dat fiind așa cum vam spus k sunt între prieteni acolo.nu știu cum să dovedesc și să conving k acest animal chiar nu merită să stea în preajma copilei..actualului meu soț fetiță îi spunea Tati lui ia spus asta pt prima dată și se atașase ff mult de el plus k între noi totul se rezolva cu calm și vorbă nu cu țipete și bătăi k celălalt.ce credeți voi reuși să câștig custodia fetiței mele kt durează un astfel de proces?având în vedere și k prietenii lui sunt în stare să mintă pt el și să spună verzi și uscate în favoarea lui doar k să îmi facă rău ..va rog ajutatima ce mă sfătuiți? | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |