Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

In 15.05.2013 am primit 2 ani si 8 luni termen de incercare .cand voi fi reabilitat?

12-02-2016
Vizitator
in codurile penale scrie ca reabilitarea de drept,in cazul meu se face in decurs de 3 ani,dar nu inteleg daca se refera de la sentinta finala si irevocabila,sau de la sfarsitul termenului de 2 ani si 8 luni.

atasez si cazul meu,daca nu deranjez...

Complet: Amanare pronuntare - PENAL
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Admite cererea inculpatului. În baza art.87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002 republicată, cu aplicarea art. 320 ind.1 cod procedură penală; Condamnă pe inculpat la 8 luni închisoare. Aplică art. 71 rap. la art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) cod penal, în sensul interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. În baza art. 81 şi art. 82 cod penal; Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 2 ani şi 8 luni. În baza art. 359 cod procedură penală; Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.83 cod penal cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei în cazul comiterii în termenul de încercare a unei noi infracţiuni. Aplică art.71 alin.5 cod penal. În baza art.191 cod procedură penală; Obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 400 lei, din care suma de 75 lei reprezintă onorariu avocat oficiu conforma Protocolului încheiat între MJ şi UNBR ce va fi avansat din fondurile MJ către avocat Popescu Iulia Andreea. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 15 mai 2013.
Document: Hotarâre 290/2013 15.05.2013

mentionez ca am mare nevoie de un raspuns pentru ca la serviciul de cazier judiciar,inca imi apare problema!
va multumesc anticipat!
stefan c.
Răspunde
 14-02-2016

In cazul dumneavoastra se vor aplica dispozitiile art. 86 din vechiul cod penal potrivit carora, daca condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune in termenul de incercare si nici nu s-a dispus revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei, acesta va fi reabilitat de drept. In ceea ce va priveste, reabilitarea de drept va interveni dupa expirarea termenului de incercare de 2 ani si 8 luni. Practic, reabilitarea de drept se constata din oficiu de organele competente, fara ca dumneavoastra sa faceti vreo solicitare in acest sens.
Numai bine!
Răspunde
 15-02-2016
Vizitator
va multumesc frumos pentru raspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.