Forum avocaţi > Drept penal

Vătămare corporală gravă

15-02-2016
Vizitator
Am fost lovit cu batul in cap de către un localnic iar eu am reactionat.Acum ne judecăm pentru ca el a fost dus la spital.Eu mai am o pedeapsa dar s-a întâmplat dupa bătaie si este de 3 ani cu suspendare..Vreau sa stiu ce se poate întâmpla in cazul meu?Ne-am împăcat in fata avocatului ..i-am dat o suma de bani ceruta de el..
Răspunde
 15-02-2016

Conteaza foarte mult incadrarea juridica a faptei si numarul de ingrijiri medicale. Daca se constata ca este vorba de o lovire care a cauzat cel mult 90 de zile de ingrijiri medicale exista posibilitatea ca partea vatamata sa isi retraga plangerea prealabila. Daca fapta de lovire a cauzat mai mult de 90 de zile de ingrijiri medicale atunci va fi incadrata ca vatamare corporala si nu mai exista posibilitatea retragerii plangerii sau a impacarii. In alta ordine de idei, depinde ce reprezinta acea suma de bani pe care i-ati dat-o partii vatamate si ce acte ati facut in fata avocatului. Retragerea plangerii prealabile ca sa produca efecte trebuie sa fie realizata in fata organului de urmarire penala sau a instantei de judecata sau prin declaratie autentificata la notar. Este indicat sa reusiti o impacare pe latura civila cu partea vatamata in urma careia sa-si retraga plangerea (in cazul infractiunii de lovire sau alte violente), iar dumneavoastra sa nu mai raspundeti penal, avand in vedere ca aveti deja o condamnare cu suspendare.
Multa bafta!
Răspunde
 15-02-2016
Vizitator
El are intre 25-30 de zile spitalizare si pe certificat spune ca o coasta i-a perforat plămânul.Dar in realitate nu e asa...totul s-a cumpărat cu bani.Daca condamnarea cu suspendare pe care o am acum s-a întâmplat dupa acest incident ai acum s-a început judecarea..Ce as putea sa primesc?Banii ni s-a cerut de către el pentru a ne împăca..totul in fata avocatului cu semnături..
Răspunde
 15-02-2016
Vizitator
Si sunt încadrat la art 182 vatamare corporală grava .S-a întâmplat pe 28 aprilie 2012 .Si judecarea a început in octombrie 2014.Si in 2013 am primit condamnarea cu suspendare de 3 ani si încă 3 de supraveghere.
Răspunde
 15-02-2016
Vizitator
La ultimul proces judecătorul ne-a spus ca ne judecăm pe noul cod penal.Când ne-am împăcat el a zis in scris ca isi retrage plângerea civila si penala fata de mine.
Răspunde
 08-11-2016
Vizitator
Sunt acuzat,de un individ ca l.am batut,a reusit sa aduca in jur de 90 de zile CML,nu are probe reale(martori),nu poate dovedi concret ca eu i.am produs leziunile pe care in mod fals,pretinde ca au fost produse de mine..
Acum doua zile,am fost instintat da politie ca voi fi incadrat la vatamare corporala...
Doresc sa va intreb:poate sa obtina o condamnare a mea,doar in baza unui Certificat medico-legal,in conditiile in care,repet,nu exista niciun martor care sa.i sustina acuzatiile pe care mi le aduce?
Mentionez ca nu am antecedente penale.
Va multumesc anticipat pt raspuns.
Răspunde
 09-11-2016
Vizitator
Nu am primit raspunsul la intrebarea mea din mesajul de mai sus,va rog foarte mult sa.mi raspundeti.
Cu respect ,Ioan
Răspunde
 09-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ioan_oprian a scris pe 08-11-2016:
Sunt acuzat,de un individ ca l.am batut,a reusit sa aduca in jur de 90 de zile CML,nu are probe reale(martori),nu poate dovedi concret ca eu i.am produs leziunile pe care in mod fals,pretinde ca au fost produse de mine..
Acum doua zile,am fost instintat da politie ca voi fi incadrat la vatamare corporala...
Doresc sa va intreb:poate sa obtina o condamnare a mea,doar in baza unui Certificat medico-legal,in conditiile in care,repet,nu exista niciun martor care sa.i sustina acuzatiile pe care mi le aduce?
Mentionez ca nu am antecedente penale.
Va multumesc anticipat pt raspuns.

Daca numarul zilelor de ingrijiri medicale este mai mare de 90, veti fi acuzat de savarsirea infractiunii de vatamare corporala, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 2 la 7 ani. Va trebui sa va asigurati o aparare eficienta pentru a va demonstra nevinovatia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2016
Vizitator
Multumesc pt raspuns.
Totusi intrebarea mea era alta,si anume:
Daca se poate condamna o persoana doar in baza unui certficat medico_legal,fara alte probe concrete(martori,inregistrari camere video),care pot constitui probatiunea incontestabila,cu privre la o fapta.
Doresc o lamurire clara,multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.