Forum avocaţi > Drept penal

Conducere sub influenta bauturilor alcolice

1  2  Final
 20-02-2016
Vizitator
Buna ziua.daca in urma unei condamnari am primit in sarcina 1si 6 luni cu amnare dar sub supraveghere 2 ani permisul mi se va anula ?
Răspunde
 21-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Aveți termen de încercare 2 ani. Permisul nu vi se anula , dacă s-a dispus de către instanta amânarea aplicării pedepsei pentru 1 an și 6 luni.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2016
Vizitator
Va multumesc frumos
Răspunde
 21-02-2016
Vizitator
Daca sentinta sa dat pe data de 18.02.2015 cand ar trebui sa primesc hotararea acasa si dupa ce perioada ami pot recupera permisul.va multumesc.
Răspunde
 21-02-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Veți primi sentința în momentul în care ea va fi redactată și motivată de către instanta. Dacă ați fost achitat, va puteți lua permisul din momentul în care rămâne definitiva sentința. Dacă ați fost condamnat, permisul va fi anulat, iar după 1 an din momentul rămânerii definitive a hotărârii, aveți posibilitatea de a da examen și a vi se elibera un nou permis. Dacă s-a dispus amânarea aplicării pedepsei, va puteți ridica permisul de la Politie, asta în cazul în care nu se consideră contravenție, situație în care ar putea fi suspendat dreptul de a conduce pentru o anumită perioadă.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-02-2016
Vizitator
in baza art396 alin 1,4,si 10 raportat la art 83 c pen stabileste pedeapsa de 1 an si 6 luni inchisoare in sarcina inculpatului.xx. pentru infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcolice.in baza art 83 1c pen AMANA aplicarea pedepsei inchisori pe un termen de supraveghere de 2 ani stabilit in conditiile art 84 c pen termen care curge de la data ramaneri definitive a prezentei hotarari.inpune inculpatului obligatia de a presta o munca neremunerata in folosul comunitati pe o perioada de 60 zile.plus cheltuieli de judecata.va intreb respectuos daca in aceste conditi permisul mi se va anula?hotararea este definitiva cu drept de recurs in 10 zile din data de 18.02.2015
Răspunde
 22-02-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Permisul nu vi se va anula.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-02-2016
Vizitator
Va multumesc pt raspuns si amabilitate
Răspunde
 23-02-2016
Vizitator
cunoaste cineva cazuri care si-au ridicat permisul in urma unei hotarari de amanare a pedepsei si dupa cat timp.???
Răspunde
 23-02-2016
Vizitator
Bună seara am fost prins la volan băut dar acolo nu era drum public ce șanse am sami recuperez permisul?
Răspunde
 23-02-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!

Daca in cuprinsul minutei ce va fost comunicata, instanta nu a precizat si art. art. 85 alin. (2) lit. g) C. pen., respectiv instanta impune inculpatului ca pe perioada termenului de încercare să nu conducă nicio categorie de autovehicule, atunci puteti conduce chiar si in aceasta perioada.

permisul NU VA FI ANULAT daca instanta a amanat aplicarea pedepsei inchisorii.

Puteti obtine permisul in momentul in care primiti hotararea de la instanta.

pentru mai multe informatii, ne putei contacta la datele de mai jos.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2016
Vizitator
Va multumesc mult doamna avocata
Răspunde
 24-02-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul in care nu conduceati autovehiculului pe un drum public, va trebui sa va construiti o aparare solida pentru a va demonstra nevinovatia. Totusi, vor fi avute in vedere mai multe circumstante.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-02-2016
Vizitator
Buna ziua.as dori sa stiu daca exista termen de redactare a unei hotarari definitive?
Răspunde
 27-02-2016

Articolul 114 Cod Rutier
(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru infracţiunile prevăzute la art. 334 alin. (2) şi (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) şi (4) din Codul penal;

Art. 90 Cod Penal
Efectele amânării aplicării pedepsei
(1) Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.
(2) Amânarea aplicării pedepsei nu produce efecte asupra executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărâre.

Pentru mai multe detalii ma puteti contacta la numarul afisat mai jos.
Răspunde
 01-03-2016
Vizitator
buna ziua.daca am primit comunicarea (minuta) in care precizeaza ca am primit o pedeapsa cu amnare,intrebarea mea este ma pot duce la politie pentru ami ridica permisul sau trebuie sa astept hotararea definitiva?va multumesc
Răspunde
 01-03-2016

Trebuie sa asteptati ca hotararea sa devina definitiva, apoi cu sentinta mergeti la politie pentru a va ridica permisul suspendat.
Răspunde
 01-03-2016
Vizitator
Va multumesc
Răspunde
 01-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Termenul de recomandare pentru motivare hotarari este de 30 de zile de la pronuntare. Este un termen de recomandare nu de sanctionare ! Asa ca nu trebuie respectat. Avand in vedere cauzele multiple de pe rolul instantelor de judecata in care sunt inculpati incarcerati prioritate au cazurile cu inculpatii in arest. Asa ca termenul de 30 de zile este mult depasit. Insa exista sanctiuni disciplinare pe acest aspect in cazul in care judecatorul redactor are multiple astfel de cazuri cu termen foarte lungi (de ordinul zecilor de luni) intrucat cauzele trebuiesc solutionate intr-un termen rezonabil. In acest sens Romania a fost sanctionata de CEDO. In concluzie, daca vreti ca hot sa fie redactata mai repede de un an adresati-va unui avocat sa va redacteze o cerer motivata in acest sens.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-03-2016
Vizitator
Buna ziua.daca in urma unei pedepsei cu amnare dar sup supraveghere am inteles ca ami voi putea ridica permisul dupa ce primesc hotararea definitiva intrebarea mea este am dreptul sa conduc sau trebuie sa astept terminarea termenului de supraveghere?va multumesc.
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.