Forum avocaţi > Drept penal

Incalcarea unei fapte penale a doua oara

22-02-2016

buna ziua stimati si stimate avocatii(e) ma numesc bogdan sunt din bv si am urmatoarea problema acum aproximativ 9-10 luni am fost prins de politia din zona mea de resedinta cu numerele rosii expirate a urmat un proces dupa cum bine stitii si am primit dupa 4-5 luni decizia ca trebuie sa fac 30 de zile de munca in folosul comunitatii bun le-am facut mi-am recuperat permisul acum problema mare este ca la interval de cateva luni 2-3-4 nu mai stiu exact m-au prins iar cu numerele rosii expirate problema este ca politisti mau intrebat daca stiam si am fost sincer si leam spus ca da intrebarea mea este sa ma astept la puscarie oare tine instanta cont ca am o fetita de 1 anisor si ca sunt singurul care aduce venit este recidiva fapta mea sa ma impac cu gandu ca puscaria urmeaza pentru mine va rog raspundetimi ca sunt disperat multumesc anticipat
Răspunde
 22-02-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce va aflati in termenul de supraveghere in urma unei condamnari cu amanarea aplicarii pedepsei, in momentul in care veti fi condamnat definitiv pentru a doua fapta, vi se va revoca beneficiul amanarii aplicarii pedepsei, iar pedeapsa rezultanta se va executa in regim de detentie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2016

ok dar eu nu am primit pedeapsa cu suspendare sau ceva de genu ci nup si munca in folosul comunitatii care le-am si facut aceasta nu se inchide dupa ce am platit si cheltuielile de judecata in valoare de 50 de lei nu sa inchis dosarul? un alt domn avocat mia sugerat sa imi iau un avocat bun si cu siguranta nu o sa fac puscarie o fi adevarat?
Răspunde
 23-02-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Munca in folosul comunitatii se dispune la amanarea aplicarii pedepsei. Din moment ce ati comis a doua fapta in termenul de incercare, este exclus sa primiti a doua condamnare fara executare in regim de detentie. Ce prevede pe scurt prima condamnare?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2016

pai prevedea pedeapsa cu munca neremunerata si cam atat nu ani cu suspendare nu amenda pai atunci insinuati ca puscaria in cazul meu este inevitabila problema mea este ca am familie un copil minor de intretinut mama bolnava o banca de achitat oare se tine cont de aceste lucruri in instanta in situatia in care sar produce mai mult rau prin inchiderea mea decat prin lasarea mea in libertate?
Răspunde
 24-02-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Imi puteti relata pe scurt continutul primei condamnari?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-02-2016

pa nu stiu ce ar trebui sa va relate pentru ca eu nu mai am foaia de la parchet pentru ca am dato inapoi cand am platit cheltuelile de judecata deci dumneavoastra sugerati ca instanta nu va tine cont in nici un fel de lucrurile mentionate de mine mai sus nu?
nu tine cont ca o familie ar pute suferi enorm nu tine cont ca avem o banca ca ducerea mea in arest ar aduce mai mult rau decat bine comunitatii nas putea primi ceva cu suspendare tinand cont ca am incalcat legea nevoit nu intentionat?
Răspunde
 24-02-2016

uitati ce imi comunica un domn avocat de pe alt forum tinand cont de faptul ca am primit neinceperea urmariri penale cititi cu atentie:Inteleg ca este vorba de o ordonanta de renuntare la urmarirea penala. Asa cu s-a zis si mai sus, nu sunteti in stare de recidiva. Ce v-a spus celalalt domn avocat de pe respectivul forum nu vi se aplica. Sper sa aveti noroc si de data aceasta si procurorul sa nu considere savarsirea unui concurs de infractiuni. In orice caz, "puscarie" nu faceti.

PS: Pentru cei cu studii juridice, in niciun caz nu m-am referit la concurs intre infractiunea de acum 9 luni si cea de-acuma in discutie. M-am referit la R.I.L. pe fostul art. 85 alin. 1 si 2.
Răspunde
 24-02-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca in primul caz ati obtinut renuntarea la urmarirea penala si v-ati indeplinit obligatiile, nu va aflati in stare de recidiva, astfel ca exista posibilitatea sa obtineti pentru cea de-a doua fapta o pedeapsa cu o modalitate de executare neprivativa de libertate.
Daca in cazul primei infractiuni ati primit o condamnare cu amanarea aplicarii pedepsei si ati comis a doua infractiune in termenul de incercare, va aflati in stare de recidiva si vi se revoca beneficiul amanarii aplicarii pedepsei.
De accea v-am intrebat ce a dispus instanta sau procurorul in cazul primei fapte.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-02-2016

nu in nici intr-un caz mia dat doar neinceperea urmariri si munca atat multumesc mult pentru informatii sunteti o mare doamna toata stima scumpa doamna
Răspunde
 26-02-2016
Vizitator
Daca cineva are cazier si este acuzat pentru loviri si alte violente si are 7-8 zile de spitalizare ce pedeapsa se da?
Răspunde
 27-02-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, persoana respectiva risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani sau amenda, in functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale si de gravitatea leziunilor suferite de catre partea vatamata.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.