Forum avocaţi > Drept penal

Nastere copil la 15 ani, tatal major nu il recunoaste

26-02-2016
Vizitator
Buna seara, as vrea daca se poate sa ma ajutati cu cateva sfaturi juridice in privinta urmatoarei probleme: Intr-o comuna din judetul Galati, o minora in varsta de 15 ani a ramas insarcinata in urma unui act sexual cu un consatean in varsta de 22 de ani. Zilele acestea minora a nascut un baietel pe care, bineinteles ca tatal refuza sa il recunoasca. Mama minorei impreuna cu aceasta s-au deplasat la sectia de politie din sat pentru a depune o plangere insa tot efortul depus de politist a fost acela de a-l chema pe tatal copilului si a-l sfatui sa sprijine mama-minora in vederea cresterii copilului (mentionez ca minora provine dintr-o familie defavorizata). Ulterior am aflat ca tatal copilului l-ar fi mituit pe politist (cei doi fiind cunostinte) cu un porc si o caruta de lemne (tipic, din pacate) astfel incat problema sa fie trecuta cu vederea.
Asadar, ce este de facut pentru a veni in ajutorul mamei-minore? Eu m-am gandit ca in prima faza ar fi necesar sa se deplaseze atat minora cat si mama acesteia la Sectia de Politie Judeteana din Galati si sa depuna o plangere impotriva tatalui copilului (in speranta ca aici vor fi luate in serios).
Din ce stiu, actul sexual cu un minor, conform art.220 din C. pen. se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
Va multumesc anticipat!
Răspunde
 27-02-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Actul sexual cu un minor constituie infractiune, insa termenul de depunere al plangerii penale este de 3 luni din ziua in care persoana vatamata a aflat despre savrsirea infractiunii.
Finnd vorba despre o persoana minora, termenul de 3 luni curge de la data cand reprezentantul sau legal a aflat despre savarsirea infractiunii.
In ceea ce priveste refuzul tatalui de a recunoaste copilul, trebuie formulata o actiune civila in stabilirea paternitatii de catre reprezentantul legal al mamei, in numele copilului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Asa cum a spus si colega mea trebuie sa formulate o cerere la judecatoria din raza caruia locuieste paratul / tatal pentru stabilirea paternitatii. Actiunea o formuleaza mama sau reprezentantul legal al minorei in numele copilului.
In paralel daca nu au trecut 3 luni de la data la care reprezentantul legal al minorei a aflat ca s-a savarsit infractiunea atunci depuneti si plangerea penala. Succes !

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2016
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns!
Răspunde
 26-01-2020
Vizitator
Eu am 25 de ani iar fosta cuncubina are 16 ani și am o fetiță de un an jumate... Și am toate coditile fete care mi se cere pin lege pot câștiga fetita
Răspunde
 26-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu va suparati, daca fetita dvs. are acum 1 an si jumatate, inseamna ca mama a conceput copilul cand avea 13 ani si 8 luni, iar dvs. aproape 23.
Nu ati fost cercetat penal ptr.act sexual cu minor? Ati recunoscut copilul in acte?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mihaita a scris pe 26-01-2020:
Eu am 25 de ani iar fosta cuncubina are 16 ani și am o fetiță de un an jumate... Și am toate coditile fete care mi se cere pin lege pot câștiga fetita
Situatia dvs este putin cam delicata, avand in vedere varsta mamei. Din punct de vedere legal, daca ati recunoscut copilul si doriti sa il cresteti, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea mamei la plata pensiei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.