Forum avocaţi > Drept penal

Mediere Inalta Curte

02-03-2016
Vizitator
Intr-un proces de inselaciune, tatal meu a primit Neinceperea urmarii penale. Au fost 2 condamnati, dupa terminarea procesului pagubitul a deschis alt proces impotriva netrimiterii in judecata.
Acolo de la complice pentru inselaciune tatal meu a primit incadrarea de autor, apoi a fost condamnat la 4 ani si jumatate.
Fapta a fost ca a vandut firma (fara nicio datorie) si i-a ajutat pe noii administratori la descarcarile marfurilor. ( 1 singura din 3)
A fost facut recurs la Curtea de apel, cerandu-se achitarea, in subsidiar cu suspendare , iar daca nu reintoarcerea procesului ( nu se citase firma ).
Intre timp tatal meu cu pagubitul au facut un acord de mediere la care nu s-au inteles, tatal meu putea sa ofere doar 20.000 euro, domnul respectiv vroia 40.000euro.
Apelul a fost respins,
Intrebarea mea este:
La recursul de la Inalta Curte, chiar daca nu ar fi sanse de schimbarea pedepsei, se mai poate incheia un acord de mediere? In aceasta situatie foarte critica putem vinde niste proprieteti ca sa facem rost de acei bani.
Răspunde
 02-03-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Pentru infractiunea prevazuta de art.244 NCP sau art.215 vechiul Cod Penal legea nu prevede nici retragerea plangerii si nici sa intervina incetarea procesului penal pentru impacarea partilor. Din ce povestiti dvs aici in fapt situatia juridica este mult diferita de ceea ce stiti sau mai bine intelegeti dvs din dosar. Cel mai bine consultati un avocat pentru a va studia dosarul si pentru a va acorda o consultatie juridica competenta.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-03-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul infractiunilor de inselaciune, respectiv inselaciune privind asigurarile, impacarea partilor inlatura raspunderea penala, insa aceasta trebuie sa intervina pana la citirea actului de sesizare al instantei de fond.
Din pacate pentru tatal dvs., aceasta impacare este tardiva, iar daca s-a judecat si apelul, conform Noului Cod de Procedura Penala, solutia instantei de fond poate fi atacata doar cu apel.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.