Buna seara. Am fost proprietar al unui tractor,pe care l-am pus in vanzare.A venit la mine un cumparator,impreuna cu sotia lui,amandoi fiind insotiti si de un mecanic de tractoare(pt a verifica starea tehnica atractorului),pt a cumpara acest tractor.Cumparatorul mi-a spus ca doreste sa cumpere acest tractor dar nu are banii decat intr-o luna si ca putem face un contract de vanzare intre noi,cu martori,pt a fi eu sigur ca-si respecta contractul.Eu am fost de acord dar am tinut sa mergem impreuna la un notar pt a formula contractul,cu clauze,pt ca sa fim in buna regula.Contractul s-a intocmit intre mine si el,cu 2 martori,dar nu a fost autentificat.In contract se precizeaza ca:pretul,ca pana in data de 30,05.2014 aduce banii,iar daca intarzie este 100 lei pe zi.Dar daca nu plateste tractorul se anuleaza contractul si fara nici o alta instiintare trebuie sa intru in posesia lui,a tractorului.Si se mai specifica ca nu are dreptul sa-l instraineze,sa-l vanda.Cat am fost noi sa redactam contractul,sotia si mecanicul tractorist(care am aflat ca este unchiul cumparatorului) au ramas la locul unde era tractorul.Ne-am intors,am citit contractul cu voce tare pt sotia cumparatorului(era de fata si mecanicul) si apoi m-am oferit sa le duc eu tractorul unde doreste cumparatorul. Termenul de 30.05. atrecut si am inceput sa ma panichez,am sunat cumparatorul si dupa cateva discutii(*cam o luna) mi-a zi:'nu pot sa-ti platesc tractorul,sa vi dupa el. Am plecat in localitatea in care am lasat tractorul(l-am lasat la intrare in sat,nu la o adresa anume) cu speranta ca poate o sa mi-l plateasca,adica sa ma inteleg intr-un fel cu cumparatorul.Ajung in sat,intreb unde sta X,care are un tractor mic,rosu,am fost indrumat la o adresa,vad in curte tractorul.Eu am fost cu un coleg acolo.Intram in curte si gasim o doamna mai in varstra,ii spunem despre ce este vb,ii aratam contractul de VC si descoperim ca este sotia mecanicului de tractor,care a fost de fata la vanzarea tractorului,adica matusa lui X.Dooamna il suna pe nepot ,ii spune ca am venit sa vb cu el sau sa ne de-a tractorul inapoi,asa cum se specifica in CV.Eu am plecat la postul de politie din sat si am cerut ca un organ de politie sa ma insoteasca la adresa unde era tractorul sa pot sa il recuperez.Agentul de acolo a citit CV,a venit cu mine,am mai asteptat cu speranta ca cumparatorul vine sa vorbim.Matusa a spus:'dragii mei daca e asa luati-va tractorul,daca prapaditul acesta nu v-a dat banii.Agentul a intocmit un proces verbal ca am ridicat tractorul si eu am plecat spre locuinta mea.La plecare am transmis celui care a fost cumparator,prim matusa lui,ca daca face rost de bani,il astept dupa tractor. Dupa 1 ani si jumatate ma trezesc ca sunt acuzat de furt,de mecanicul de tractor.pt ca el cumparase tractorul de la X. O sa inceapa urmarirea penala asupra mea?Sunt elemente de furt daca eu nu am stiut ca il vanduse(nu avea voie cf Cv) si am fost impreuna cu agentul de politie acolo,iar propritara casei nu s-a impotrivit? |
|