Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal alcoolemie 2012

1  2  Final
 06-05-2012
Vizitator
Buna ziua,

La 14.04.2012, in jurul orelor 14.00 am baut aproximativ 3-4 sticle de 500 ml bere cu un prieten.

Apoi l-am dus pe prieten acasa cu masina. La intoarcere, am a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere si am fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o alcoolemie de 0,45 mg/l alcool in aerul expirat.

Am fost dus apoi la Spitalul Judetean unde mi-au fost recoltate două probe biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei si in buletinul de analiza toxicologica-alcoolemie au rezultat valorile de 1,15 gr. alcool pur in sange si respectiv 1,00 gr. alcool pur in sange.

In concluzie, mi s-a facut dosar penal si vreau sa stiu ce mi se poate intampla? eu nu am produs niciun accident, doar m-au oprit!
o sa fiu trimis in judecata? ce pedeapsa se da de obicei in asemenea caz?
o sa raman cu cazier?
Răspunde
 06-05-2012
Vizitator
Dosarul deja a fost trimis in instanta de judecata?

Neaparat incercati sa solicitati instantei un raport de expertiza medico-legala privind interpretarea retroactiva a alcoolemiei.
Răspunde
 06-05-2012
Vizitator
da.. procurorul din pacate a dispus inceperea urmaririi penale si dosarul este in instanta.

va multumesc pentru indicatie domnule avocat. chiar instanta a solicitat acest raport de expertiza
si din el a rezultat ca avand in vedere cantitatea de alcool ingerata, rata de eliminare individuala (care depinde la randul sau de starea de plenitudine a stomacului), greutatea mea corporala si de alcoolemiile gasite la analize, a stabilit ca as fi putut avea o alcoolemie teoretica de aproximativ 1,10 - 1,15 gr. alcool pur in sange, mentionandu-se insa, la punctul 4 dupa efectuarea calculului teoretic, ca din consumul declarat s-ar fi realizat, la ora solicitata, o alcoolemie maxima teoretica zero. Contradictia din concluziile raportului de expertiza si calculul efectiv realizat este justificata de Comisie "printr-un consum de alcool nedeclarat".
Răspunde
 06-05-2012
Vizitator
Ultima concluzie la care faceti referire conduce la existenta unui dubiu major cu privire la alcoolemia avuta in momentul producerii accidentului.

Stabilirea alcoolemiei este esentiala in calificarea faptei drept infractiune ori contraventie.
Răspunde
 06-05-2012
Vizitator
am inteles dar la ce pedeapsa ma pot astepta ?
Răspunde
 06-05-2012
Vizitator
Pentru ca in cauza exista o indoiala care se interpreteaza in favoarea dvs. (prezumtia de vinovatie nu poate fi inalturata) ,daca aveti un avocat bun,va puteti astepta chiar la o achitare in temeiul art. 11 pct.2 lit.a Cod procedura penala raportat la art.10 lit.d Cod procedura penala.

Infractiunea in speta este prevazuta si pedepsita de art.87 al.1 din OUG nr.195/2002.

Daca nu veti fi achitat (nu este exclus), cea mai aspra pedeapsa la care va puteti astepta in speta avand în vedere prevederile art. 72 Cod penal, gradul de pericol social concret al faptei inculpatului si daca nu aveti antecedente penale, este o condamnare la 1-2 ani de inchisoare fara executare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, pe durata unui termen de incercare (3-4 ani).
Răspunde
 14-07-2012
Vizitator
Buna ziua si eu sunt in aceiasi problema , dar cu aolcoolemie mai mica , respectiv 0,70 si 0,55 sa dispus un calcul retroactiv de catre organul de cercetare de la politie, si rezultatul a fost ca fiin o alcoolemie TEORETICA, IN CRESTERE SITUATA INTRE0,75 RESPECTIV 0,85 acum dosarul este la parchet , ce rezolutie credeti ca v-a da parchetul?? VA multumesc
Răspunde
 11-08-2012
Vizitator
alexandru si eu am fost in aceeasi sitatie probabil diferita pt ca eu m-am dus a doua zi dupa accident iar zdreanta de ISTRATE de la tamponari m-a lucrat ca pe un infractor la fel m-a pus sa fac calcul retroactiv si m-am trezit cu dosar penal parerea mea agajeaza un avocat mentionez ca eu nu am avut accident auto cu cineva din trafic ci mi-am distrus masina in canalele ridicate de firmele ce toarna asfalt succes
Răspunde
 23-10-2012
Vizitator
buna ziua!
Cumnatul meu este in aceasi situatie.Pentru cat timp va avea carnetul suspendat?
Răspunde
 04-04-2014
Vizitator
am avut 0.49 in aerul expirat si 0.85 si 0.70 in sange si as dori sa fac recalculare,imi poate iesi sub 0.80 ?
mentionez ca e prima abatere,nu am dosar penal,cazier patat sau antecedente penale....oare pot scapa cu amenda administrativa si suspendarea permisului pe 4 luni ?

sau nu am nici o sansa....cu toate ca imi iau avocat...

ast. rasp. voastre !

va multumesc !
Răspunde
 24-04-2014
Vizitator
buna ziua.am avut 0,78 la etilotest si la sange 0.am inteles ca se claseaza cazul si nu stiu cat poate dura treaba asta.sunt sofer si oricum am stat 3 sapt pe dreapta din cauza sistemului roman,as dori sa mi-l recuperez cat mai repede.multumesc
Răspunde
 08-06-2014
Vizitator
Cun frate0,78 in aparat si 0,00 in sange ce naiba ai baut sau ceai facut sa fac si eu ca mia iesit 0,57 in aparat si in sange 1,19 respectiv 0,99.
Răspunde
 08-06-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
verificati ce se intampla de sunt discrepante atat de mari intre rezultate

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-06-2014
Bucuresti

este ff importanta metoda de calcul a alcoolemiei si indicii pe care ii prezentati. conform celor declarate de Dv alcc a fost stabilita corect

Răspunde
 17-06-2014
Vizitator
am folosit apa de gura listerine total care,care contine alcool.mi sa dus sange si la institut la buc unde mia iesit tot 0,binenteles,ca doar nu bausem,iar acum ast sa vad ce spune domnul procuror,cat ma mai plimba p nedrept si cat imi mai ingradeste dreptul de a conduce.
Răspunde
 15-07-2014
Vizitator
Numere expirate provizorii + Alcool 1.47 la etilotest,la sange 2.45 care ar fi pedeapsa la ce ma pot astepta
Răspunde
 16-07-2014
Bucuresti

teoretic de la 1 la 5 ani, cam pe la 2 ani.

Răspunde
 16-07-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
EDY depinde si daca aveti sau nu antecedente

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-07-2014
Vizitator
Nu am antecedente ! Astia 2 ani is cu suspendare sau ce sa inteleg
Răspunde
 29-07-2014
Vizitator
Buna ziua va reamitesc problema mea in data de 8:04:2015 am fost oprit la mine in comuna de un filtru de politie mentionez ca nau fost incidente am primit citatie in luna august ziua 05 ora noua sant chemat la politia ilfov in citatie spune ca am dreptul la un avocat credeti ca este si cazul meu si care este procedura mai departe multumesc .
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.