Forum avocaţi > Drept penal

Renuntare la urmarire penala

01-04-2016
Vizitator
Am avut un dosar penal pentru posesie de canabis (o tigara cu aprox 0.3). Am fost la audieri, procurorul m-a trimis la ANA pentru evauare, atunci cand m-au contactat ei eram plecat din tara asa ca nu am putut sa ma prezint, iar cand am sunat pentru o programare mi-au spus ca au trimis deja raspuns de neprezentare. In urma cu 2 zile am primit prin posta solutia: renuntarea la urmarire penala cu 30 de zile de muca in folosul comunitatii, 6 luni de consiliere si 1300 de lei cheltuieli de judecata. Din cat am citit eu, ccr a dispus ca renuntarea la urmarirea penala pentru lipsa de interes public, este neconstitutionala, si ca procurorii nu mai au dreptul sa dea pedepse de acest tip. Oricare ar fi cazul, nu voi duce la indeplinire niciuna din obligatiile date de procuror, refuz sa ma supun acestor masori. Intrebarea mea este:
1) ce se poate intampla concret peste 6 luni cad procurorul va vedea ca nu am indeplinit masurile?
2) Pot sa contest decizia procurorului, folosind argumentul hotararii ccr?
Nu raspundeti pentru a ma sfatui sa duc la indeplinire obligatiile, asta refuz categoric indiferent de consecinte.
Multumesc anticipat!
Răspunde
 01-04-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Aveti posibilitatea depunerii unei cereri de continuare a urmaririi penale, in termen de 20 de zile de la primirea copiei de pe ordonanta de solutionare, insa parerea mea este ca nu este in interesul dvs.
In cazul in care nu veti indeplini conditiile impuse in ordonanta de renuntarela urmarirea penala, aceasta se va revoca si riscati aplicarea unei pedepse penale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-04-2016
Vizitator
Buna ziua!
Multumesc pentru timpul acordat pentru raspuns.
Interesul meu nu este sa se continue urmarirea, intrebarea mea este daca exista posibilitatea ca, desi nu am de gand sa ma supun masurilor cerute de procuror, la revocare dosarul sa nu ajunga in instanta, avand in vedere cantitatea infima si lipsa antecedentelor.
Dar in cazul in care va ajunge in instanta, ca sa justific faptul ca nu m-am supus masurii, as putea sa invoc argumentul de neconstitutionalitate a ei, avand in vedere prevedererile ccr? Momentan nu am de gand sa fac nimic, ignor solutia data de ei si astept sa vad ce urmeaza.
Răspunde
 01-04-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru savarsirea infractiunii de detinere de droguri riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani, iar daca acele droguri erau pentru consum propriu, pedeapsa este inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Problema este ca solutia primita este in avantajul dvs., insa daca nu veti respecta masurile impuse, aceasta solutie se va revoca si veti obtine o condamnare penala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-04-2016
Vizitator
Am inteles, multumesc frumos pentru raspuns! O seara placuta!
Răspunde
 12-04-2016

Sfatul meu este sa respectați ce a dispus procurorul.
Un proces pe ceea ce ați vrea este scump și nu este recomandat sa va complicați.

Dacă nu va conformați riscați sa ajungeți sa aveți probleme penale destul de grave.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.