Forum avocaţi > Drept penal

Dosar penal conflict de interese

17-04-2016

Buna ziua,

Tatal meu este anchetat pentru conflict de interese, momentan inca este cercetarea in desfasurare, a primit o citatie de a se prezenta la parchetul Bucuresti pentru o audiere si el munceste in prezent in alt oras. Nu s-a prezentat pentru ca a primit citatia cu doar 1 zi mai devreme si au venit politistii la adresa apartamentului cu mandat.
El se va prezenta la urmatorul termen de audiere, si am explicat situatia politistilor. Intrebarea mea este exista sansa sa fie retinut pt 24 de ore sau 30 de zile (arest preventiv) pentru ca nu s-a prezentat ?

De asemenea as dori sa va intreb acuzarea de conflict de interese consta in faptul ca el a vandut prin firma sa produse catre un liceu ( aceste lucruri s-au facut printr-un proiect european in care el era si managerul de proiect).
Produsele care le-a vandut nu depaseau suma de 25.000 de lei, asa cum s-a prezentat si in stirea din ziar. El este acum anchetat pentru 4 miliarde de lei prejudiciu adus catre Inspectoratul Scolar.

Mi se pare o suma aberanta mai ales ca nu este posibil acest lucru. Intreg proiectul nu cred ca avea asemenea fond european.

El este la prima abatere de acest caz, va rog frumos sa imi spuneti ce se poate face pentru ca suma este enorma si exista riscul sa puna sechestru pe apartament si cum poate sa isi dovedesca nevinovatia.

De asemenea sa imi spuneti daca exista vreo sansa sa primesca pedeapsa cu suspendare avand in vedere ca este la prima abatere si daca nu cam care ar fi pedeapsa?

Va atasez mai jos si link-ul catre stire pentru a fi mai relevant:
http://jurnalulbucurestiului.ro/observator-de-calarasi-dupa-dezvaluirile-din-observator-de-calarasi-smecheriile-de-la-colegiul-economic-au-intrat-in-atentia-procurorilor/

Multumesc!
Răspunde
 17-04-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Retinerea pentru 24 de ore sau dispunerea arestului preventiv nu are legatura cu neprezentarea lui la audiere, atat timp cat a aratat faptul ca nu se poate prezenta primind citatia doar cu 24 de ore inainte.
De asemeni, in legatura cu acuzatia de conflict de interese, este necesar a se vedea ce contine dosarul de urmarire penala, pentru a putea sti exact despre ce conflict este vorba. Probabil ca ceea ce spuneti dvs. este doar o presupunere.

Fiind la prima abatere, evident ca exista circumstante atenuante.

In ceea ce priveste pedeapsa, trebuie mai intai de stiut in mod clar care este incadrarea juridica a faptei/faptelor pentru care este acuzat si, apoi putem discuta daca exista sau nu posibilitatea unei pedepse cu suspendarea.

Va recomand, sa contactati in mod direct un avocat, iar tatal dvs. sa mearga la parchet insotit de un avocat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-04-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, tatal dvs. risca o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. In primul rand trebuie vazut dosarul de urmarire penala si probele pe care se bazeaza acuzarea, deoarece cu o aparare eficienta poate obtine o pedeapsa orientata spre minimul special, eventual o achitare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.