Forum avocaţi > Drept penal

Termen redactare hotarare definitiva

19-04-2016
Vizitator
Buna ziua.as dori sa stiu daca exista un termen de redactare a unei hotarari definitive.tin sa precizez ca au trecut 30 zile de cand sentinta a ramas definitiva.
Răspunde
 19-04-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu exista un termen.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-04-2016
Vizitator
Pot depune o cerere de urgentare pt redactarea hotarari?
Răspunde
 20-04-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Da, asta puteti sa o faceti.
Ar fi bine sa si motivati de ce solicitati urgentarea.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-04-2016
Vizitator
Gasiti un model de cerere pentru urgentarea redactarii aici:
http://legeaz.net/modele/cerere-urgentare-redactare-hotarare-sentinta

Nu uitati de argumentarea cererii cum spunea si colega avocat. Trebuie doar sa precizati motive de fapt sincere pentru care aveti nevoie de hotarare mai repede astfel incat judecatorul sa aiba posibilitatea sa faca o prioritizare a redactarii dosarelor daca va va lua cererea in seama.
Răspunde
 02-02-2022
Vizitator
Bună seara, mi se amână pronunțarea de la săptămâna la săptămâna, as dori sa știu cât timp pot amână pronunțarea. După redactarea sentinței trebuie sa aștept 30 de zile sa fie definitiva și irevocabila? Pot urgenta cumva sa am sentința mai repede, am motiv întemeiat, sunt cu fetita din luna mai 2021 în tara nu ma pot întoarce în Italia unde locuim deoarece nu are încă acte, iar ia a rămas în urma cu vaccinele și controalele medicale. Mulțumesc
Răspunde
 02-02-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Pronunțarea poate să fie amânată de câte ori consideră instanța. Dacă aveți un motiv întemeiat, faceți o solicitare în scris către instanță pentru a urgenta redactarea soluției, atașând înscriduri doveditoare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2022
Vizitator
După redactarea sentinței, trebuie sa mai aștept 30 de zile sa fie definitiva și irevocabila? Multumesc
Răspunde
 03-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Teoretic, conform C.pr.civ, in cazuri justificate, dacă instanţa nu ia hotărârea de îndată, pronunţarea acesteia poate fi amânată pentru un termen care nu poate depăşi 15 zile.

In practica insa, se amana pronuntarea de mai multe ori.

Dupa pronuntare, hotărârea se redactează şi semnează în termen de cel mult 30 de zile de la data pronunţării, urmând ca, în cazuri temeinic motivate, acest termen să fie prelungit cu câte 30 de zile, de cel mult două ori.

Daca hotararea in dosarul dvs. este data in apel, ramane definitiva la pronuntare.
Daca e sentinta data la fond si poate fi atacata cu apel, ramane definitiva fie dupa judecarea apelului, fie - daca nu se formuleaza apel - la expirarea termenului de formulare a apelului pentru toate partile din dosar.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-02-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Lisneanu Elena Nicoleta a scris pe 03-02-2022:
După redactarea sentinței, trebuie sa mai aștept 30 de zile sa fie definitiva și irevocabila? Multumesc

Daca ati fost parte intr-un dosar civil, iar dosarul a fost solutionat pe fond, va trebui sa asteptati implinirea termenului de 30 de zile de la comunicare, pentru ca hotararea sa devina definitiva, in situatia in care partea adversa nu promoveaza apel.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2022
Vizitator
Bună seara, astăzi am văzut pe portal "admis cerere" asta Inseamna ca urmează redactarea, apoi comunicarea la domiciliu, am o nelămurire, pentru a fii Definitiv și irevocabila de când trebuie sa aștept 30 de zile.... De astăzi când s-a pronunțat hotărârea, admis cerere sau după ce primesc acasă comunicarea¿multumesc
Răspunde
 10-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Hotararile nu mai sunt din 2013 definitive si irevocabile,ci doar definitive.
Daca este o hotarare de fond, data in prima instanta, poate fi atacata cu apel. Termenul de apel curge, pentru toate partile, de la comunicarea hotararii prin posta.
Daca nu se face apel in termen, hotararea ramane definitiva.
Daca se face apel, hotararea din apel ramane definitiva dupa judecare si comunicare.
Unele sentinte pot fi atacate si cu recurs (nu toate).
Nu stiu care este situatia dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-02-2022
Vizitator
Bună ziua, este proces pentru tagada de paternitate, care ieri 9 feb. s-a încheiat sa zic, urmează procedura de redactare și celelalte. Eu nu știu cum sa accelerez procedurile dacă este o modalitate, sunt cu fetita in tara din mai, a rămas în urma cu vaccinurile și tot ce e legat de un copil mic. Eu sunt cu tatăl fetitei suntem o familie acum. Fetita a fost conceputa când încă eram căsătorită, apoi am divorțat, tagada si asta e, sper ca m-am făcut înțeleasă. Multumesc, o zi frumoasa
Răspunde
 10-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dvs. nu aveti de ce sa apelati. Nici sotul care cf. sentintei nu e tatal fetei nu are motive de apel.
Deci, tot ce puteti face este sa depuneti la dosar o solicitare de urgentare a redactarii, motivand cererea. Si sa faceti si dvs. si fostul sot declaratii de renuntare la apel si sa le depuneti la dosar urgent.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-02-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Lisneanu Elena Nicoleta a scris pe 10-02-2022:
Bună ziua, este proces pentru tagada de paternitate, care ieri 9 feb. s-a încheiat sa zic, urmează procedura de redactare și celelalte. Eu nu știu cum sa accelerez procedurile dacă este o modalitate, sunt cu fetita in tara din mai, a rămas în urma cu vaccinurile și tot ce e legat de un copil mic. Eu sunt cu tatăl fetitei suntem o familie acum. Fetita a fost conceputa când încă eram căsătorită, apoi am divorțat, tagada si asta e, sper ca m-am făcut înțeleasă. Multumesc, o zi frumoasa

Formulati o cerere de urgentare a redactarii hotararii, intemeiata pe dispozitiile art 426 alin 5 NCPC:

"(1) Hotărârea se redactează de judecătorul care a soluţionat procesul. Când în compunerea completului de judecată intră şi asistenţi judiciari, preşedintele îl va putea desemna pe unul dintre aceştia să redacteze hotărârea.

(2) În cazul în care unul dintre judecători sau asistenţi judiciari a rămas în minoritate la deliberare, el îşi va redacta opinia separată, care va cuprinde expunerea considerentelor, soluţia pe care a propus-o şi semnătura acestuia. De asemenea, judecătorul care este de acord cu soluţia, dar pentru considerente diferite, va redacta separat opinia concurentă.

(3) Hotărârea va fi semnată de membrii completului de judecată şi de către grefier.

(4) Dacă vreunul dintre judecători este împiedicat să semneze hotărârea, ea va fi semnată în locul său de preşedintele completului, iar dacă şi acesta ori judecătorul unic se află într-o astfel de situaţie, hotărârea se va semna de către preşedintele instanţei. Când împiedicarea priveşte pe grefier, hotărârea se va semna de grefierul-şef. În toate cazurile se face menţiune pe hotărâre despre cauza care a determinat împiedicarea.

(5) Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare. Opinia separată a judecătorului rămas în minoritate, precum şi, când este cazul, opinia concurentă se redactează şi se semnează în acelaşi termen.

(6) Hotărârea se va întocmi în două exemplare originale, dintre care unul se ataşează la dosarul cauzei, iar celălalt se va depune spre conservare la dosarul de hotărâri al instanţei."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.