Forum avocaţi > Drept penal

Mi-a tras brusc de volan și am făcut accident

28-05-2016

Bună seara!
Mă confrunt cu o situație puțin ciudată. Cu ceva timp în urmă, mă deplasam cu mașina mea spre localitatea X, împreună cu alți doi colegi. Eu eram șoferul. Pe scaunul din față de lângă șofer stătea un coleg, iar pe bancheta din spate, celălalt coleg. Cel din spate nu purta centură de siguranță. Mă aflu pe autostradă, semnalizez stânga pentru a depăși mașina din fața mea și trec pe banda a II-a. Brusc pasagerul din dreapta față trage de volan, moment în care pierd controlul mașinii și intru cu aceasta în autoturismul pe care trebuia să-l depășesc, acesta-i la rândul acroșează ușor altă mașină. În urma impactului, doar colegul meu care stătea pe bancheta spate a necesitat îngrijiri medicale și transport la spital. A stat circa o săptămănă internat în spital și a avut mai puțin de 90 de zile concediu medical. Am fost la poliție unde am dat, fiecare, declarații. Cel care mi-a tras de volan a avut demnitatea să recunoască că mi-a tras de volan, atât verbal cât și scris. De specificat că nu mi s-a reținut niciun document, la sfârșitul declarațiilor am fost liberi să plecăm acasă. Am dat polița RCA celui căruia i-am avariat mașina. La rându-i, mașina pe care am avariat-o, a acroșat un alt autoturism, care nu avea nici asigurare, dar nici ITP valabil. Relația dintre ceialți șoferi este de tată și fiu.
La scurt timp de la producerea accidentului, șoferul "tată" m-a sunat de mai multe ori să-mi spună că a cheltuit bani din cauza accidentului și că trebuie să ne întâlnim pentru a discuta, astfel încât să nu se ajungă la "complicații" pe viitor. Lucru pe care l-am refuzat.Mi-a spus că a terminat dreptul, că are cunoștințe în domeniu și că declarațiile se pot schimba. Ba mai mult decât atât, în urma accidentului, acesta susține că fiul lui are dezlipire de retină, deși nu a necesitat îngrijiri medicale nici la fața locului, dar nici la spital. După mai multe luni de la producerea accidentului, suntem chemați la audieri, fiind deschis dosar penal. Eu în calitate de martor. Cel care a stat internat în spital s-a prezentat cu un avocat și cu un întreg dosar medical. La ce să mă aștept? Ce poate să se întâmple pe viitor? Cum trebuie să acționez? Ce trebuie să fac? Vă rog să mă sfătuiți să iau decizia cea mai bună. Mulțumesc!
Răspunde
 01-06-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
in primul rand, este clar ca, in conditiile date, la audieri trebuis sa mergeti insotit de un avocat.
Cel mai rau lucru la cre va puteti astepta este o incadrare juridica pe infractiunea de vatamare din culpa.
Trebuie analizate actele medicale prezentate si solicitata o noua expertiza medicala facuta de IML.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-06-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din situatia prezentata, riscati sa fiti acuzat de vatamare corporala din culpa. Situatia este destul de delicata, avand in vedere faptul ca exista mai multe parti vatamate.
Trebuie avute in vedere toate probele din dosar pentru a va asigura o aparare eficienta, spre a nu risca sa vi se schimbe calitatea procesuala din martor in suspect si ulterior in inculpat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.