Forum avocaţi > Drept penal

Permis anulat sau il pot redobandi? Peste cat timp?

1  2  Final
 26-07-2016
Vizitator
Dupa ce imi scrie numele si toate informatile referitoare la persoana mea:
La pedeapsa de 1 an inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influnenta substantelor psihoactive, fapta prev. si ped. de art. 336 alin 2 cod penal.
In baza art 65 alin 1cp, interzice inculpatului drepturile prevazute de art. 66 alin 1 lit a( dreptul dea a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice) si b (dreptul de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat), in conditiile art. 65 3 C.pen.
In baza art 91. cod penal dispune suspendarea executarii pedepsei d e2 ani inchisoare sub supravegherea serviciului de probatiune, pe pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art 92 cp.
In baza art 68 alin 1 lit b cod penal, pedeapsa complementara urmeaza sa se execute incepand cu data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a dispus suspendarea exercitarii pedepsei sub supravechere. In baza art 93 alin 1 cp pe durata termenului de supravechere, inculpatul trebuie sa respecte urmatoarele masuri de supraveghere:
a) sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta; b) supravegherea sa; c)sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile, precum si intoarcerea; d) sa comunice schimbarea locului de munca; e) sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta.
In baza ar 94 alin 1 C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevazute in art 93 alin 1 lit c - e C.pen. se comunica serviciullui de probatiune.
in baza art 93 alin 3 c.pen, pe durata termenului de supravechere de 2 ani inculpatul va presta munca nerenumerata in folosul comunitatii, in cadreul primariei, pe o perioada de 60 de zile. in conditiile art 57 din legea nr. 253/2013.
In baza art 404 alin 2 C.Proc.pen atrage atentia inculpatului asupra prevederilor art 96 C.pen. privind revocarea suspendarii executarii pedepsei sub supravechere cu consecinta esxecutarii pedepsei in regim privativ de libertate, in cazul nerespectarii cu rea-credinta a masurilor de supravechere, neexecutarii in cursul termenului de supraveghere.
Pe cale de consecinta, aveti obligatia de a va prezenta la serviciul de Probatiune.
Va atragem atentia in baza art 404 alin3 cod procedura penala asupra consecintelor nerespectarii masurilor de supraveghere si obligatiilor impuse si ale savarsirii de noi infractiuni in cursul termenuli de supraveghere.
Semnat Judecator Delegat.

Cat timp mai e pana pot redobandi dreptul de a conduce?
Răspunde
 26-07-2016

Pentru redobandirea permisului puteti sustine examenul auto dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare conform art. 116 alin. 1 lit b din OUG 195/2002.
Succes!
Răspunde
 26-07-2016
Vizitator
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

Detalii: http://legeaz.net/oug-195-2002/art-116-raspunderea-contraventionala
Răspunde
 29-07-2016
Vizitator
Informatima si pe mine daca fratele meu e in romania si vrea sa divorteze, ea find in italia cu un copil minor cum se poate proceda?..Ea este de 6ani in italia cu cineva iar pe fratimiu la mintit ca vine si nu a mai venit. Iar fratele meu a platit in tot acest timp cate 100€ in fiecare luna la copil . Se poate divorta in lipsa? Va multumesc..
Răspunde
 29-07-2016

Poate deschide actiune de divort si se poate judecata si in lipsa sotiei. Fratele dumneavoastra trebuie sa solicite proba cu martori cu care sa dovedeasca ca debitul conjugal nu mai poate continua din cauza ca sotia are o relatie extraconjugala de mai mult timp, respectiv sa dovedeasca celalalte capete accesorii divortului. Puteti apela la serviciile unui avocat pentru reprezentare juridica in instanta.
Succes!
Răspunde
 07-08-2016
Vizitator
Buna ziua. Sotul meu a fost prins la un filtru de politie conducand pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. A recunoscut ca a baut iar la etilotest i-a iesit 0.53 in aerul expirat. A dat cele doua probe de sange. Una din eprubete nu a fost decat pe jumatate pt ca i s-a blocat la asistenta acul. Acum ce e de facut? Sa angajam avocat sau sa asteptam sa vedem mai departe ce se intampla? Multumesc anticipat foarte mult de raspuns
Răspunde
 07-08-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andreeiia a scris pe 07-08-2016:
Buna ziua. Sotul meu a fost prins la un filtru de politie conducand pe drumurile publice sub influenta bauturilor alcoolice. A recunoscut ca a baut iar la etilotest i-a iesit 0.53 in aerul expirat. A dat cele doua probe de sange. Una din eprubete nu a fost decat pe jumatate pt ca i s-a blocat la asistenta acul. Acum ce e de facut? Sa angajam avocat sau sa asteptam sa vedem mai departe ce se intampla? Multumesc anticipat foarte mult de raspuns

Va trebui sa asteptati rezultatele probelor biologice. In cazul in care alcoolemia va depasi limita de 0,80g/l alcool in sange, i se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. In cazul in care alcoolemia va fi mai mica, va primi o sanctiune contraventionala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-08-2016
Vizitator
Multumesc foarte mult pentru raspuns
Răspunde
 20-02-2018
Vizitator
Buna Andreeia. Poti sa mi dai mai multe detalii despre ce s a mai intamplat cu dosarul sotului tau? Ca si eu sunt in aceeasi situatie, astept de 5 luni rezultatele probelor biologice.
Răspunde
 10-05-2018
Vizitator
Buna as avea o intrebare am o sentinta data de tribunal si scrie ca suspendarea dreptului de a conduce orce tip de autovehicul pe o perioada de 2 ani iar politia mi la luat si a zis ca ii anulare nu suspendare comform art 66 litera i si as vre sa stiu ii anulare sau suspendare si daca trebuie sa fac scoala de la inceput tot din nou va rog
Răspunde
 20-05-2018
Vizitator
Am schimbat permisul romanesc cu unul francez si mia fost anulat ce se intampla cu cel romanesc pot sa il recuperez ce trebuie sa fac
Răspunde
 07-10-2019
Vizitator
Buna ziua. Am si o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog mult. Am avut un accident de masina,(vatamare corporala din culpa). Am primit definitiva pe 20 06 2019. Permisul mia fost anulat. Am primit 8 luni cu suspendare si 2 ani probatiune sub supraveghere. Eu cand pot face din nou scoala de soferi? Dupa un an de la definitiva sau dupa acesti 2 ani de supraveghere ?
Răspunde
 07-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dani a scris pe 10-05-2018:
Buna as avea o intrebare am o sentinta data de tribunal si scrie ca suspendarea dreptului de a conduce orce tip de autovehicul pe o perioada de 2 ani iar politia mi la luat si a zis ca ii anulare nu suspendare comform art 66 litera i si as vre sa stiu ii anulare sau suspendare si daca trebuie sa fac scoala de la inceput tot din nou va rog
Daca ati primit ca modalitate de executare a pedepsei suspendarea sub supraveghere, permisul se anuleaza, iar in cazul dvs, il puteti redobandi prin sustinerea examenului dupa implinirea termenului de 2 ani de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa studiati hotararea judecatoreasca, sa vedeti daca instanta a dispus si pedepse complementare si pentru ce perioada. (dreptul de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanta). Pedepsele complementare se executa pe durata suspendarii sub supraveghere.

Conform art.116 din OUG 195/2002

Art. 116 - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

c) a intervenit amnistia;

d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

Daca va veti regasi intr-una dintre situatiile de mai sus, va puteti prezenta la o scoala de soferi autorizata pentru inscrierea la cursuri in vederea obtinerii permisului anulat.

Deci, daca nu aveti pedeapsa complementara, dupa 1 an, conform literei b. Daca aveti pedeapsa complementara, cand expira aceasta, conform literei d.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gorban a scris pe 20-05-2018:
Am schimbat permisul romanesc cu unul francez si mia fost anulat ce se intampla cu cel romanesc pot sa il recuperez ce trebuie sa fac
Daca ati preschimbat permisul, iar acesta a fost anulat, puteti sustine examenul pentru dobandirea unui nou permis in Romania, insa este posibil sa vi se interzica exercitarea dreptului de a conduce pe teritoriul Frantei, pentru o perioada determinata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cristi a scris pe 07-10-2019:
Buna ziua. Am si o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog mult. Am avut un accident de masina,(vatamare corporala din culpa). Am primit definitiva pe 20 06 2019. Permisul mia fost anulat. Am primit 8 luni cu suspendare si 2 ani probatiune sub supraveghere. Eu cand pot face din nou scoala de soferi? Dupa un an de la definitiva sau dupa acesti 2 ani de supraveghere ?
Verificati in hotararea definitiva de condamnare pentru ce perioada vi s-a interzis exercitarea dreptului de a conduce, la pedepse complementare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2019
Vizitator
Va multumesc mult
Răspunde
 09-10-2019
Vizitator
Revin din nou si scuze pt timpul pierdut. In dosar scrie doar despre cheltuieli,pedeapsa..etc. Dar nu scrie nimic despre dreptul de a conduce. Despre permisul de conducere
Răspunde
 09-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In acest caz, ramane varianta de la litera b
- a trecut un an de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-10-2019
Vizitator
Adica daca pedeapsa sub supraveghere este de 2 ani, mai stau inca un an si apoi pot face scoala? Adica peste 3 ani in total. Cineva imi spusese ca pot face scoala dupa un an de la definitiva. Adica la anul.
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.