Forum avocaţi > Drept penal

Art. 180 - Lovire sau alte violente

08-08-2016
Vizitator
Buna ziua!
In urma cu cateva saptamani (maxim o luna), intorcandu-ma de la un chef, unde am consumat excesiv alcool, am fost injurat de mama de o boschetara (cauta prin gunoaie). M-am pierdut cu firea si am lovit-o cu piciorul in gura, tin sa mentionez ca nu am lovit-o foarte tare, dar a fost suficient sa-i sparg nasul.
Persoana in cauza a scos certificat medico-legal si intentioneza sa intenteze un proces impotriva mea.
Din ce am inteles, "doamna" doreste sa medieze conflictul. Intre timp eu am plecat sa lucrez in strainatate. V-as ruga, daca ati dori, sa-mi spuneti ce masuri ar putea fi luate impotriva mea si cum sa procedez in cazul in care nu m-as putea prezenta in instanta.
Tin sa mentionez ca nu as dori sa-i platesc daune, dar mai presus de toate ma intereseaza sa ies fara pata la dosar. Este prima abatere, de orice fel.
Va multumesc!
Răspunde
 08-08-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Daca nu va puteti prezenta la proces, ar fi indicat sa aveti un avocat angajat care sa va reprezinte interesele.
In functie de probele ce se vor administra, exista posibilitatea sa platiti o suma minima si sa iesiti si "fara pata la dosar".
Dar, daca nu veti avea un avocat care sa va reprezinte si nici nu veti fi prezent la proces, exista posibilitatea ca lipsa dvs. sa fie interpretata in favoarea acesteia.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-08-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cel mai bine este să vă înțelegeți în mod amiabil. Plătiți o sumă de bani pentru ca persoana vătămată să fie despăgubită pentru suferințele fizice și psihice, precum și pentru cheltuielile pe care le-a făcut pentru îngrijire și tratamentele medicale.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-08-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care respectiva doamna le obtine, veti fi acuzat de savarsirea infractiunii de lovire sau alte violnte, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda sau, daca numarul de zile de ingrijiri este de cel mult 90, pedeapsa este inchisoare de la 6 luni la 5 ani sau amenda.
In cazul in care numarul de zile de ingrijiri medicale va fi mai mare de 90, veti fi acuzat de vatamare corporala, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.
Cea mai buna solutie ar fi sa obtineti o impacare cu doamna respectiva pentru a-si retrage plangerea penala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2016
Vizitator
Am un certificat cu 35 zile de ingrijire medicale si in urma procesului inculpatul a fost amendat cu 5000 lei amenda, 5600 lei daune morale si 42 lei daune materiale.Acum trebuie sa fac apel deoarece nu sunt multumit de solutie.Se merita oare?M-a costat mult procesul!
Răspunde
 11-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Exista posibilitatea ca instanta de apel sa acorde daune morale mai mari. Este un pic inechitabil ca daunele morale la care a fost obligat inculpatul sa fie in cuantum egal cu amenda penala aplicata inculpatului.
In principiu, in apel cauzele se judeca in doar doua-trei termene maxim, ceea ce ar presupune costuri mai reduse decat cele pentru instanta de fond.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-10-2016
Vizitator
Va multumesc din suflet,voi face apel!Dar nu inteleg de ce s-a ajuns la aceasta solutie.Inculpatul m-a lovit cu o bata in cap si am o cicatrice pe viata.Am mers la medic si pentru operatie mi-a cerut 12000 lei,am depus acel deviz la dosar,am dus expertiza psihologica din care reiese ca mi-a provocat o trauma grava si drept rasplata el s-a ales cu o amenda minima cred!Revin la ceea ce zic batranii ca dreptatea o face doar Dumnezeu!Va multumesc inca o data,mi-ati mai dat o speranta!!
Răspunde
 12-10-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati apel in termen legal si solicitati cuantumul daunelor materiale si morale la valoarea solicitata initial.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-10-2016
Vizitator
Salutare,în urma cu aproximativ 13 ani mai exact pe data de 18 /12/2002 am fost bătut de 3 indivizi ,precizez ca ma aflam la locul de munca în acea noapte .Bătut e prea puțin spus pt ca eu când m-am trezit era tot noapte dar era 27/12/2002 și ma aflam pe un pat la spitalul de urgenta Floreasca înconjurat de rude și câțiva prieteni iar pe multi nici nui recunoșteam....mai pe scurt am fost externat din spital,în perioada următoare mai exact prin Ianuarie un polițist ma tot vizitat ,am dat declarații,sa ocupat de caz în ceea ce-l privește și a înmânat dosarul mai departe către parchet sau habar nu am că nu știu nimic concret.
Timpul a trecut și nici un răspuns. Am făcut o vizita la postul de politie sa întreb,mi sa spus sa merg la parchet sa cer numărul de dosar ,am fost și nu sa găsit nimic ...după ceva timp am mers iar la postul de politie și mi sa spus ca dosarul sa judecat în lipsa mea fără ca eu sa știu nimic,ca și cum as fi fost un cățel lovit de o mașină,și ca sau dat amenzi de 10 milioane lei vechi în condițiile în care unul din acuzați la vremea respectiva executa o pedeapsa cu suspendare. Pt ca nu am avut nici timp nici bani și nici cunoștințe necesare pt a face presiuni au trecut deja 13 ani.
Țin sa precizez ca în certificatul de la IML scrie ca au fost lovituri cauzatoare de moarte ,nu mai știu exact cate ore în coma,și cate zile de spitalizare plus ca nici acum după 13 ani nu am reușit să-mi recapăt mirosul...parte cea mai afectata a creierului după spusele doctorului și multe altele.întrebarea e pot sa redeschid acel dosar,sau sa dau statul în judecata sau ce as putea sa fac ?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.