Bună ziua, eu am o poveste mai complicată. Acum câteva zile am fost anunțată că a murit bunica maternă, toată familia( mama mea, fratele meu, sora mamei) a fost șocată, deoarece noi știam că a murit acum aproximativ 19 ani. Dar să vă povestesc pe scurt povestea mea: bunica mea a fost bolnavă încă din tinerețe în urma unui accident rutier și a fost internată într-un spital de neuropsihiatrie. Mama mea o vizita regulat până când a decis împreună cu familia ei să se mute în alt județ. Atunci a făcut o pauză de aproximativ 4-5 luni și nu a mai vizitat-o (asta se întâmpla acum aproximativ 19 de ani). Când eu împreună cu mama am revenit la acel spital unde era internată bunica, am fost informate de un infirmier de acolo că pacienta a decedat și am fost conduse la un mormânt. Mama a pus atunci mai multe întrebări dar am primit răspuns, că să revenim peste o săptămână că persoana, de la personal care se ocupă de astfel de cazuri este în concediu. Deoarece veneam de la mare distanță, mama încet cu încetu se îmăcase cu gândul că mama ei a murit și nu a mai revenit la acel spital pentru ridicarea documentelor din mai multe motive. (după cum se pare acum a fost o mare greșeală). Dar un unchi de-al mamei se oferise că ne ajută el, mama avea foarte mare încredere în el, așa că atunci când a asigurat-o că persoana decedată este mama ei, ea a avut încredere deplină. Acum să revenim în prezent. Asistentul social de la primăria de unde bunica mea avea domiciliul (și acum bunica are casă și terenuri agricole pe numele ei acolo în localitate) ne-a informat că un spital de neuropsihiatrie a anunțat primăria că bunica mea o decedat și că o aduce la biserica din sat pentru înmormântare. Toată familia a fost șocată. Domnul asistent social de la primărie a început să jignească familia și să strige în fața bisericii că suntem o familie iresponsabilă și nu ne căutăm rudele. Că el știa de opt ani că bunica mea trăiește și că el a anunțat familia și noi nu am dorit să știm nimic de ea. A mai spus că bunica mea era asistată social la primăria din localitate. Eu locuiesc foarte departe de localitatea bunicii, dar am trimis pe o nepoată de gradul doi să vadă dacă într-adevăr este bunica mea și să ne ocupăm creștinește de înmormântare. Domnul asistent social a strigat la ea că este ruda noastră si că mai multe informații nu îi dă, că el o înmormântează , că mortul a venit prin primărie și dacă vrea nare decât să citească pe cruce că el nu îi arată nici un document și nu îi dă nici un certificat de deces. (parcă povestea de coșmar se repetă). Verișoara mamei a fost la înmormântare, deoarece domnul asistent social nu a mai vrut să ajungă și alte rude la înmormântare. Eu am reușit să vorbesc cu el la telefon și să-i explic în mare povestea și că nu ne dorim ajutorul de înmormântare de la primărie poate să-l ia el dacă s-a ocupat de înmormântare, dar să ne înmâneze certificatul de deces . L-am întrebat dacă a fost anunțat de către spital acum 8 ani că bunica mea trăiește de ce nu am fost anunțate. Raspunsul ma șocat a spus că acum ne-am trezit și noi că avem o rudă și că, să multumim statului că a avut grijă de ea. Când l-am întrebat dar la noi cine se gândește că ne-a fost luat dreptul de a sta lângă ruda noastră, atunci a închis telefonul. Chiar dacă nu am ajuns la înmormântare în următoarele zile m-am urcat în mașină și am plecat spre localitatea bunicii să aflu adevărul . Am făcut o reclamație împotriva asistentului social de la primărie care nu dorește să ne înmâneze certificatul de deces al bunicii. Am mai făcut și o plângere la politie. Pentru că povestea mie personal îmi suna foarte ciudat am cerut între timp de la primărie să îmi spună de când era bunica mea asistată social la primăriea din localitate , de când domnul asistent social se ocupa de cazul bunicii mele și în același timp am cerut de la primărie să îmi înmâneze o adeverință cu toate bunurile deținute de bunica ( mai târziu am aflat că se numeste anexa 24 și am solicitat si asta ). Acum începe șocul și mai mare, să încep pe rând: - Am descoperit că unchiul mamei în care mama mea a avut încredere ne-a mințit că bunica mea a murit acum 19 ani . Șocant a fost când persoanele de la primărie mi-au dat un Titlu de proprietate unde bunica mea era trecută decedată din anul 1993 și ca singur moștenitor fratele bunicii (unchiul mamei). Problema este că noi știam că bunica mea a decedat în 1995. Să înțeleg că în tot acest timp s-au tot gândit frații bunicii cum să ne mintă (că în total povestea a fost pusă la cale de 3 frați ai bunicii). - Am aflat că pământul agricol a fost trecut pe unchiul bunicii , iar casa bunicii a fost trecută pe numele celor trei frați ai bunicii ca și moștenire de la părinții lor. - Povestea nu se termină aici, în acest an în februarie unchii,, binevoitori,, au vândut terenurile agricole ale bunicii. Cum a putut primăria să emită un document precum moștenitorii pot vinde aceste bunuri, dacă tot această primărie îi plătea bunicii mele ajutor social? - Pentru mine povestea asta m-a șocat nu în atât că au vândut pământurile, cât faptul că oamenii aceștia s-au jucat cu viețile noastre. - Asistentul social care a întocmit dosarul pentru ajutorul social trebuia să verifice domiciliul bunci și foarte simplu putea să vadă că ceva nu era in regulă, că pe acel titlu de proprietate bunica mea figura decedată, plus că trebuia să vadă dacă deține pământ agricol și cum m-am uitat eu în registru agricol și am văzut că avea pe numele ei pământ așa putea și domnul asistent social să vadă acest lucru. - Problema este că am început să pun întrebări în sat și am aflat că domnul asistent social folosește casa părintească a bunicii mele. - Cert este că primăria nu a dorit să-mi elibereze anexa 24 . Cu toate că am declarat pe propria răspundere că bunica mea are trei copii născuți și înregistrați în baza lor de date în localitatea lor, mai are trei nepoți și 4 strănepoți, le-am scris numele după căsătorie, adresele de domiciliu, am scris toate bunurile (teren extravilan și teren intravilan , cu nr topografic cu tot) - Pe mine mă doare cel mai tare că am crescut 19 ani fără să știu că bunica mea trăiește și fără să pot să o ajut cu ceva. Întrebarea mea este ce pot face acum? Pot să dau primăria în judecată pentru tot ce am pățit? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns! Vă doresc o zi bună! |
|