|
05-03-2022 |
 | Marinel Vizitator |
| Am decis sa fac munca in folosul comunitatii in locul pedepsei, ma temeam ca imi vor suspenda permisul, de aia intrebam, va multumesc frumos! | |
|
|
|
05-03-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Inseamna ca ati primit ordonanta de renuntare la urmarirea penala, insa procurorul va dat si munca in folosul comunitatii. Conform decizie ICCJ nr.15/2019, si minorii peste 16 ani care au savarsit o infractiune pot face munca in folosul comunitatii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-03-2022 |
 | Adrian_chivu2001@yahoo.com Vizitator |
| Bună ziua În noiembrie 2019 ( intr-o noapte) fiul meu în vârstă de 16 ani și 8 luni la acea vreme a luat cheile mașinii și împreună cu un prieten au stat în mașină sa bea un suc.Intre timp fiului meu i-a venit ideea sa plece cu mașina, după cca 700-1000 m a vrut sa întoarcă, din lipsa de experienta a lovit ușor doua mașini.S-a speriat de fapta comisa ,a sunat la 112 și si-a recunoscut fapta. Acum 2 săptămâni (mai exact în luna martie 2022) fost chemat la audieri de către politie. Nu a mai săvârșit pana atunci și de atunci nici o fapta. Conducerea fără permis fiind singura gresala și fapta penală Suntem îngrijorați Ce i se poate întâmpla? Mai poate susține examen pentru permis de conducere ? Mulțumesc! | |
|
|
|
16-03-2022 |
|
| Fiul dvs. fiind minor la data savarsirii faptei, chiar daca intre timp devenit major, va fi judecat ca minor. Pe actualul cod penal, minorii nu primesc pedepse, ci masuri educative, privative sau neprivative de libertate. Daca nu exista parti civile in cauza, adica daca s-au achitat daunele, procurorul probabil va da o ordonanta de renuntare la urmarire penala, fara nicio consecinta penala. In cel mai rau caz, prin aceasta ordonanta procurorul va putea dispune efectuarea de munca in folosul comunitatii. Si, da, poate sustine examen pentru permis. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-03-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Adrian_chivu2001@yahoo.com a scris pe 15-03-2022: Bună ziua În noiembrie 2019 ( intr-o noapte) fiul meu în vârstă de 16 ani și 8 luni la acea vreme a luat cheile mașinii și împreună cu un prieten au stat în mașină sa bea un suc.Intre timp fiului meu i-a venit ideea sa plece cu mașina, după cca 700-1000 m a vrut sa întoarcă, din lipsa de experienta a lovit ușor doua mașini.S-a speriat de fapta comisa ,a sunat la 112 și si-a recunoscut fapta. Acum 2 săptămâni (mai exact în luna martie 2022) fost chemat la audieri de către politie. Nu a mai săvârșit pana atunci și de atunci nici o fapta. Conducerea fără permis fiind singura gresala și fapta penală Suntem îngrijorați Ce i se poate întâmpla? Mai poate susține examen pentru permis de conducere ? Mulțumesc! Fiul dvs poate primi o solutie de netrimitere in judecata, fiind minor la data comiterii faptei sau o masura educativa. Poate sustine examenul pentru obtinerea permisului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-08-2022 |
 | Lakatos Samuel Vizitator |
| Buna ziua am condus un autoturism la vârsta de 16 ani alaturi de doi majori și când am condus am fost sub in stare de ebrietate nu am fost opriți de nicio mașină de poliție sau organ de politie,sunt la prima abatere ce mi se poate întâmpla,risc sa fac închisoare | |
|
|
|
11-08-2022 |
|
| Inteleg ca nu stie nimeni ca minor fiind, fara carnet de conducere, ati condus , in plus si in stare de ebrietate. Daca nu v-a prins politia atunci, nu patiti nimic. Va recomand sa nu mai repetati experinta. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-08-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Lakatos Samuel a scris pe 10-08-2022: Buna ziua am condus un autoturism la vârsta de 16 ani alaturi de doi majori și când am condus am fost sub in stare de ebrietate nu am fost opriți de nicio mașină de poliție sau organ de politie,sunt la prima abatere ce mi se poate întâmpla,risc sa fac închisoare Din moment ce nu ati fost oprit de politie, nu veti pati nimic, insa incercati sa nu mai comiteti infractiuni. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-04-2023 |
| Buna ziua, Astăzi am primit de la judeccatorie dispunerea procurorului de clasare a cauzei de "conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule" fapta săvârșită în urmă cu 4 ani pe vremea când era minor. In urma acestei dispuneri a procurorului fiul meu a scăpat în totalitate de efectele legii? Cazierul rămâne curat sau trebuie sa se mai prezinte cu la Poliție cu comunicarea, deși soluția va fi comunicată și Serviciului Rutier din cadrul IJP. Mulțumesc! Sărbători binecuvântate ! | |
|
|
|
03-04-2023 |
| Buna ziua, Astăzi am primit de la judeccatorie dispunerea procurorului de clasare a cauzei de "conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule" fapta săvârșită în urmă cu 4 ani pe vremea când fiul meu era minor. In urma acestei dispuneri a procurorului fiul meu a scăpat în totalitate de efectele legii? Cazierul rămâne curat sau trebuie sa se mai prezinte cu la Poliție cu comunicarea, deși soluția va fi comunicată și Serviciului Rutier din cadrul IJP. Mulțumesc! Sărbători binecuvântate ! | |
|
|
|
06-04-2023 |
| Da, fiul dvs nu va mai raspunde pentru fapta comisa si fapta nu va fi mentionata in cazier. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-04-2023 |
 | Chivu Vizitator |
| Mulțumesc mult pentru răspuns ! | |
|
|
|
|
|