Forum avocaţi > Drept penal

Am condus fara permis si sunt minor,ce sanctiuni pot primii? - Pagina 2

Start  1  2  3  Final
 31-12-2020
Vizitator
Acum 2 ani jumate am fost prins fără permis de conducere la vârsta de 15 ani acum nu de mult am fost în instanță și misa spus sa ma duc cu unul dintre părinți pe data de 11 ianuarie 2021).. in timpul asta am vorbit cu un instructor si mia spus daca imi va da cazieru pot da pentru permis pana atcuni nu ..Acum am aproape 18..ce se va întâmpla care sunt sansele...???
Răspunde
 31-12-2020
Vizitator
La 15 ani am condus fără permis de conducere adica de 2ani jumate..
Am condus doar câteva sute de-M
Fără să fac accident sau sa fiu băut e prima abatere amea..Acum de câteva zile am fost in instanta si mi-a zis sa ma prezint cu unu dintre părinți pe data de 11ianuarie 2021..in timpul asta am vorbit cu un instructor si mai zis daca imi va da cazieru pot da pentru permis dar pana atunci nu...cam ce se va întâmpla care sunt sansele..mai pot da pt permis acum am aproape 18 ani
Răspunde
 02-01-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Danciu a scris pe 31-12-2020:
La 15 ani am condus fără permis de conducere adica de 2ani jumate..
Am condus doar câteva sute de-M
Fără să fac accident sau sa fiu băut e prima abatere amea..Acum de câteva zile am fost in instanta si mi-a zis sa ma prezint cu unu dintre părinți pe data de 11ianuarie 2021..in timpul asta am vorbit cu un instructor si mai zis daca imi va da cazieru pot da pentru permis dar pana atunci nu...cam ce se va întâmpla care sunt sansele..mai pot da pt permis acum am aproape 18 ani

Dupa implinirea varstei majoratului puteti sustine examenul pentru dobandirea permisului.

Cu toate acestea, ar fi indicat sa obtineti permisul dupa finalizarea dosarului, pentru ca acesta sa nu va fie anulat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-04-2021
Vizitator
Buna ziua, am fost pasagerul unei masini al carui sofer era minor, avea 17 ani si masina este pe numele fratelui sau. Am facut accident usor, doar cu pagube materiale. Mentionez ca detin permis, ce mi se poate intampla?
Răspunde
 22-04-2021
Vizitator
De asemenea, mentionez ca am condus eu pe o bucata de drum dupa care fratele proprietarului mi-a zis sa cobor pentru ca vrea sa conduca, eu am incercat sa il impiedic zicandu i ca trebuie sa ii punem motorina. Raspund penal in acest caz?
Răspunde
 22-04-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-04-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihai a scris pe 21-04-2021:
De asemenea, mentionez ca am condus eu pe o bucata de drum dupa care fratele proprietarului mi-a zis sa cobor pentru ca vrea sa conduca, eu am incercat sa il impiedic zicandu i ca trebuie sa ii punem motorina. Raspund penal in acest caz?

Din pacate vi se poate intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de incredintare a unui vehicul catre o persoana despre care stiati ca nu poseda permis, fapta prevazute de art 335 alin. 3 NCP:

"(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive."

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-11-2021
Vizitator
Buna seara ,am condus fara permis minor fiind ,am doua dosare penale la primul dosar aveam 16 ani si la al doilea 17 Acum urmează să trimită dosarele la parchet .la al doilea dosar am avut si un martor care nu a declarat la fel ca mine acum vreau sa stiu ce pedeapsa as primi si dak as putea sa incep scoala de șoferi?
Răspunde
 04-11-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Conform prevederilor codului penal:
Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
Măsurile educative nu atrag interdicţii, decăderi sau incapacităţi.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-11-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anca a scris pe 03-11-2021:
Buna seara ,am condus fara permis minor fiind ,am doua dosare penale la primul dosar aveam 16 ani si la al doilea 17 Acum urmează să trimită dosarele la parchet .la al doilea dosar am avut si un martor care nu a declarat la fel ca mine acum vreau sa stiu ce pedeapsa as primi si dak as putea sa incep scoala de șoferi?

Puteti incepe scoala de soferi daca ati devenit majora, insa este posibil ca instanta sa dispuna anularea permisului prin sentinta de condamnare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2021
Vizitator
Bună am 17 ani și am condus prin localitate fără permis
Am 17 ani
Ware ce voi păți la tribunal
Îmi va da închisoare sau amendă
Dacă amendă , cât ar fi ea ?
Răspunde
 10-11-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Minorii nu primesc pedepse, ci li se aplica masuri educative.

Daca sunteti la prima abatere, veti primi o o măsură educativă neprivativă de libertate, pentru ca infractiunea savarsita are o pedeapsa maxima de 5 ani.

Amenda penala in cazul dvs. este exclusa, ptr ca nu exista aceasta sanctiune ptr infractiunea savarsita.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-11-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Iosiv a scris pe 09-11-2021:
Am 17 ani

Fiind minor la data producerii infractiunii, vi se va aplica o masura educativa.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-11-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Iosiv a scris pe 09-11-2021:
Am 17 ani

Vi se va aplica o sancțiune constând într-o măsură educativă, având în vedere că la data săvârșirii infracțiunii erați minor în vârstă de 17 ani.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-01-2022
Vizitator
Buna ziua,eu am fost prins de către politie la doar 14 ani și 6 luni am atras atenția când goneam cu 80 la ora pe un bulevard....in plus am si fugit de ei,sunt trecut la furt și si fara oprirea la semnal ceva de genul...si masina e trecuta
pe firma la care lucreaza(masina era in regula) pot sa știu ce pot pați in cel mai rău caz?? Mai primesc la 18 ani permisul? Iau amenda? In valoare de cât??și ma chiama si in instanță,sunt șanse ca ma chieme? Pățește tatăl meu ceva??
Răspunde
 03-01-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Fiind minor, pentru concursul de infractiuni savarsit, dvs. veti primi o masura educativa neprivativa de libertate (asta, doar daca nu ati mai savarsit pana acum o alta infractiune, caz in care ati primi o masura privativa de libertate).

Daca ati sustras cheile masinii firmei la care lucreaza tatal, acesta nu pateste nimic, eventual poate fi urmarit penal pentru neglijenta in serviciu.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alexandru a scris pe 03-01-2022:
Buna ziua,eu am fost prins de către politie la doar 14 ani și 6 luni am atras atenția când goneam cu 80 la ora pe un bulevard....in plus am si fugit de ei,sunt trecut la furt și si fara oprirea la semnal ceva de genul...si masina e trecuta
pe firma la care lucreaza(masina era in regula) pot sa știu ce pot pați in cel mai rău caz?? Mai primesc la 18 ani permisul? Iau amenda? In valoare de cât??și ma chiama si in instanță,sunt șanse ca ma chieme? Pățește tatăl meu ceva??

Situatia dvs este destul de delicata, fiind vorba de un concurs de infractiuni.

Veti raspunde penal, daca ati savarsit fapta cu discernamant, posibil chiar sa fiti trimis in judecata si sa vi se aplice o masura educativa, insa sfatul meu este sa va asigurati o aparare de specialitate, pentru a obtine o solutie cat mai favorabila.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-02-2022
Vizitator
Buna ziua! Am fost prins conducand un moped fara permis la varsta de 17 ani si s au gandit cei de la politie tocmai acum sa ma caute , acum am varsta de 21 de ani si posed si permis, se poate sa raman fara permis? Sau care sunt sanctiunile, mentionez ca am fost audiat cu avocat si sunt chemat in judecata!
Răspunde
 28-02-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Desi acum sunteti major, infractiunea fiind savarsita cand erati minor, veti fi tratat ca atare. Adica, nu veti primi o condamnare, ci o masura educativa. Asta in cel mai rau caz.
Masurile educative, (in cazul dvs. doar neprivativa de libertate), nu constituie solutie de condamnare si nu va afecteaza nici cazierul si nici carnetul.
Insa probabil procurorul va da o solutie de renuntare la urmarire penala, care va fi confirmata de instanta.
Ce scrie pe citatia primita?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-02-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Marinel a scris pe 28-02-2022:
Buna ziua! Am fost prins conducand un moped fara permis la varsta de 17 ani si s au gandit cei de la politie tocmai acum sa ma caute , acum am varsta de 21 de ani si posed si permis, se poate sa raman fara permis? Sau care sunt sanctiunile, mentionez ca am fost audiat cu avocat si sunt chemat in judecata!

Infractiunea de conducere fara permis se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

Avand in vedere faptul ca erati minor la momentul comiterii infractiunii, in cel mai rau caz vi se va aplica o masura educativa.

Permisul nu se va anula, fiind vorba despre o fapta savarsita in perioada minoratului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2  3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.