Bună ziua. În urma cu câteva luni am început o "afacere" dubioasa. Am cunoscut un individ care fura haine din mall-uri. Împreună cu alți prieteni îl însoțeam pe acesta la mall-uri fără ca noi sa dam impresia ca ne cunoaștem. El le fura iar noi le cumpăram la niște preturi de nimic de la el. În urma cu doua săptămâni individul a fost oprit de angajații unui magazin și controlat dar acesta nu avea niciun produs furat în punga. Managerul i-a prezentat filmări anterioare în care un alt prieten intra în cabina de proba cu mai multe haine, după care noi plecam iar individul respectiv intra în aceeași cabina. Eu nu am atins niciodată vreun produs și chiar plecam din magazin când individul intra. Persoana care le fura a mai fost condamnata pentru talharie (este în perioada de suspendare) și a mai fost prins la furat. Cei de la magazin i-au cerut acestuia hainele sau banii, și au întrebat chiar și de noi. În urmă cu o săptămână, în stare de ebrietate, individul care fura mi-a spus ca intenționează sa îi spargă casa unui prieten și sa-i fure motocicleta. Întrucât m-am speriat l-am însoțit cu intenția de a îl opri, însă acesta a continuat planul. În momentul când s-a apropiat de casa, eu am fugit, l-am urmărit și am anunțat politia când l-am văzut ca a ieșit din casa. La scurt timp m-am întâlnit cu acesta pe strada unde locuiesc, unde am încercat sa îl rețin dar acesta a devenit agresiv și m-a amenințat cu un cuțit, moment în care am fugit în casa și am luat o bata, l-am prins și l-am lovit o data în picior. La secția de politie respectivul a declarat ca eu l-am obligat și ca a facut-o de frica. Eu anunțasem și proprietarul și politia, deci am fost implicat ca martor pana acum. Pana la urma mă gândesc ca așa cum a fugit când l-am lovit și a sunat la politie ca e bătut așa bine putea sa o facă și când "a fost obligat". Persoana a fost reținută 24 de ore și eliberata iar, în ciuda cazierului sau. Problema cea mare este ca acum sunt convins ca m-a implicat în toate celălalte acțiuni. Precizez faptul ca eu nu am avut probleme cu legea, nu am cazier și am fost o singura data intr-o incurcatura (furtul unui tricou de 30 lei care s-a terminat cu NUP). După cum vad eu lucrurile mi se pare ca sunt complice, chiar dacă, repet, niciodată nu am pus mana pe nimic și nici măcar el nu este văzut pe camere ca ar fura, doar ca el recunoaște aceste lucruri. Nu știu cum se poate stabili prejudiciul și nu știu nici cum voi explica eu ce căutăm în magazin cu el și de ce ne făceam ca nu ne cunoșteam. V-as ruga tare multe sa îmi spuneți dacă pot scăpa de arestul preventiv și de condamnare cu executare pentru ca pur și simplu nu mai dorm, nu pot sa mănânc, sunu efectiv la pământ. Ce soluții am, sa recunosc ca știam, sa spun ca nu știu ce făcea, ce as putea face? |
|