Forum avocaţi > Drept penal

Anulare permis de conducere ptr ucidere din culpa

14-09-2016
Vizitator
Buna ziua!
In decembrie 2009 am avut un accident auto(din cauza conditiilor meteo masina a derapat iar o prietena care era pe scaunul din dreapta neavand centura de siguranta,in momentul.impactului a fost aruncata din masina si a decedat.
Dupa 2 ani de procese mi-a fost anulat permisul de conducere pe 5 ani dar in aceasta perioada de 2 ani nu am avut drept de condus.
Hotararea judecatoreasca a fost asa:
Inculpatul nu are dreptul sa conduca niciun autovehicul in perioada de proba (care se compune din 3 ani pedeapsa cu suspendare si 2 ani perioada de incercare (sau de proba ceva de genu)total 5 ani.plus 2 ani de proces 7 ani..
In fine..acum in noiembrie expira acei 5 ani timp in care am fost aproape lunar la centrul de probatiune ptr a da declaratii...
Eu in 2014 am dat de permis in alta tara (am facut scoala de soferi si am dat examen)ptr ca aveam nevoie urgent ptr a fi angajat unde am si obtinut permisul de conducere.In Romania nu am condus deloc in toata perioada aceasta de 7 ani iar in afara tarii doar ocazional...
Acum ca expira acea perioada pot sa conduc cu acel permis care l.am obtinut in alta tara?sau trebuie sa dau de permis in Romania?
Am sunat la politia de circulatie fara sa le spun ca am permis in alta tara si am intrebat de permisul meu cu cnp-ul si mi-au zis ca trebuie sa dau examen.
Trebuie sa astept pana in noiembrie cand expira acea perioada de 5 ani?sau pot conduce cu permisul obtinut in alta tara?
Va multumesc ptr timpul acordat si astept raspunsurile dvs.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.