Forum avocaţi > Drept penal

Permis de conducere strain, valabil pentru Romania

23-09-2016
Vizitator
Buna ziua,

Anul trecut in aprilie am fost condamnat la 2,5 ani cu suspendare pentru conducere fara permis (deci n-am avut permis deloc). Suspendarea imi "expira" anul viitor in octombrie, deci inca sunt condamnat.

Intrebarea mea este: daca as lua permisul in alta tara, as putea conduce in Romania? Sau, as putea lua permis in alta tara daca sunt condamnat in Ro?

Multumesc in advans.
Răspunde
 23-09-2016

Buna ziua,
Din punctul meu de vedere, puteti sustine examen pentru obtinerea unui permis de conducere daca a trecut un an de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere. Astfel, in cazul dumneavoastra, mai devreme de un an de la data ramanerii definitive a hotararii de suspendare nu puteti conduce in Romania.
Succes!
Răspunde
 23-09-2016
Vizitator
Multumesc frumos, domnule Ciprian.
Pe 'limba' mea inseamna ca pot da de permis la un an de cand am fost condamnat, chiar daca INCA sunt sub supraveghere? Sau nu am inteles eu...
Răspunde
 23-09-2016

Asa este. In concret, daca ati fost condamnat definitiv in aprilie anul trecut (2015), atunci din aprilie 2016 puteti sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere.
Răspunde
 23-09-2016
Vizitator
Ciprian_craciunesc a scris pe 23-09-2016:
Asa este. In concret, daca ati fost condamnat definitiv in aprilie anul trecut (2015), atunci din aprilie 2016 puteti sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere.

grozav, multumesc frumos.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.