Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

Actiune CEDO si plangere penala pentru fals in declaratii, coruptie sau neglijenta in serviciu

23-10-2013
Vizitator
Buna ziua,

Cazul meu estem urmatorul:

Numele meu este Alexe Marius si doresc sa initiez un proces la CEDO, deoarece am fost impiedicat sa aflu despre decesul tatalui meu de catre institutiile statului (Ministerul de Interne). Acesat lucru mi-a adus atat prejudicii de ordin moral, cat si material. Am incercat sa imi castig drepturile in instanta, dar fara succes.

Speta este urmatoarea:

Parintii mei au divortat cand eu inca nu implinisem 2 ani, eu fiind incredintat spre crestere mamei.

Pe tatal meu l-am vazut de cateva ori in viata mea, cand venea arareori acasa (la 4-5 ani venea acasa si statea aproximativ 6-9 luni), la adresa din Copaceni a parintilor lui. Eu cand mergeam in vizita la bunicii din partea mamei, uneori mergeam si la bunicii din partea tatalui.

Bunicul meu din partea tatalui a decedat la data de 16.07.1995.
In anul 1998, bunica mea si unchiul meu au dezbatut succesiunea dupa bunicul meu, decedat la data de 16.07.1995, tatal meu fiind declarat strain de succesiune prin neprezentare. A fost citat sa se prezinte la dezbaterea succesiunii.
In anul 2002, datorita faptului ca a trecut mai mult timp decat de obicei de cand a fost acasa la parintii lui si nu a mai revenit (din aprilie 1994), eu am depus o cerere la Directia Generala de Evidenta Informatizata a Populatiei, prin care am solicitat informatii despre tatal meu. In raspunsul primit mi s-a comunicat ca a fost identificat ca avand domiciliul indicat de catre mine si ca nu a facut cerere de schimbare a domiciliului.
Eu am fost in repetate randuri la primaria comunei si la postul de politie comunal pentru a intreba daca au informatii despre un eventual deces al tatalui meu. Raspunsurile primite (verbal, ca si intrebarile) au fost negative.
In anul 2010, dupa decesul bunicii, unchiul meu a dorit sa dezbata succesiunea la fel ca in anul 1998, citand-ul pe tatal meu sa se prezinte la succesiune. Am aflat despre acest fapt si m-am prezentat la notariat cu un certificat de grefa prin care demonstram faptul ca am deschis proces pentru declararea disparitiei tatalui meu pe cale judecatoreasca.
Notarul era in posesia unui document emis de catre Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Populatiei Ilfov, care mentiona faptul ca tatal meu era decedat din 15.11.1995. Dezbaterea succesiunii a fost suspendata.
In baza documentului emis de catre SPCEP Ilfov, am facut cereri pentru a afla cu exactitate ce s-a intamplat.Mi s-a raspuns ca "se fac cercetari privind modul in care a fost inregistrad decesul tatalui meu in Registrul National de Evidenta a Persoanelor".
M-am deplasat la sediul SPCLEP Ilfov, unde mi s-a spus ca tatal meu a decedat pe raza sectorului 2 si ca nu se stie cum a fost inregistrat decesul in baza de date cu certificat de deces 0/1995, adica fara cerificat de deces. Primaria sector 2 nu a emis certificat de deces pe numele tatalui meu.
Dupa efectuarea acestor demersuri, m-am deplasat la Institutul de Medicina Legala Mina Minovici, unde la arhiva s-a gasit dosarul unui cadavru cu identitate necunoscuta, decedat la data de 15.11.1995 in strada Luntrei nr 2-4, bl 8, sector 2. Era singurul deces cu identitatea cadavrului necunoscuta din acea zi si se afla pe raza sectorului 2. In baza documentelor de la dosar, persoana de la I.M.L. a luat legatura cu o persoana de la Politia sector 2 care a spus ca verifica si ca revine cu un telefon in 10-15 minute. A revenit cu telefon si a confirmat faptul ca era vorba despre tatal meu, ALEXE TUDOR, fiul lui Dumitru si Petra, nascut la data de 25.07.1950 in Com. Copaceni si ca a fost identificat prin AFIS (dupa amprente) in ianuarie 1996. Persoana de la Politia Sector 2 mi-a spus ca este o problema la Primaria Sector 2 si mi-a comunicat faptul ca trebuie sa merg acolo sa le transmit urmatoarele: nr. act 40773/5843/18.11.1995, ridicat pentru inhumare la data de 11.12.1995 si sa rog persoanele de acolo sa verifice si sa imi emita certificatul de deces.
M-am deplasat la Primaria sector 2 Biroul decese, care avea inregistrat pentru actul respectiv un cadavru cu identitate necunoscuta. Persoana de la Primaria sector 2 a vorbit la telefon cu persoana de la Politia sector 2 si a rezultat faptul ca Politia sector 2 nu a notificat Primaria sector 2 cu privire la identificarea cadavrului. Si persoana de la IML a fost contrariata de ce Politia sector 2 nu a notificat Institutul de Medicina Legala cu privire la identificarea cadavrului, intrucat era obligatoriu sa se faca aceasta notificare. De fapt, Politia Sector 2 nu a notificat nici o alta institutie a statului cu privire la identificarea cadavrului tatalui meu.
Am luat legatura cu persoana de la Politia Sector 2 (care intre timp si-a schimbat atitudinea, din cauza faptului ca a aflat ce s-a intamplat) si am stabilit sa ma prezint la sediul Politiei Sector 2 pentru a face o noua identificare a cadavrului tatalui meu in baza fotografiilor facute dupa negativele filmelor ce au fost pastrate la Directia Criminalistica a Municipiului Bucuresti. Mi s-a comunicat faptul ca dosarul initial de identificare a cadavrului tatalui meu nu se mai gaseste, intrucat documentele de acest fel au termen de pastrare in arhiva 2 ani!!! Totusi, persoana respectiva a gasit toate informatiile necesare in doar 10-15 minute cu cateva zile inainte, cand a fost sunata de persoana de la IML! M-am prezentat la sediul Politiei sector 2, am facut identificarea, Politia sector 2 a notificat Primaria sector 2, care la data de 08.09.2010 mi-a emis certificatul de deces (nu inainte de a achita cheltuielile de inmormantare la sediul Agentiei Pentru Prestatii Sociale).
La data de 10.09.2010, Directia de Evidenta a Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, dupa verificarile efectuate pentru a se stabili modul in care a fost inregistrat decesul tatalui meu in baza de date, a raspuns unei solicitari facute de catre notar in luna iulie 2010, comunicand-ui faptul ca tatal meu FIGUREAZA FARA MENTIUNEA DE DECES.
Am sunat la DEPAB, am discutat cu persoana responsabila si mi-a comunicat faptul ca decesul tatalui meu a fost sters din baza de date deoarece pe numele tatalui meu nu era emis certificat de deces.
Am deshis actiune in instanta, la Judecatoria Cornetu, in care am cerut (prin avocati):
- Repunerea in termenul de acceptare a mostenirii de pe urma defunctului meu bunic;
-Acceptarea succesiunii de pe urma defunctului meu bunic;
- Anularea certificatului de mostenitor emis pe numele bunicii si a unchiului;
-Identificarea masei succesorale si recalcularea cotelor ce revin succesorilor, cu includerea subsemnatului la masa succesorala. Ulterior am solicitat sa fiu declarat unic mostenitor al defunctului meu bunic, fiind singurul care se incadra in termenul legal de 6 luni de acceptare a succesiunii (tatal meu a decedat la 4 luni dupa bunicul meu, iar eu am deshis actiunea in instanta in termen de o luna de la obtinerea certificatului de deces emis pe numele tatalui meu.
Am pierdut procesul, motivarea instantei fiind aceea ca eu am stiut de decesul bunicului meu si ca nu am fost impiedicat sa accept mostenirea. Nu a contat faptul ca nu stiam despre decesul tatalui meu!!!
Am facut recurs la Tribunalul Ilfov si recursul a fost respins pe motivul ca decesul tatalui meu a fost constatat oficial la data de 11.12.1995, prin emiterea actului de deces nr 5843 si ca eu as fi putut afla "cu minime diligente despre decesul tatalui meu" de la Primaria Sector 2!!!
Mentionez faptul ca tatal meu nu s-a nascut si nu a avut domiciliul in sector 2, deci nu vad cum as fi putut merge eu la Primaria sector 2 sa cer informatii despre un eventual deces al tatalui meu!!!
Nu a contat faptul ca la dosar se afla cele trei documente emise de catre:
- postul de politie 1 Decembrie in 17.03.1998, prin care nu i se comunica bunicii mele faptul ca tatal meu era ecedat;
- Directia Generala de Evidenta Informatizata a Populatiei in 14.05.2002, prin care nu mi se comunica faptul ca tatal meu era decedat si
- Directia de Evidenta a Persoanei si Administrarea Bazelor de Date in 10.09.2010, prin care i se comunica notarului faptul ca tatal meu figura fara mentiunea de deces!!!
Nu a contat faptul ca paratul (unchiul meu) nu a contestat faptul ca abia in 08.09.2010 s-a emis certificatul de deces si ca abia atunci s-a aflat oficial despre decesul tatalui meu!!!
Nu a contat faptul ca in anul 1998 a fost dezbatuta succesiunea de pe urma bunicului meu (la dosar se afla intregul dosar de la notar, aferent acelei succesiuni) si ca, in cazul in care decesul tatalui meu ar fi fost constatat oficial la data de 11.12.1995, insemna ca la dezbaterea succesiuni trebuia sa fiu chemat sa particip eu si nu tatal meu, intrucat atat notarul cat si bunica si unchiul meu ar fi putut afla si ei “cu minime diligente” despre decesul tatalui meu.!!!

Mentionez faptul ca exista indicii serioase ca bunica mea si unchiul meu au stiut despre acest deces, intrucat fost informatai la adresa din Copaceni (adresa de domiciliu a defunctului ALEXE TUDOR si a mamei sale Alexe Petra), cu privire la identificarea cadavrului numitului ALEXE TUDOR, dupa amprente, in ianuarie 1996. Altfel nu se explica de ce la dosar se afla documentul nr 107/18.02.1998 (din dosarul de succesiune de pe urma defunctului Alexe Dumitru, bunicul meu, de la B.N.P. Dobrican Gheorghe), emis de catre Judecatoria Sectorului Agricol Ilfov la cererea bunicii mele, Alexe Petra, document carea confirma faptul ca in perioada cuprinsa intre data de 16.07.1995 (data decesului bunicului meu, Alexe Dumitru) si data de 15.11.1995 (data decesului tatalui meu, Alexe Tudor) nu s-a dezbatut (deschis) succesiunea. Este de necrezut faptul ca bunica mea putea face acea cerere, pentru acea perioada foarte precisa de timp, fara sa cunoasca data decesului fiului ei, ALEXE TUDOR. De asemenea, este de necrezut faptul ca bunica mea, femeie in varsta, a facut acest demers fara ca paratul Alexe Dumitru, fratele defunctului ALEXE TUDOR, sa stie despre aceasta, intrucat documentul a fost depus la BNP Dobrican Gheorghe, unde ambii au fost prezenti si declarati mostenitori ai defunctului meu bunic, Alexe Dumitru, iar ALEXE TUDOR a fost declarat strain de succesiune prin neprezentare.
Asa se explica si de ce decesul tatalui meu a fost musamalizat, iar Politia sector 2 nu a informat nici o alta institutie a statului despre identificarea prin AFIS (dupa amprente) a tatalui meu in ianuarie 1996.

Detin numeroase documente care arata ca au fost grave nereguli in acest caz. Unele le-am obtinut zilele acestea de la institutiile statului, altele urmeaza sa le obtin, pentru a demonstra faptul ca decesul nu a fost constatat oficial la data de 11.12.1995, ci abia la data de 08.09.2010. Vom depune Cerere de Revizuire.

Rezumand, faptele stau asa:
- Decesul tatalui meu a avut loc la data de 15.11.1995, pe raza sectorului 2, Bucuresti si a fost inhumat la data de 11.12.1995 ca si cadavru cu identitate necunoscuta;
- Ulterior a existat o identificare a cadavrului tatalui meu, decesul fiind introdus in baza de date, dar cu act de deces 0/1995.
- Decesul tatalui meu a fost cunoscut de catre politie si evidenta populatiei;
- Politia nu a informat nici o alta institutie a statului cu privire la identificarea cadavrului tatalui meu, in special Primaria sector 2, care ar fi emis certificatul de deces si ar fi informat primaria comunei, unde s-ar fi facut mentiunea decesului pe marginea actului de nastere si de unde as fi aflat si eu despre acest deces.
- Raspunsul primit in anul 2002 de la Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei a fost unul mincinos. Nu mi s-a comunicat faptul ca tatal meu figura ca decedat. Era introdus in baza de date din anul 1999, conform spuselor celor de la Evidenta Populatiei Ilfov.
- Hotararile date de instantele competente (Judecatoria Cornetu si Tribunalul Ilfov) sunt total nedrepte.

Avocatii mei se arata sceptici cu privire la un proces la CEDO. In ceea ce priveste depunerea unei plangeri penale, m-au intrebat:"doriti sa va luptati cu politia?"

Am rugamintea sa-mi comunicati daca am sanse reale sa castig la CEDO si daca doriti sa ma ajutati in acest sens.
Eu doresc sa fac si o plangere penala.

Va multumesc.

Marius Alexe.
Tel: 0744 651 634
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.