Forum avocaţi > Drept penal

Fals declaratie succesiune la notar

29-09-2016

Buna ziua,
Zilele acestea, am constatat ca in iunie 1998, matusa mea a facut o declaratie falsa la notar pentru ca sa fie considerata mostenitoare unica a bunicului decedat in ianuarie 1998.
Avand in vedere, durata de timp scursa de la momentul savarsirii faptei (cca 20 de ani) si pana in prezent, mai este posibil realizarea unui denunt catre Parchet, cu privire la aceasta fapta?
Multumesc anticipat,
Răspunde
 30-09-2016
Vizitator
Dpdv. penal nu mai puteti face nimic deoarece s-a prescris,
dar dpdv. civil acel certificat de mostenitor este nul absolut. Nulitatea trebuie insa constatata de o instanta (faceti actiune in constatarea nulitatii si o depuneti la judecatorie) sau de catre notar daca va intelegeti cu matusa sa mearga la notar spre a se elibera un nou certificat de mostenitor. Cel mai ieftin si rapid este sa va intelegeti si sa va adresati notarului pentru refacerea certificatului.
Răspunde
 30-09-2016

Da, asta ar fi fost calea recomandata, sa ma inteleg cel putin cu rudele apropiate, dar nu e cazul. Nu vreau sa intru in detalii, am vrut sa evit amplificarea supararilor, mai ales ca, la succesiunea din 1998, au convins o alta ruda sa fie martor printr-o declaratie. Intre timp, acea doamna=martor mincinos a decedat. Acum, nu ar mai fi raspuns penal decat matusa mea...
Ideea era ca, daca nu va dori sa imparta cum se cuvine mostenirea, as fi facut reclamatie pt fals la notar, iar parchetul si-ar fi facut treaba, anulandu-se totodata si actele care au decurs in urma faptei de fals. As fi refacut apoi succesiunea in mod corect.
A trecut insa prea mult timp, si s-a adeverit zicerea cu "facerea de bine"
Răspunde
 30-09-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate a trecut foarte mult timp pentru a putea trage la raspundere penala faptuitorii, insa puteti formula o actiune civila in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-08-2017
Vizitator
După moartea bunicului nu am fost chemați la succesiune. Menționez că la aceea dată fiul lui iera mort. De pe urma fiului au rămas 3fete. Unchiul nostru a spus că notarul a făcut actele și iel nu a știut ca noi nu avem dreptul la partaj. Ce mai putem face?
Răspunde
 22-08-2017
Vizitator
Dacă vă înțelegeți cu unchiul dvs. puteți să mergeți împreună la notariat ca să refaceți certificatul de moștenitor de comun acord. Doar dacă nu vă înțelegeți cu acesta va rămâne soluția să vă adresați instanței de judecată pentru anularea certificatului de moștenitor. În instanță va dura destul de mult ca să anulati certificatul de aceea este preferabila prima variantă
Răspunde
 26-10-2022
Vizitator
Buna seara. Imi cer mii de scuze ca va deranjez. Daca m -ati putea ajuta cu urmatoarea problema sau cu un minim raspuns.
Eu am primit o casa prin donatie de la bunicul meu acum 28 de ani . Inainte de a-mi face donatie
mie,bunicul ii facuse un act cu intretinere fratelui meu (dar fratele nu s-a ocupat de intretinere si atunci bunicul mi a facut mie un act de donatie la notar pe casa . Acum dupa atata timp fratele a venit si sustine ca actele pe casa au ramas pe numele lui si vrea sa ma dea afara din casa. Actul de donatie pe care il am eu este nul??Si daca este nul cum de bunicul a putut sa-mi faca un act de donatie notariala si mie? (Daca ii facuse fratelui meu,teoretic el nu mai figura cu casa..)
Va multumesc din suflet daca imi puteti da un raspuns deoarece situatia este foarte critica
Răspunde
 28-10-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Intr-adevar, speta dvs este destul de complexa si trebuie analizate concret cele doua contracte incheiate, pentru a va putea oferi un raspuns pertinent.

Contractul de intretinere a fost incheiat tot la notar?

Acel contract a fost anulat?

Din punctul meu de vedere, va trebui sa va adresati instantei, pentru anularea acelui contract, daca acest lucru nu a fost facut deja, mai ales dat fiind faptul ca fratele dvs nu si-a indeplinit obligatiile contractuale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-10-2022
Vizitator
Buna ziua. Da, si contractul pe care il are fratele meu este facut la acelasi notar de la vremea respectiva. Cand mi a facut mie actul de donatie bunicu i-a specificat notarului ca ii facuse inainte act fratelui meu. Notarul a zis ca o data ce imi face mie, actul fratelui meu pica. Acum la 15 ani de la moartea bunicului a venit pentru revendicarea proprietatii care sustine ca a ramas pe numele acestuia si ca actu meu nu are nicio valoare.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?? Unde ma pot interesa daca actul meu este valid?? Si daca nu este valid, ce pot face mai departe ??
Răspunde
 29-10-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Donatia a fost cu sarcini?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-10-2022
Vizitator
Nu,donatia nu a fost cu sarcini!
Răspunde
 31-10-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Si de ce nu v-ati inscris pana acum dreptul de proprietate in CF?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.