Forum avocaţi > Drept penal

Ce calitate am in dosarul penal?

02-10-2016

In decembrie 2007 s-a deschis dosar penal pe numele meu de catre DIICOT.in 2008 dosarul a fost retrimis catre procurorii DIICOT deoarece continea greseli.din 2008 pana in iunie 2016 nu am fost citat la proces.in iunie 2016 am primit citatie la tribunal la judecatorul de camera preliminara pt analizarea propunerii de redeschidere a urmaririi penale.studiind dosarul am aflat ca in luna aprilie a acestui an,procurorul de caz a propus clasarea cauzei in ceea ce ma priveste dar aceasta solutie a fost infirmata de procurorul sef.decizia de clasare a procurorului de caz nu mi-a fost comunicata.
Judecatorul de camera preliminara a respins ca inadmisibila propunerea de redeschidere a urmaririi penale definitiva.
Va rog sa-mi spuneti ce calitate am in aceasta situatie in dosar ?
Daca DIICOT a propus reseschidere urmaririi penale,rezulta ca aceasta urmarire penala a foat la un moment dat suspendata sau a incetat ?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 10-10-2016

Din punctul meu de vedere nu mai aveti calitate in acest dosar, avand in vedere ca incheierea judecatorului de camera preliminara este definitiva. Cititi cu atentie dispozitiile cuprinse in art. 335 Cod procedura penala.
Răspunde
 11-10-2016

Va multumesc frumos domnule avocat!
Răspunde
 17-10-2016

Astept cu interes si alte opinii.va multumesc!
Răspunde
 18-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Atata timp cat judecatorul de camera preliminara a hotarat ca cererea de redeschidere a urmaririi penale este inadmisibila, inseamna ca urmarirea penala a incetat, iar dvs. nu mai aveti nicio calitate.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016

Multumesc frumos pentru raspuns doamna avocat!
As mai avea o intrebare daca se poate.
Dupa aceasta hotararea definitiva a judecatorului de drepturi si libertati,DIICOT trebuie sa-mi aduca la conostinta faptul ca mi s-a clasat cazul sau alta notificare de genul acesta?daca da, este un termen anume sau trebuie sa fac eu anumite demersuri pentru primirea acestor notificari?
Intreb acest lucru deoarece o astfel de notificare din partea DIICOT m-ar ajuta enorm la serviciu ca sa reintru in drepturile banesti .multumesc mult
Răspunde
 18-10-2016

DIICOT-ul nu mai au de ce sa va trimita vreo notificare. Daca aveti nevoie de un document scris de la ei privind incetarea urmaririi penale, puteti formula o cerere adresata DIICOT prin care le solicitati sa va spuna care este stadiul solutionarii cauzei. Au obligatia legala sa raspunda in termen de 30 de zile

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016

DIICOT-ul nu mai au de ce sa va trimita vreo notificare. Daca aveti nevoie de un document scris de la ei privind incetarea urmaririi penale, puteti formula o cerere adresata DIICOT prin care le solicitati sa va spuna care este stadiul solutionarii cauzei. Au obligatia legala sa raspunda in termen de 30 de zile

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016

Va multumesc din suflet pentru raspuns doamna avocat!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.