Forum avocaţi > Drept penal

Dosar trafic droguri DARKWEB

10-10-2016
Vizitator
Buna ziua. Am fost arestat in urma cu 2 luni, cu inca 2 persoane pe dosar pentru trafic international de droguri de risc. Mi-am comandat 5 grame de cannabis de pe DARKWEB din OLANDA si mi le-a preluat diicotul de la posta si a venit un agent imbracat in postas sa imi inmaneze plicul. L-am luat si am fugit in spatele blocului sa il ascund pentru ca eram speriat si dintr-o data agentii DIICOT m-au prins si mi-au pus catusele, pe strada, cu plicul in mana. Am recunoscut fapta pe loc, am intrat apoi cu ei in casa deoarece aveau mandat de perchezitie si m-au intrebat daca am ceva in casa, iau eu am recunoscut ca am o cantitate de 0,3 de hashis, aratundu-le unde este. Am fost o luna arestat la IPJ Brasov, iar apoi o luna la domiciliu si acum am mai primit a doua luna la domiciliu .
Am 3 capete de acuzare :
-trafic international de droguri de risc , introducerea in tara a 5gr - 3-10 ani
-trafic de droguri de risc , cele 5 gr in vederea distribuirii - 2-7 ani -> fapta unflata deoarece nu exista proba de comercializare pentru acele grame, eu nici macar apucand sa desfac plicul din olanda..
-detinere de droguri de risc pentru consum propriu, 0.3gr rezina de cannabis - 3 luni-2 ani
Sunt speriat, am 19 ani, nu am facut niciodata un rau nimanui, nu am comercializat, nu am facut bani de pe urma drogurilor, dar un martor spune ca i-am procurat pentru ca l-au amenintat, intr-adevar, i-am dat o data cannabis si el mi-a dat 60 de lei , eu dandu-i mai departe unei persoane de pe dosar .Altfel spus am intermediat, dar nu exista nicio dovada.
Am un avocat specializat pe droguri care mi-a spus ca din toate acestea pedeapsa cu suspendare este de 90% deoarece minimul iese de 2 ani si 7-8 luni si se iau un calcul urmatoarele aspecte legate despre mine:
- am avut o atittudine foarte cooperanta ( recunoasterea faptei, comportament bun in arest, un denunt chiar daca nu s-a aprobat )
- sunt student in anul II la facultate
- varsta de doar 19 ani
- fara antecedente penale
- familie bine organizata
- sunt administratorul unei afaceri ( adica beneficiez de venituri materiale, ceea ce argumenteaza ca nu am nevoie sa vand droguri )
- cantitate mica - 5 gr
- cea mai slaba forma de trafic ( pasarea jointului.. )
- declaritile inculpatilor conincid in mare parte..
Altul de pe dosar are aceleasi capete ca si mine, iar altul doar trafic si trafic international.
Am credinta in Dumnezeu ca ma ajuta sa iau cu suspendare, cum m-a ajutat sa ies si din arest dupa doar o luna, la o contestatie si cred si in iscusinta avocatului specializat, dar totusi.. sunt speriat.. am tot felul de scenarii in cap.
Am alta speranta ca plicul este de la un utilizator virtual, pe care nu o sa-l cunosc vreodata si ca nu am introdus eu in tara plicul..
Din aceasta cauza vreau sa aud si parerile altor oameni in acest domeniu..
Răspunde
 10-10-2016

Buna ziua, nu sunt avocat specializat in genul acesta de cauze, insa din experienta pe care o am in spete similare sau in spete cu fapte cu un grad de pericol social apropiat cu cel al faptelelor pentru care sunteti cercetat, exista posibilitatea de a se aplica o pedeapsa cu suspendare. Nu redau procente, avand in vedere ca sunt multe circumstante (personale, reale) care influenteaza sau care conditioneaza suspendarea executarii pedepsei, insa aveti sanse destul de mari ca pedeapsa rezultanta (in urma aplicarii regulilor de la concursul de infractiuni) sa fie de maxim 3 ani si de a beneficia de o pedeapsa cu suspendare, tinand cont si de pozitia procesuala corecta (colaborarea cu autoritatile, recunoasterea faptei), lipsa antecedentelor si de celalalte circumstante personale.
Succes!
Răspunde
 10-10-2016
Vizitator
Multumesc de raaspuns/parere. Astept si alte pareri aici a oamenilor chiar specializati in acest domeniu .

** pe langa acele circumstante favorabile mie, am uitat sa precizez si faptul ca urmez un program de consiliere psihologica la Agentia National Anti-Drog, din care am inteles ca se va scrie un raport la dosar dupa ce se va finaliza, cum ca "mi-au iesit drogurile din cap ", o sansa in plus sa il convinga pe judecator ca m-am indepartat de acest stil de viata, ca am luat-o pe calea cea buna continuandu-mi studiile superioare, ca sunt "curat" si ca nu trebuie sa fiu pus dupa gratii impreuna cu toti talharii, hotii, criminalii, violatorii si alte lichele ale societatii..
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.