Forum avocaţi > Drept penal

SANTAJ DUPA ACCIDENT

13-10-2016
Vizitator
Buna ziua,
In urma cu putin timp am fost implicat intr-un accident auto soldat cu ranirea unei persoane.
La ceva timp m-a cautat si ne-am inteles pe cale amiabila in sensul ca nu depune plangere penala.
Victima a stat doar cateva ore in spital

AM cazut de acord pe o suma si acum vrea mai mult

Ce pot face ?
Răspunde
 14-10-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Ati gresit foarte mult facand acea intelegere.
daca nici nu ati declarat la politie accidentul este si mai grav. Ati incalcat legea.

La acest moment fie "inghititi" mai departe santajul! (ceea ce nu va recomand)
fie margeti la politie si va auto-denuntati suportand toate consecintele.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2016
Vizitator
Am fost la politie am declarat, am recunoscut și scris în declarație ca sunt vinovat. Ne-Am înțeles după ce am declarat. Persoana respectiva a pretins bani în schimb a promis că nu mai depune plângere ca nu vrea să ajungem în judecată Acum vrea mai mulți bani. Persoana nu a avut nici o zi de spitalizare, doar câteva ore. Ce mă sfătuiți să fac
Răspunde
 14-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

In situatia in care nu are certificat medico-legal care sa ateste existenta unei vatamari, atunci nu exista nici infractiunea de vatamare corporala. Drept urmare, nu ati putea fi tras la raspundere penala, ci eventual daca ati incalcat regulile de circulatie, vi se aplica o sanctiune contraventionala.
Singurul disconfort este acela ca va trebui sa va prezentanti in fata organelor de cercetare penala atunci cand sunteti chemat si, in situati in care vi s-a retinut permisul, sa umblati in fiecare luna pentru prelungirea dovezii de circulatie pana la solutionarea dosarului penal.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-10-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Aurel B a scris pe 14-10-2016:
Am fost la politie am declarat, am recunoscut și scris în declarație ca sunt vinovat. Ne-Am înțeles după ce am declarat. Persoana respectiva a pretins bani în schimb a promis că nu mai depune plângere ca nu vrea să ajungem în judecată Acum vrea mai mulți bani. Persoana nu a avut nici o zi de spitalizare, doar câteva ore. Ce mă sfătuiți să fac

In primul rand dvs ati facut vreun inscris pentru suma achitata? Trebuia sa-i achitati banii in schimbul retragerii plangerii penale si implicit pentru impacarea in dosarul penal. Daca nu aveti martori ca i-ati achitat suma, iar persoana respectiva solicita in continuare bani, aveti mai multe posibilitati: ii inmanati suma respectiva in fata unui notar sau al unui mediator si implicit semnati un inscris prin care sa precizati ca respectiva suma constituie repararea prejudiciului produs si impacarea partilor; puteti formula o plangere penala impotriva respectivei persoane pentru savarsirea infractiunilor de abuz de incredere si santaj sau mergeti pe procedura penala in dosarul constituit si in functie de probele de la dosar si cu o aparare eficienta puteti obtine o achitare sau renuntarea la urmarirea penala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2018
Vizitator
Am produs un accident rutier. Am acrosat un bicilist. S-a intocmit un proces verbal de catre Politie si s-a deschis un dosar penal. Dupa externarea acestuia au inceput discutii pe marginea despagubirilor. Mi se cer cateva mii de euro bune, nejustificand in mare parte prejudiciul adus acestei persoane. Nu am posibilitati financiare sa acopar aceste pretentii. Ce sa fac?
Răspunde
 29-01-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Lucia a scris pe 28-01-2018:
Am produs un accident rutier. Am acrosat un bicilist. S-a intocmit un proces verbal de catre Politie si s-a deschis un dosar penal. Dupa externarea acestuia au inceput discutii pe marginea despagubirilor. Mi se cer cateva mii de euro bune, nejustificand in mare parte prejudiciul adus acestei persoane. Nu am posibilitati financiare sa acopar aceste pretentii. Ce sa fac?

In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care il va obtine pe certificatul medico-legal, puteti fi cercetat pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, daca persoana vatamata va formula plangere penala in termenul legal.
Asteptati sa vedeti daca biciclistul va formula plangere impotriva dvs, iar in functie de probele existente la dosar, aveti posibilitatea impacarii cu persoana vatamata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.