Forum avocaţi > Drept penal

Condamnare cu suspendare după achitare in prima instanta

18-10-2016
Vizitator
Buna dimineața! Am fost cercetat si judecat pentru fapte de corupție ale unui coleg , având calitatea de complice. Hotărârea data de tribunal a fost cea de achitare pentru mine pentru toate faptele reținute . DNA a făcut apel si ieri a fost pronunțată hotărârea, fără a fi administrate alte probe, eu fiind condamnat la 2 ani cu suspendare si termen de încercare 5 ani, precum si interzicerea unor drepturi, sa ma prezint la serviciul de probațiune! Ce posibilități de atac am pentru instanța de apel întrucât mi se pare un abuz grosolan fără a avea alte probe ?
Răspunde
 18-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna dimineata,

In faza de judecare a apelului, se poate cere administrarea de probe noi, insa de cele mai multe ori, instanta de apel reaprecieaza intregul probatoriu administrat in fata instantei de fond.

Astfel, instanta de apel are posibilitatea de a constata faptul ca instanta de fond in mod gresit a apreciat probatoriul si, drept urmare, sa pronunte o hotarare de condamnare, chiar daca in fata instantei de apel nu s-au administrat probe noi.

Mai exista calea de atac al recursului in casatie care poate fi declarat doar impotriva hotararilor pronuntate in apel de catre Curtile de Apel, insa motivele pentru care poate fi formulat recursul in casatie vizeaza doar aspecte de nelegalitatea a hotararii si nu aspecte ce privesc netemeinicia.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-10-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate hotararea din apel este definitiva, insa in fuctie de modul in care va fi motivata, puteti ataca solutia la CEDO, pe langa procedura recursului in casatie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-06-2017
Vizitator
Buna ziua, am primit o pedeapsa de 3 ani cu suspendare si 5 de incercare intr un dosar de frauda in calitate de complice! Luna aceasta pe 19 trebuie sa ma prezint la biroul de probatiune, acest lucru este imposibil de realizat, dat fiind faptul ca eu locuiesc in Marea Britanie de mai bine de un an cu familia, doi copii minori de 5 respectiv 6 ani de care avem grija, lucram pe teritoriul acestei tari, sotia are 2 joburi!!! Intrebarea mea este ce posibilitati de cai de atac am sa nu merg in fiecare luna la biroul de probatiune in Romania. Multumesc!!!
Răspunde
 16-06-2017
Vizitator
Am un proces în care sunt acuzată de furt prima instanta a hotărât achitare ptr că fapta nu exista, ulterior a făcut apel ce de poate întâmpla se poate schimba ceva pot primi pedeapsa vă mulțumesc
Răspunde
 16-06-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mihai Stanciu a scris pe 14-06-2017:
Buna ziua, am primit o pedeapsa de 3 ani cu suspendare si 5 de incercare intr un dosar de frauda in calitate de complice! Luna aceasta pe 19 trebuie sa ma prezint la biroul de probatiune, acest lucru este imposibil de realizat, dat fiind faptul ca eu locuiesc in Marea Britanie de mai bine de un an cu familia, doi copii minori de 5 respectiv 6 ani de care avem grija, lucram pe teritoriul acestei tari, sotia are 2 joburi!!! Intrebarea mea este ce posibilitati de cai de atac am sa nu merg in fiecare luna la biroul de probatiune in Romania. Multumesc!!!

Va trebui sa respectati masurile ce vi s-au impus, in caz contrar vi se va revoca beneficiul suspendarii si veti executa pedepsa in regim de detentie. Comunicati organelor de supraveghere faptul ca locuiti in alta tara si solicitati modificarea obligatiilor ce v-au fost impuse, insa instanta de judecata este in masura sa dispuna in acest sens.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vera Pieleanu a scris pe 16-06-2017:
Am un proces în care sunt acuzată de furt prima instanta a hotărât achitare ptr că fapta nu exista, ulterior a făcut apel ce de poate întâmpla se poate schimba ceva pot primi pedeapsa vă mulțumesc

In cazul in care instanta de apel va considera ca din probele administrate rezulta vinovatia dvs., poate dispune o solutie de condamnare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.