Forum avocaţi > Drept penal

Actiune in judecata centru medical privat

28-10-2016
Vizitator
Buna ziua, va descriu in cateva cuvinte situatia: mi-am internat bunica la un centru medical de reabilitare privat, pentru un tratament la genunchi (gonartroza). A trebuit sa o externez in ziua a 7a de tratament, pentru ca starea ei de sanatate se inrautatea vertiginos. In ciuda diagnosticelor si a recomandarilor medicale anterioare, personalul medical a luat o serie de decizii care cred ca pot fi calificate drept malpraxis, si care au inrautatit starea pacientului pana intr-un punct critic. Lasand malpraxis laoparte, pt ca stiu ca asta tine de Colegiul Medicilor, ei au incarcat contractul prin faptul ca au mintit pacienta in momentul administrarii medicamentelor, desi era stipulat in clauza ca pacienta doreste sa fie informata referitor la tratamentul sau. Sunt acum 5 zile de la externare si bunica mea este inca instabila, e posibil ca atitudinea si actiunile personalului medical de la respectivul centru sa-i fi scurtat considerabil viata, daca nu si mai rau...
Intrebare : cum pot fi responsabilizati medicii responsabili, dpdv legal ? Spun « responsabilizare » pentru ca, ma gandesc, trebuie sa existe o formula legala prin care pacientul sa revendice respectarea contractului semnat, nu?
Exista articole de lege care sa-mi vina in ajutor pentru a construi un dosar ?
Mi-as dori sa nu li se intample si altora acelasi lucru. In perioada internarii bunicii mele, o alta pacienta a suferit in conditii similare, fiindu-i schimbata medicatia in functie de aprecierea medicilor curanti si fara sa se tina seama de anamneza ori de decizia pacientului.
Multumesc anticipat pentru orice sfat in aceasta chestiune.
Răspunde
 29-10-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

In principiu, activitatea medicilor poate fi verificata doar de Colegiul Medicilor, care in urma unor cercetari poate stabili daca medicul a respectat sau nu procedura/tratamentul corect sau daca a dispus efectuarea unui tratament incorect.

Puteti incerca si sa il actionati in instanta, insa deciziile medicilor nu pot fi contestate de oricine, ci doar ca urmare a unei concluzii medicale avizate. Astfel, un medic in momentul in care ia o decizie medicala nu este obligat sa tina cont de decizia pacientului, daca aceasta este contrara bunelor practici medicale. Insa aceste aspecte pot fi confirmate doar de catre un alt medic, respectiv de o comisie de medici.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-10-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati o sesizare la Colegiul Medicilor si in functie de raspunsul primit, urmati caile legale aferente situatiei de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2016
Vizitator
Multumesc pentru recomandari, ma voi adresa Colegiului Medicilor...
... care va ignora sesizarea mea, asa cum fac cu toate, pentru ca se acopera intre ei si descoperi pana la urma ca respectiva dr e nevasta de shef pesedist care are nu stiu ce trecere pe langa alti bastani.

Sa inteleg deci ca un contract civil incheiat intre o echipa de medici si un pacient nu cade in niciun fel sub jurisdictia legilor contractuale? adica se poate discuta doar malpraxis, nu si nerespectarea clauzelor din contract?
Răspunde
 31-10-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Se poate invoca in instanta nerespectarea clauzelor contractuale, insa va trebuie dovezi pertinente in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.