| Buna seara! Soțul meu a fost bătut și sechestrat în duba jandarmeriei timp de 20 minute deoarece nu avea asupra sa actele de identitate. Totul a început cu o altercație intr- un magazin in care intrase să-și cumpere țigări, patronul imbrancindu- l afară unde a și apărut după câteva secunde un comando de jandarmi care l-au legitimat. Menționez că în magazin a avut loc doar un schimb de replici între patron si soțul meu, fără a se ajunge la lovire sau distrugere .Soțul nu înțelege ce s-a intâmplat, dacă a fost o înscenare sau nu, totul desfasurandu-se foarte rapid. Jandarmii (6 -7) l-au lovit, l -au trântit la pământ și au început să-l calce în picioare.In acel moment i-au fracturat brațul. Apoi l-au încătușat , continuând să-l tragă de brațul rupt si l -au dus la duba unde îl filmau, apoi opreau cameră, îl băteau, batjocoreau, iar filmau si tot așa timp de 20 minute! După aceea a fost dus la secția de poliție. Aici, după ce și-a dat numele, i-au scos cătușele si l-au îmbrâncit afară din sediu. Pe scări l-au amenințat că vor avea grijă de el si pe viitor! Avem certificat de la IML pt 25-30 zile de îngrijiri medicale (fără internare).Mâna a fost pusă în ghips. Deși inițial am vrut sa facem plângere penală la Parchetul Militar Bucuresti, nu știm ce șanse de câștig am avea, întrucât nu avem martori care să fi văzut toate cele întâmplate. Inca nu suntem deciși dacă sa mergem sau nu mai departe cu un posibil proces. Întrebarea este: în cât timp de la data incidentului se poate depune plângerea penală și, dacă nu vrem totuși să o facem, este posibil să se autosesizeze autoritățile și să se înceapă urmărirea penală? Soțul meu vrea să plece înapoi la munca in străinătate de îndată ce va fi din nou apt de munca si nu știm în ce măsură l-ar afecta un posibil proces. I s-ar putea interzice părăsirea României pe durata procesului? Cum credeți că ar fi mai bine să procedam? Va mulțumim! |
|