Forum avocaţi > Drept penal

Lovit pe mijlocul trecerii de pietoni de catre un autoturism

03-11-2016
AvatarBOSZORMENYI VIORICA -ANGELICA
Vizitator
Buna ziua,
As dori o opinie .
In anul 2015 -noiembrie 27 sotul ( 42 ani) a fost lovit pe mijlocul trecerii de pietoni de catre un autoturism .
Soferului i s-a deschis dosar penal,si-a recunoscut vina iar sotul a suferit o fractura urata la picior .
A fost operat imediat ( ii spanzura gleza+mai avea o ruptura mai sus la tibie) .
La prima operatie in noiembrie 30 i s-a pus tija in picior si 8 suruburi.
A fost externat dupa 2 saptamani de spitalizare.
In dec am fost cu el la medicul legist care l-a incadrat la 70 de zile de ingrijiri medicale , zile expirate deja inainte de a 2-a interventie )
A doua operatie a avut loc in febr.2016 cand i s-au extras 2 suruburi .
Mentionez ca soferul vinovat, care este o persoana cu notorietate in judet la noi NU s-a interesat deloc de starea de sanatate a sotului ).
La sfarsitul lui februarie , inceputul lui martie am angajat un avocat , care sa ne reprezinte.
Soferul circula bine mersi cu prelungirea dovezii in fiecare luna , pana in 04.10.2016 cand am primit acasa o instiintare ca dosarul penal s-a inchis conf. " plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 NCPP)" cu mentiunea ca plangerea noastra a fost NEFONDATA si eu a trebuit sa mai si platesc cheltuieli de judecata , suma nu prea mare dar NU mi se pare corect.
Mai pe romaneste , dupa cum inteleg eu, tot sotul ar fi fost vinovatul ca a trecut strada la trecerea de pietoni regulamentar???
Intrebarea mea este cum se poate inchide un dosar penal daca situatia medicala a victimei ( a sotului meu) nu este rezolvata, in decemrie urmand sa mai aiba loc incan o interventie chirurgicala, el avand si azi tija si suruburi in picior.
Mentionez ca avocatul ne-a propus ca vom merge pe civil pt a recupera o parte din pagubele materiale si ca tot noi daca vrem sa recuperam suntem obligati la plata unei taxe de timbru (suma nu chiar mica) .Oricum situatia in sine creata de acest incident si rasfrangerea efectelor lui asupra familiei si asupra serviciului sotului nimeni si nimic nu le poate compensa.
Va scriu aceste randuri pt ca NU inteleg aceasta hotarare de a inchide dosarul penal si poate cineva ma va lamuri mai bine decat a facut-o domnul avocat .
Răspunde
 03-11-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Atat cat se poate intelege din cele relatate de dvs., este destul de ciudat ca un pieton accidentat pe trecerea de pietoni sa fie gasit vinovat de faptul ca este vatamat de un conducator auto. Probabil ca notorietatea soferului a avut o oarecare inraurire asupra desfasurarii anchetei.

Daca plangerea dvs. impotriva solutiei procurorului de netrimitere in judecata a fost respinsa de catre un judecator (daca plangerea dvs.a ajuns in fata instantei de judecata pentru a se constata ca intr-adevar este nefondata), nu va mai ramane decat calea unei actiuni civile impotriva soferului. Este adevarat ca pentru promovarea unei astfel de actiuni se achita o taxa judiciara de timbru reprezentand cam 2-3% din valoarea solicitata, astfel incat o astfel de actiune este mai oneroasa decat cea penala (unde cererea victimei de a fi despagubita este scutita de plata taxei de timbru).

Daca avocatul dvs. care a analizat toate actele dosarului v-a spus ca s-au epuizat toate caile de atac in cadrul procesului penal, probabil ca stie ce spune. Daca totusi aveti dubii, puteti cere pararea si unui alt avocat, care se poate lamuri doar dupa studierea tuturor actelor de la dosar.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate in astfel de situatii va trebui sa formulati plangere impotriva solutiei procurorului, iar ulterior sa va adresati instantei de judecata. In cazul in care nu vi se va da o solutie favorabila, va puteti adresa la CEDO, in termenul legal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-11-2016

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Termenul legal este de 6 luni.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-11-2016
Vizitator
Va multumesc pt.raspuns.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.