Forum avocaţi > Drept penal

Parte vatamata intr-un caz penal e furt

05-11-2016
Vizitator
Buna ziua. MI s-au furat in vara portofelul in care erau mai multe acte ( permis, carte e identitate, card de sanatate, card bancar ,o suma mica e bani ) si telefonul. S-au furat din tren. Am chemat politia in tren, am dat declaratii, am avut si martori , iar spre surprinderea mea am reusit sa recuperez aproape tot. hotii au fost prinsi cu telefonul asupra lor in orasul in care eu am fost jefuita in gara in timp ce trenul stationa. Am spus si atunci politiei ca nu am nici o pretentie pentru a-mi recupera acea suma e bani. Pur si timplu eram multumita ca am recuperat restul. Totusi s-a deschis un dosar penal pe numele lor in care eu apar parte vatamata. Acum vine intrebarea :pot sa dau o declaratie la notar prin care eu sa imi retrag plangerea deoarece nu vreau sa fac rau nimanui. Dupa cate am inteles unul intre ei are cazierul patat si ar putea ajunge dupa gratii. Nu vreau sa traiesc cu gandul ca cineva este dupa gratii in cauza mea.Dar nici nu vreau ca eu sa patesc ceva daca retrag plangerea, chiar aca nu am deschis eu dosarul, apar ca parte vatamata. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspunde
 06-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul infractiunii de furt, impacarea partilor inlatura raspunderea penala, astfel ca aveti posibilitatea legala de a va impaca.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-11-2016

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
La momentul la care veti primi citatie de la instanta de judecata va puteti prezenta la termenul stabilit, iar inainte de citirea rechizitoriului (actului de sesizare) veti putea da o declaratie in fata judecatorului in sensul ca doriti sa va impacati cu inculpatul/inculpatii si ca nu mai aveti nicio pretentie fata de acestia, nici pe latura civila si nici pe latura penala.

Conform codului de procedura penala, in situatia in care veti proceda la imparare si pe cale de consecinta procesul penal va inceta, veti fi obligata si plata unor cheltuieli de judecata.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-11-2016
Vizitator
Multumesc pentru raspuns. O zi cat mai frumoasa va doresc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.