Forum avocaţi > Drept penal

Am permis nevizat pentru un pistol supus autorizarii

06-11-2013

- 10.03.2003 , cu factura 2423126 , cumpar un pistol cu gaz , calibru 9 mm , marca SC " CUGIR " SA , cf. aprobarii IPG nr. 11056 / 03.03.2003 ;
- in 18.04.2003 , cf. facturii si a aprobarii IPG 11056 , mi se elibereaza permis de arma seria B 0046815
( necesar cf. Legii 17/1996 ); in permis este inscrisa arma cumparata ;
- in 29.09.2003 sunt chemat pentru viza permisului , viza ce este aplicata cu nr. 131525 ;
- in 25 iunie 2004 se promulga Legea 295 , care incadreaza arma cumparata de mine in Categoria F - arme supuse notificarii , punctul 26. - arme scurte (pistol sau revolver) confectionate special pentru a imprastia gaze nocive, iritante sau de neutralizare, precum si munitia corespunzatoare, pentru care nu mai este necesar permis de arma ( numai un certificat de detinator ) , iar perioada de viza a permiselor se modifica de la 3 ani la 5 ani ;
- În conformitate cu prevederile art. 27 alin.1 din Legea 295/2004, în perioada 15.09 – 31.12.2008, la nivel naţional s-a efectuat „Acţiunea de viză a permiselor de armă şi atestatelor de colecţionar”.
- vazand ca nu am fost notificat a ma prezenta , in data de 04.12.2008 am mers la Serviciul AEST Arges , solicitand viza pentru permis . Functionarul serviciului mi-a inapoiat permisul nevizat , spunand ca nu este necesar ;
- in data de 27.06.2011 , se ppromulga Legea 117 , care modifica Legea 295 / 2004 , arma pe care o detin se incadreaza la Categoria C - Arme supuse autorizării din Anexa , punctul 24 (Armele scurte (pistol sau revolver) confecţionate special pentru a produce zgomot sau pentru a împrăştia gaze nocive, iritante sau de neutralizare, precum şi muniţia corespunzătoare) , pentru care este necesar permis de arma VIZAT .
- Eu am aflat de aceasta modificare saptamana aceasta ; pentru cei care nu au vizat permisul de arma in 6 luni de la promulgarea Legii 117 / 2011 , se prevede o pedeapsa de la 1 la 5 ani de inchisoare ; Totusi , pentru cei care au avut " numai " Certificat de Detinator " Legea 117 , la Articolul V , punctul 4 prevede : " La împlinirea termenului de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, certificatele de deţinător ale posesorilor armelor neletale prevăzute în categoria C pct. 24 din anexa la Legea nr. 295/2004, cu modificările şi completările ulterioare, care nu şi-au îndeplinit obligaţia prevăzută la alin. (1) lit. b) sau, după caz, lit. c) conferă titularilor doar un drept de deţinere a armelor înscrise în acest document. "
In consecinta , nu din motive subiective , ci ca urmare a unei situatii fortuite , nu stiu in ce articol ma pot incadra cei de la AEST :
- asimiland permisul cu certificatul de detinator ( cum a facut in 04 decembrie 2008 ) si obligandu-ma sa perfectez documentele necesare pentru viza permisului de arma , urmand a intra in legalitate ?
- sau ma vor incadra in Art. 137/4. - Nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.“ si imi vor intocmi dosar penal ?
Va multumesc mult pentru rabdarea cu care ati lecturat mesajul meu si astept concluzia dvs. pe site sau la adresa de email gh_popescu2006@yahoo.com . cu respect !
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.