- 10.03.2003 , cu factura 2423126 , cumpar un pistol cu gaz , calibru 9 mm , marca SC " CUGIR " SA , cf. aprobarii IPG nr. 11056 / 03.03.2003 ; - in 18.04.2003 , cf. facturii si a aprobarii IPG 11056 , mi se elibereaza permis de arma seria B 0046815 ( necesar cf. Legii 17/1996 ); in permis este inscrisa arma cumparata ; - in 29.09.2003 sunt chemat pentru viza permisului , viza ce este aplicata cu nr. 131525 ; - in 25 iunie 2004 se promulga Legea 295 , care incadreaza arma cumparata de mine in Categoria F - arme supuse notificarii , punctul 26. - arme scurte (pistol sau revolver) confectionate special pentru a imprastia gaze nocive, iritante sau de neutralizare, precum si munitia corespunzatoare, pentru care nu mai este necesar permis de arma ( numai un certificat de detinator ) , iar perioada de viza a permiselor se modifica de la 3 ani la 5 ani ; - În conformitate cu prevederile art. 27 alin.1 din Legea 295/2004, în perioada 15.09 – 31.12.2008, la nivel naţional s-a efectuat „Acţiunea de viză a permiselor de armă şi atestatelor de colecţionar”. - vazand ca nu am fost notificat a ma prezenta , in data de 04.12.2008 am mers la Serviciul AEST Arges , solicitand viza pentru permis . Functionarul serviciului mi-a inapoiat permisul nevizat , spunand ca nu este necesar ; - in data de 27.06.2011 , se ppromulga Legea 117 , care modifica Legea 295 / 2004 , arma pe care o detin se incadreaza la Categoria C - Arme supuse autorizării din Anexa , punctul 24 (Armele scurte (pistol sau revolver) confecţionate special pentru a produce zgomot sau pentru a împrăştia gaze nocive, iritante sau de neutralizare, precum şi muniţia corespunzătoare) , pentru care este necesar permis de arma VIZAT . - Eu am aflat de aceasta modificare saptamana aceasta ; pentru cei care nu au vizat permisul de arma in 6 luni de la promulgarea Legii 117 / 2011 , se prevede o pedeapsa de la 1 la 5 ani de inchisoare ; Totusi , pentru cei care au avut " numai " Certificat de Detinator " Legea 117 , la Articolul V , punctul 4 prevede : " La împlinirea termenului de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, certificatele de deţinător ale posesorilor armelor neletale prevăzute în categoria C pct. 24 din anexa la Legea nr. 295/2004, cu modificările şi completările ulterioare, care nu şi-au îndeplinit obligaţia prevăzută la alin. (1) lit. b) sau, după caz, lit. c) conferă titularilor doar un drept de deţinere a armelor înscrise în acest document. " In consecinta , nu din motive subiective , ci ca urmare a unei situatii fortuite , nu stiu in ce articol ma pot incadra cei de la AEST : - asimiland permisul cu certificatul de detinator ( cum a facut in 04 decembrie 2008 ) si obligandu-ma sa perfectez documentele necesare pentru viza permisului de arma , urmand a intra in legalitate ? - sau ma vor incadra in Art. 137/4. - Nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.“ si imi vor intocmi dosar penal ? Va multumesc mult pentru rabdarea cu care ati lecturat mesajul meu si astept concluzia dvs. pe site sau la adresa de email gh_popescu2006@yahoo.com . cu respect ! |
|