Forum avocaţi > Drept penal

Oprire lucruri personala fara un act judecatoresc

04-01-2017

Buna ziua,in perioada 4 decembrie 2016 pana in 15 decembrie 2016 am stat cu chirie in cluj napoca chiria era 75 euro pe luna plus consum in momentul in care ma-m mutat in chirie am mers cu un amic si ne-am inteles de comun acord ca sa plateasca suma de 150 de euro pt luna decembrie reprezentand chiria pt amandoi.Iar pana la Craciun eu sa platesc garantia in valoare de 150 de euro pt amandoi .Pana aici totul bine... In data de 15 decembrie intorcandu-ma de la munca dimineata am gasit toate lucrurile mele inpachetate si computerul meu personal disparuse din camera mea ...
Am inteleg ca sa luat acesta decizie pt ca in data de 10 decembrie. Eu trebuia sa imi iau salariu dar intarziase firma unde lucram cu banii si lor le-a fost frica ca eu nu platesc chiria si mi-au oprit lucrurile si am plecat din apartament venind la domiciliul meu.plus mi-am dat demisia de la firma unde lucram pt acest motiv .In data de 23 decembrie am primit suma de 390 Ron avand din salariu de pe noiembrie si am purtat o discutie cu colegii de apartament sa le achit suma de 75 euro si sa imi recuperez lucrurile mele personala si pc-ul dar ei vroiau suma de 150 de euro (chiria +75 garantia) nu am platit nimic pentru ca mi se pare absurd pentru 2 saptamani cat am stat in acel imobil sa platesc 150 Euro.
Ce pot face in aceasta situatie eu sunt dispus sa dau 75 de euro si sa imi recuperez lucrurile dae nu 150 cat vor ei ... Si au inceput si cu amenintari si alte treburi de joasa speta.
Astept un raspuns cat mai repede sa stiu cum sa procedez .
Multumesc

Cristian Dreve
Răspunde
 05-01-2017

Luarea bunurilor din posesia dvs. fara drept constituie infractiunea de furt astfel incat daca nu vi se restituie aceste bunuri, puteti sa formulati plangere penala pentru savarsirea infractiunii de furt. Practic, neintelegerile privind plata chiriei sunt chestiuni de natura civila, insa ar trebui sa transati problema amiabil si sa nu mai ajungeti la judecata.
Multa bafta!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.