Forum avocaţi > Drept penal

Executare pedeapsa.

08-01-2017
Vizitator
Am si eu o intrebare.Daca am fost condamnat la 1 an si 8 luni cu executare si am 6 luni de cand sunt in arest la domiciliu cata pedeapsa execut? 2/3 di 1an si 8 luni adica din toata pedeapsa ?sau din ce ramane din 1an si 8 luni
Răspunde
 08-01-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Durata arestului la domiciliu se va scadea din pedeapsa finala aplicata prin sentinta de condamnare. Ulterior, pentru buna purtare si indeplinirea mai multor conditii prevazute de lege (achitarea obligatiilor civile, trecerea unui anumit termen s.a.) puteti sa beneficiati de liberare conditionata inainte de implinirea la termen a pedepsei.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Perioada arestului preventiv se scade din totalul pedepsei, fie ca este vorba despre arest intrun centru de detinere sau arest la domiciliu. Daca nu veti fi sanctionat in perioada executarii pedepsei, veti putea solicita liberarea conditionata dupa executarea fractiei de 2/3 din pedeapsa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2022

Buna ziua
Pentru o pedeapsa de 4 ani, cat va executa sotul meu in conditiile in care munceste? Zilele de munca se scad din pedeapsa?
Răspunde
 17-11-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da.Insa trebuie sa execute efectiv 2 ani.
In mod normal, cel condamnat poate fi liberat conditionat daca a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani.
Insa in calculul fracţiunilor de pedeapsă prevăzute se ţine seama de partea din durata pedepsei ce poate fi considerată, potrivit legii, ca executată pe baza muncii prestate.
În acest caz, liberarea condiţionată nu poate fi dispusă înainte de executarea efectivă a cel puţin jumătate din durata pedepsei închisorii, când aceasta nu depăşeşte 10 ani
Pedeapsa care este considerată ca executată pe baza muncii prestate în vederea acordării liberării condiţionate, se calculează
- în cazul în care se prestează o muncă neremunerată, se consideră 4 zile executate pentru 3 zile de muncă;
- în cazul în care se prestează o muncă remunerată, se consideră 5 zile executate pentru 4 zile de muncă;

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Meima_corina@yahoo.com a scris pe 17-11-2022:
Buna ziua
Pentru o pedeapsa de 4 ani, cat va executa sotul meu in conditiile in care munceste? Zilele de munca se scad din pedeapsa?

Se scad si zilele de munca, insa cel mai probabil sotul dvs va putea fi liberat conditionat dupa executarea fractiei de 2/3 din pedeapsa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.