Forum avocaţi > Drept penal

Vecinul refuza in mod justificat sa-mi restituie un bun mobil

25-01-2017
Vizitator
Am o procura generala de la proprietarul unui apartament sa ma ocup de toate problemele privind administrarea imobilului, respectiv, sa platesc taxele , sa il reprezint pe proprietar in fata tuturor autoritatilor etc. In perioada urmatoare compania livratoare de gaz va efectua revizia periodica a sigurantei instalatiei de gaze in apartament(ISCIR), care este echipat cu o centrala pe gaze, proprie. In acest scop va trebui sa dovedesc si ca s-a facut revizia tehnica periodica a centralei, de catre o firma specializata. Or, eu nu pot face acest lucru intrucat, cu cateva luni in urma am dat unui vecin "binevoitor" clasorul in care se gaseau toate contractele de furnizari de utilitati pentru apartament (gaze, electricitate, apa, radio-TV etc), vecin care s-a aratat dispus sa ma ajute atunci la rezolvarea unei probleme tehnice( inchiderea contractului de cablu, de care nu mai aveam nevoie, ceea ce s-a realizat). Persoana , in ciuda cererilor repetate pe care i le-am adresat nu mi-a restituit insa si amana , in mod nejustificat si, cred eu, cu rea credinta sa imi restituie clasorul respectiv.In aceasta situatie nu pot face revizia tehnica anuala a centralei de apartament,pe gaze,intrucat trebuie sa prezint firmei de service contractul cu firma furnizoare de gaze pentru apartament, pe care nu il am.De aici si toate riscurile posibile: deficiente in functionarea centralei, cu pericolele si consecintele aferente - inclusiv patrimoniale, prin raspunderile materiale implicarte - amendarea mea contraventionala pentru absenta reviziei tehnice periodice a centralei, etc..
Asa cum se prezinta situatia, consider ca actele din clasorul respectiv constituie, conf. Art. 238 Cod Penal, bunuri mobile, conexe ale actelor de proprietate asupra imobilului intrucat fara ele nu ar fi posibila folosirea apartamentului si, in consecinta, prevederile Art 238 Cod Penal sunt aplicabile in caz.As aprecia comentariile si sugestiile dvs.de ordin legal.
Răspunde
 27-01-2017

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
Notificati vecinul sa va restituie clasorul. Trimiteti notificarea prin executor sau avocat.
Apoi daca tot continua sa refuze, depuneti o plangere penala impotriva lui.
Aveti si posibilitatea rezolvarii pe cale civila.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.