Forum avocaţi > Drept penal

Victima accident rutier

07-02-2017
Vizitator
buna ziua, sunt victima unui accident rutier si am necesitat 30 de zile de spitalizare, intrebarea mea este: daca nu m-am inteles amiabil cu soferul vinovat, pot sa ma constitui parte civila in procesul penal dar in acelasi timp sa solicit daune si firmei de asigurari?
Răspunde
 07-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Se instrumenteaza la acest moment un dosar penal?
Cat timp a trecut de la accident?
Ati formulat plangere penala prealabila in termen de 3 luni de la accident?

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2017

BRASOV
0754861299
Daniel a scris pe 07-02-2017:
buna ziua, sunt victima unui accident rutier si am necesitat 30 de zile de spitalizare, intrebarea mea este: daca nu m-am inteles amiabil cu soferul vinovat, pot sa ma constitui parte civila in procesul penal dar in acelasi timp sa solicit daune si firmei de asigurari?

Puteti sa va constituiti parte civila in procesul penal fata de sofer si indiscutabil si fata de asigurator.

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2017
Vizitator
Accidentul a avut loc in data de 01.12.2016 si nu am depus nicio plangere, nu am stiut si am stat mai mult in spital
Răspunde
 07-02-2017

BRASOV
0754861299
Daniel a scris pe 07-02-2017:
Accidentul a avut loc in data de 01.12.2016 si nu am depus nicio plangere, nu am stiut si am stat mai mult in spital
Va sfatuiesc sa depuneti o plângere penală cu privire la accidentul produs, inca sunteti in termenul de 3 luni.
Cel mai probabil, dat fiind faptul ca accidentul s-a soldat cu victime exista un dosar deschis, insa este esențială plângere a dvs. întrucât fapta de natura penală ce urmeaza a fi cercetată in cazul dvs se urmareste doar la plângere penală a persoanei vătămate.
In cadrul dosarului penal va puteti constitui parte civilă, insa totodata pretențiile dvs pot fi solicitate si pe calea unei actiuni civile. Ambele variante prezinta avantaje si dezavantaje, respectiv procesul penal o sa dureze cumulat in toate fazele sale, ani de zile, iar in ceea ce priveste o actiune civilă dezavantajul este acela ca trebuie sa achitați o taxa de timbru la valoarea daunelor solicitate. Acțiunea civilă in procesul penal este scutită de taxa de timbru.
In oricare dintre cele doua variante veti intelege sa solicitați daune materiale si morale, va trebui sa argumentati si sa probati foarte bine solicitările adresate instanței.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.