Forum avocaţi > Drept penal

Tulburare in posesie

10-02-2017
Vizitator
Buna ziua. Va rog sa-mi raspunde-ti ce pedepse putem lua eu si sotul meu daca o verisoara de-a mea ne-a facut plangere penala pt tulburare in posesie si mutarea semnelor de hotar. Eu si sotul am evacuat-o acum 4 ani dintr-o casa la tara pe ea cu ajutorul executorului. La evacuare ne-a spus verbal doar ca ea e propietara pe terenul aferent casei pe care l-a cumparat de la vechii propietari. Executorul nu ne-a masurat terenul ca sa ne zica exact pana unde avem sau nu dreptul ci doar ne-a predat casa. Dupa 3 luni de la evacuare ea a facut plangere penala pt mine si sotul. Acum cazul se afla la un procuror cu mentiunea ca suntem inculpati. Ea a devenit propietare cu extras CF abia anul trecut si anul acesta eu si sotul i-am pus sechestru pe jumate terenul pt o datorie pe care ea o avea la noi de 4000lei si tot cu executorul. Ea nu a fost pusa in posesie pe acel teren de nimeni dar nici nu sa prezentat la noi vreodata cu un act ci doar la politie. Procurorul de caz ne solicita mereu impacarea dar ea nu vrea pe motiv ca vrea 10000 de la noi . Ar putea cazul sa ajunga in tribunal ? Vom fi condamnati la puscarie pt asa ceva ? Pt ca sincer nu mi se pare ca am facut o infractiune acum 4 ani cand ea a facut plangerea din moment ce abia anul trecut a devenit propietara cu acte in regula si nici nu sa prezentat la noi cu acel act sa ne aduca la cunostiinte. Care ar fi pedeapsa care am pute-o lua pt fapta savarsita ? Multumesc anticipat.
Răspunde
 10-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru savarsirea infractiunii de tulburare de posesie riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu o aparare eficienta si in functie de circumstantele personale, o amenda penala. Sfatul meu este sa incercati o impacare cu persoana vatamata, deoarece in cazul acestei infractiuni, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
In ceea ce priveste faptul ca dansa si-a obtinut titlul de proprietate dupa depunerea plangerii penale nu va exonereaza de vina, deoarece bunul la momentul respectiv se afla in posesia persoanei vatamate, astfel ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii deduse cercetarii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.