Forum avocaţi > Drept penal

Intrare in proprietate a unui imobil in urma cedarii de catre proprietari prin contract de mediere

15-02-2017

Buna seara!
Sunt parte vatamata in proces penal, furt calificat.
Am facut act de mediere in care inculpatul renunta la drepturile de proprietate asupra unui imobil si terenul aferent plus ramane sa imi dea restul de prejudiciu in urmatori doi ani .
Actul de mediere nu a fost autentificat la notar.
Inculpatul NU mi a dat actele de proprietate in original ( nu prea stiu ce acte ar trebui exact...e o constructie noua, neterminata).
Instanta a dat o hotarare definitiva prin care IA ACT de mediere si ridica sechestru de pe imobil. Se poate face apel in zece zile de la comunicare .
Stadiul procesului: fond
Intrebarile mele:
1.cum intru in posesia imobilului efectiv , ce trebuie sa fac? Ce acte sa iau de la instanta?
2. Daca nu imi primesc restul de prejudiciu in urmatori doi ani cum scrie in actul de mediere cu ce act pot sa merg la un executor judecatoresc sa imi recuperez restul de la inculpat?
3. Actul de mediere in sine are putere de executare juridica?
4.prin faptul ca scrie ca instanta a luat act de mediere inseamna ca a consfintit medierea, e ca si autentificarea la notar ?
5. Apelul se face in 10 zile de la comunicare,( care comunicarea cea prin posta ? 10 zile lucratoare?)
Va multumesc!
Răspunde
 24-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce instanta a consfintit medierea, puteti pune in executare hotararea de la ramanea ei definitiva. Pentru a fi proprietar al imobilului, va trebui sa formulati o actiune in instanta, care sa tina loc de contract de vanzare-cumparare. Contractul de mediere nu poate fi pus in executare, insa hotararea judecatoreasca poate fi pusa in executare. Daca nu va veti recupera restul de prejudiciu in urmatorii doi ani, va puteti adresa unui executor judecatoresc. Termenul de depunere al apelului se socoteste din momentul in care primiti hotararea prin posta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2017
Vizitator
Buna ziua!
Mama mi-a facut un act de vanzare-cumparare pe un apartament, cu drept de habitatie pt ea.
Ce ar trebui facut pt a renunta la acest drept, pt a putea vinde acel apartament?.
Precizez ca mama are 83 de ani si ca locuieste cu mine, intr-o casa cumparata langa Bucuresti, ea locuind aici de mai bine de 10 ani.
Multumesc.
Răspunde
 15-03-2017

Buna seara! Va multumesc pentru raspuns!
In acelasi proces va rog sa ma ajutati cu cateva indrumari!
Dupa cum va spuneam sunt parte vatamata proces penal , am ajuns la mediere in care mi se transfera o proprietate, teren si imobil care se aflau sub sechestu in timpul procesului.
Judecatorul a luat act de mediere, a ridicat sechestrul pe imobil si a dat hotarare definitiva pedeapsa pt inculpat.
Inculpatul a facut apel pt pedeapsa lui.
Acum eu nu stiu ce trebuie sa fac.
Avocatul zice sa merg la.notar sa autentific actul de mediere.
Am fost la un notar si m a refuzat dupa ce a vazut actele si hotararea, nu stiu de ce.
La judecatorie angajatele nu imi dau hotararea cu semnatura judecatkr , stampila original....nu stiu de ce...
Intrebarile mele:
-1 imobilul mai este sub sechestru? Daca nu mai este , inculpatul poate sa il.vanda? Acum actele imobilului sunt la mine
-2 daca s a facut apel, actul de mediere mai este considerat , ca autentic, a lua act de el judecatorul....sau e nul
-3 pot sa iau un document de la judecatorie cu care sa pot merge la cadastru si sa intru.in proprietate imobil, ce act. , cum se numeste?
-4 e cazul sa merg la notar sa autentific?
-5 cat dureaza sa se pronunte la curtea apel bucuresti, ce se intampla de fapt, se cerceteaza de la 0 cazul?

Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.