Forum avocaţi > Drept penal

Ce pot face????

14-03-2017

Buna dimineata...am.un dosar penal.art 193.victima are 2-3 zile ingrijiri medicale.nu am avut niciodata dosar sau pr.cu legea.cred ca sa ajuns prea departe in acest dosar...este parerea mea...totul a inceput iunie 2016. Intr un micobuz aglomerat eram cu baietelul meu in brate pe scaun.am platit 2 locuri.dar el era in bratele mele.alaturi era loc liber.cineva a vrut sa se aseze.am spus ca e platit si ca voi pune baiatul acolo.a insistat ..nu i la m oferit pt ca era platit si vr sa pun baiatu sa doarma.un domn din spate a inceput sa ma faca nesimtit smecher cu plete nu ma injurat.cert este ca era loc luber langa el.discutia a degenerat pt ca ma m simtit ofensat luanduse de mine aiurea.la autogara am coborat amandoi ..l am strigat si a venit spre mine amenintator...nervos cum eram nu am mai gandit si ia m dat un cap in gura.asa a inceput procesul meu.are un singur martor eu nu am depus plangere pt injurii nestiind ca se va ajunge aici.mentionez ca nu are nimic f grav a avut putin buza sparta.are cml.2-3 zile.procesul a trecut de camera preliminara.as vrea sa fac contestatie la aceasta decizie ...mai am doua zile la dispozitie..consider ca sunt putin nedreptatit ..nu sa tinut cont si de felul cum sa inceput discutia.cred ca se putea clasa de la procuror sau macar sa nu ae ajunga in acest punct dosarul.nu cred ca am facut o fapta periculoasa ..un articol 193dar...nu l am schilodit are 2 zile ingrijiri acasa..am recurs la serviciile unui avocat sa ma reprezinte.sincer ma cam duce cu presul.ai tr deciziile judecatoriei si ami spune ca posibil saa claseze.hmmm.minciuni..ieri i am spus ca vreau sa fac contestatie la decizia cerei preliminare si spune ca mai bine mergem.pe achitarea la fond.eu nu vreau judecata..este prea mult acest dosar..va rog frumos sa ma sfatuiti ce pot face..???? Mii de multumiri
Răspunde
 14-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Intr-adevar, s-a ajuns cam departe cu acest proces. Era bine daca va impacati cu dl. inca din faza de urmarire penala. Se poate face contestatie la camera preliminara, insa aceste contestatii nu se prea admit decat daca exista erori de procedura in faza de urmarire penala (prin erori se intelege nerespectarea anumitor dispozitii exprese privind chemarea partilor la judecata, forma si cuprinsul rechizitoriului etc.) si nu pentru ca procurorul a apreciat gresit fapta.

Aveti posibilitatea ca in fata instantei de fond sa va impacati cu partea vatamata (este cel mai bun lucru, chiar daca inseamna sa renuntati un pic la orgoliu).

Chiar si fara impacare, pedeapsa pe care o riscati este fie amenda, fie o amanare a aplicarii pedepsei si stabilirea unui termen de supraveghere (va trebui sa va prezentati la un ofiter de probatiune).

Din pacate, chiar daca fapta dvs. nu este una grava, ea este in continuare infractiune si trebuie judecata si pedepsita. De judecata nu mai aveti cum sa scapati din moment ce dosarul a ajuns la instanta si a trecut de camera preliminara, iar cel mai bun lucru pe care il puteti face pentru a nu risca sa aveti trecuta o pedeapsa (chiar si amenda) in cazier este sa luati legatura cu partea vatamata si sa va impacati cu acesta.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2017

Va multumesc!!!!! Referitor la avocatul ales de mine...daca simt ca nu isi da interesul,ma mai pot baza pe el??? Ce inseamna achitare la fond??? Am cautat pe net si nu am gasit ceva explicit.Va multumesc!!!
Răspunde
 14-03-2017

Gandind la rece as vrea sa ajung la o intelegere cu persoana respectiva.am adresa lui ...nu am nr de tel.ai pot tr o scrisoare ???? Este infractiune acest lucru..tinand cont de stadiul in care este procesul
Răspunde
 14-03-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
La dosarul cauzei (pe declaratia de la urmarire penala sau in plangerea prealabila) probabil ca este scris si nr. de telefon. Puteti cere dosarul la studiu (la arhiva instantei) ca sa vedeti daca exista numarul persoanei vatamate.

Puteti lua linistit legatura cu partea vatamata pentru a va impaca. Nu este nicio problema.

In ceea ce priveste avocatul dvs., ramane strict la aprecierea dvs. daca vi se pare ca puteti merge mai departe cu el. V-as recomanda sa fiti deschis cu el/ea. Daca reusiti sa va impacati cu partea vatamata (ar trebui ca amanadoi sa va prezentati in fata instantei la primul termen de judecata si sa spuneti ca va impacati sub toate aspectele, atat penal cat si civil) nu mai este necesar sa fiti asistat de un avocat. Impacarea este valabila si daca partea vatamata da o declaratie notariala in care spune ca se impaca cu dvs.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2017

Va multumesc pt raspunsuri...felicitari pt acest site...este de f mare ajutor.o zi buna va doresc si succes in continuare
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.