Forum avocaţi > Drept penal

Loviri si alte violente

16-03-2017
Vizitator
Fratele meu este suspect intr-un caz de loviri si alte violente.Era la liceu in timpul pauzei. Un alt elev a intrat la el in clasa sa bata un coleg si fratele meu la dat afara din clasa fara violenta sau alte lucruri din astea. In pauza urmatoare acea persoana a venit cu cativa prieteni peste el in clasa si fara discutie ia bagat mana in gat timp in care fratele meu la lovit cu pumnul. Presupun ca acesta injura pentru ca din lovitura de pumn ia fracturat maxilarul. Asta sa intamplat acum aproximativ un 1 a fost la politie insotit de mama si au dat declaratie apoi au fost chemati martori din clasa care au confirmat ce sa intamplat. Ieri a venit un politist cu o citatie de prezentare in calitate de suspect. Politistul a zis ca poate fi insotit de mama sau sa ma duc eu cu el insa astazi mi sa spus ca nu pot intra cu el. A venit un avocat din oficiu care nu stia nici macar cum il cheama pe fratele meu. A trebuit sa dea din nou declaratie si i sa spus ca maine sa isi aduca martori. Precizez ca tatal acelui baiat este politist si fiind dintrun oras mic ar putea influenta .nu inteleg de ce nu se considera auto aparare.
Răspunde
 16-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Trebuie analizate concret toate probele din dosar, iar in functie de acestea fratele dvs isi poate construi apararea. Pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente, pedeapsa este inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda, iar in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care le va obtine persoana vatamata, fapta poate fi pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani sau amenda.
In cazul fratelui dvs. , fiind minor, daca are o varsta cuprinsa intre 14-18 ani si in functie de circumstantele personale si de apararea pe care si-o va asigura, pedeapsa aplicata va consta intro masura educativa neprivativa de libertate.
In situatia in care nu sunteti multumit de apararea exercitata de catre avocatul din oficiu, aveti posibilitatea sa ii angajati un aparator ales.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-03-2017
Vizitator
Daca nu se poate pune un discutie autoapararea o sa ii dau bani ca sa termine tot. Desi inca cred ca oricine ar reactiona la fel daca cineva iti baga mana in gat si tu il lovesti cu pumnu ca sa scapi mie mi se pare autoaparare si nu as vrea sa ii plateasca nimic. Mai ales ca exista martori care atesta asta.
Răspunde
 18-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Poate fi retinuta o provocare din partea persoanei vatamate, insa repet, trebuie analizate probele pe care organele de cercetare penala le detin impotriva fratelui dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.