Forum avocaţi > Drept penal

Abuz de incredere si inselatorie cu premeditare

19-03-2017
Vizitator
Lucrez ca operator la o casa de pariuri sportivesi intr-o zi un client frecvent al agentiei a profitat de aglomeratia de la casierie a solicitat eliberarea mai multor bilete la una din aplicatiile live care ruleaza in agentiefara sa le platesca,spunandu-mi ca biletele anterioare sunt castigatoare si chiar inmanandu- mi cateva din ele,urmand ca atunci cand ma eliberez de clientii care stateau la coada,sa facem calculul exact si sa imi dea eventuala diferenta sau eu, eventualul castig.cand s-a terminat aglomeratia si am facut calculul biletetelor plasate suma jucata era foarte mare iar biletele pe care mi le daduse au fost cateva necastigatoare si doar 3 castgatoare cu sume mici.a spus ca asteapta pe cineva sa ii aduca banii pe care trebuie sa mi-i dea pentru biletele jucate dar si ca vrea sa isi scoata pierderea cerandu-mi sa ii plasez un bilet la pariuri sportive cu o suma mare.eu fiind dede buna credinta am plasat acest bilet dar persoana respectiva sub pretextul ca merge sa-mi aduca banii a iesit din agentie si nu s-a mai intors.a doua zi nu a mai aparut deloc.a treia zi,pe tura colegei mele a trimis alta persoana ca un bilet plasat la aplicatia live de catre mine,castigator,aceasta persoana cerand sa i se faca plata.colega mea stiind situatia si fiind pusa in tema nu a cazut in capcana si nu a platit castigul si a si informat call-centerul care este si suport logistic,call-center-ul dispunand urmarirea biletelor plasate de mine in ziua respectiva.cateva ore mai tarziu s-a incercat acelasi lucru cu un alt bilet castigator dar cu o suma mai mare,intr-o agentie din alt oras invecinat dar biletele fiind date in urmarire,nu s-a putut face achitarea lui,operatorul din acea agentie comunicand clientului doar ca biletul poate fi platit doar in agentia care a emis acel bilet.constrans de situatie a venit in agentia in care lucrez eu si a incercat acelasi lucru...dar nu a reusit.mentionez ca era alta persoana decat cea care jucase biletul si alta persoana decat prima care incercase plata primului bilet.de asemenea mentionez ca persoana care a jucat biletele face parte dintr-un grup infractional,si ulterior am aflat ca este si minora,eu cand l-am legitimat,acesta aratandu-mi pe telefon o poza cu buletinul in care aparea ca an de nastere 1997.de asemenea am aflat ca este recidivist,el a patruns in casierie acum cateva luni,in timp ce operatoarea era la baie,de unde a sustras o suma substantiala de bani.s-a facut plangere la politie in baza inregistrarilor video,dar la interventia unor terti aceasta persoana a inapoiat suma sustrasa si casa de pariuri si-a retras plangerea deoarece prejudiciul a fost recuperat.de asemenea mentionez ca in momentul in care eu am inceput sa lucrez nu am fost avertizata in legatura cu aceasta persoana desi era prezent zilnic in agentie,in conditiile in care avea antecedente iar conducerea firmei era in cunostinta de cauza.in urma acestor evenimente eu am ramas fara loc de munca si de asemea pusa in situatia de a achita eu prejudiciul adus de aceasta persoana,agentia de pariuri spalandu-se pe maini...pe romaneste!
Ce as putea face eu in aceasta situatie,lasand la o parte faptul ca am fost o mare naiva...ca sa nu spun proasta.
Răspunde
 19-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate vina este a dvs., deoarece aveati obligatia sa incasati banii in momentul in care vindeati un produs. Va trebui sa va asigurati o aparare eficienta in dosarul penal in care aveti calitatea de suspect si concomitent, daca sunteti in termen, puteti formula o plangere penala impotriva respectivei persoane, pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2017
Vizitator
In cat timp pot depune plangere impotriva acestei persoane,din momentul in care a savarsit fapta?
Răspunde
 20-03-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Termenul este de 90 de zile de la comiterea faptei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-08-2017
Vizitator
Buna ziua! Lucrez la o casa de pariuri si langa casa de pariuri unde lucrez este un cazino, in fiecare zi angajatii cazinoul, in special cei de la firma de paza se joaca in timpul programului in agentie atat la parierea live cat si la slot uri.In una din zilele de pe tura mea unul dintre ei a plasat 2 bilete in live cu suma totala de 500 de lei, stiind ca jucase toata ziua respectiva si a avut bani eu i am plasat biletele, el mi a spus ca iese sa schimbe euro si se intoarce in 5 minute. Este greaseala mea ca am plasat biletele dar m am simtit constransa de situatie iar in acel moment era aglomeratie. In aceasta situatie, as vrea sa depun plangere pentru ca fapta lui sa fie luata in considerare de politie. Care sunt sansele ca eu sa imi recuperez suma pierduta si ca el sa primeasca o oarecare pedeapsa? Multumesc anticipat
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.