Forum avocaţi > Drept penal

Hartuire pe facebook prin injurii si postari tendentioase

20-04-2017
Vizitator
Buna ziua, ma simt hartuita. O anume persoana, de sex feminin, si-a creat un cont fals pe facebook, de unde posteaza catre toti pritenii mei mesaje tendentioase in legatura cu mine si la adresa mea. Deasemeni, a postat inclusiv o fotografie cu mine, alaturand un mesaj injurios si calomnios.Fotografia a fost distribuita de pe pagina mea, iar in momentul in care am aflat am scos-o, deci nu mai apare. Nu are niciunde postat nmele ei, contul fiind cu nume fals. Intrebarea mea este daca am o posibilitate sa fac o plangere penala la adresa respectivei persoane, sau ce pot face. Multumesc, pentru ajutor.
Răspunde
 20-04-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti formula o plangere penala impotriva respectivei persoane, in termenul legal, pentru savarsirea infractiunilor de hartuire si violare a vietii private.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-08-2017
Vizitator
Buna ziua, fiul meu a avut o relatie cu o persoana mai in varsta el are 25 de ani ea 40 de ani. Eu am aflat despre aceasta relatie in seara zilei de 21 august 2017, prin messanger , au urmat o serie de intrebari intre mine si doamna spre final imi spune ca ea a facut mici atentii fiului meu si vrea inapoi acesti bani din moment ce el nu mai are nimic in comun cu ea. Eu nu am stiut de nimic acest lucru i l-am spus si ei. Dar ea s-a infuriat a intrat pe pagina mea de facebook , a dat cereri de prietenie colegilor mei de serviciu, prietenilor mei si a postat din galeria mea foto fotografii cu fiul meu. A postat fara acordul meu tot dar nu a fost suficient a adresat si cuvinte jignitoare la dresa lui dar sim la a mea. Pe messanger mi- a trimis amenintari ca stie unde lucram amandoi si unde locuim si multe. Am mers la circa de politie de care apartin pe data de 23. 08.2017 pentru plangere, ( nu stiu ce masuri se pot lua in acest caz), si asteptam sa ne contacteze politia. Intre timp mesajele, amenintarile si postarile au continuat atat pe tel noaste cat si pe faceboouk. Am nevoie de ajutor. Tel meu este 0787 499 138.Numele meu Boteanu Ioana. Va multumesc mult si sper ca ma puteti ajuta!
Răspunde
 29-08-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Livia a scris pe 20-04-2017:
Buna ziua, ma simt hartuita. O anume persoana, de sex feminin, si-a creat un cont fals pe facebook, de unde posteaza catre toti pritenii mei mesaje tendentioase in legatura cu mine si la adresa mea. Deasemeni, a postat inclusiv o fotografie cu mine, alaturand un mesaj injurios si calomnios.Fotografia a fost distribuita de pe pagina mea, iar in momentul in care am aflat am scos-o, deci nu mai apare. Nu are niciunde postat nmele ei, contul fiind cu nume fals. Intrebarea mea este daca am o posibilitate sa fac o plangere penala la adresa respectivei persoane, sau ce pot face. Multumesc, pentru ajutor.

Faceți o plângere penală și poliția va putea foarte ușor să afle de la ce ip se dau acele mesaje.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-08-2017
Vizitator
Boteanu Ioana a scris pe 28-08-2017:
Buna ziua, fiul meu a avut o relatie cu o persoana mai in varsta el are 25 de ani ea 40 de ani. Eu am aflat despre aceasta relatie in seara zilei de 21 august 2017, prin messanger , au urmat o serie de intrebari intre mine si doamna spre final imi spune ca ea a facut mici atentii fiului meu si vrea inapoi acesti bani din moment ce el nu mai are nimic in comun cu ea. Eu nu am stiut de nimic acest lucru i l-am spus si ei. Dar ea s-a infuriat a intrat pe pagina mea de facebook , a dat cereri de prietenie colegilor mei de serviciu, prietenilor mei si a postat din galeria mea foto fotografii cu fiul meu. A postat fara acordul meu tot dar nu a fost suficient a adresat si cuvinte jignitoare la dresa lui dar sim la a mea. Pe messanger mi- a trimis amenintari ca stie unde lucram amandoi si unde locuim si multe. Am mers la circa de politie de care apartin pe data de 23. 08.2017 pentru plangere, ( nu stiu ce masuri se pot lua in acest caz), si asteptam sa ne contacteze politia. Intre timp mesajele, amenintarile si postarile au continuat atat pe tel noaste cat si pe faceboouk. Am nevoie de ajutor. Tel meu este 0787 499 138.Numele meu Boteanu Ioana. Va multumesc mult si sper ca ma puteti ajuta!
Răspunde
 29-08-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Boteanu Ioana a scris pe 29-08-2017:
Boteanu Ioana a scris pe 28-08-2017:

Buna ziua,

Va trebui sa insistati la politie sa ia masuri impotriva acestei persoane. De asemenea, puteti sa solicitati pe pagina de ajutor a Facebook-ului sa ii fie revizuita activitatea persoanei respective si eventual oprita.
Din pacate, cam astea sunt solutiile pe care le aveti la indemana.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-08-2017

Buna ziua in 2008 am fost angajata ca gestionar la o firma in 2012 s-a constatat o lipsa destul de mare drept pt care am fost cercetata penal ca inculpat pt delapidare ,abuz in serviciu.fals in acte in data de 01.08.2017 in urma testului poligraf la care a iesit ca am spus adevarul ,in urma verificarii dactilografice si marturia martorilor care au declarat ca nu imi petreceam norma intreaga in depozit adica mai faceam si munca de teren timp in care ramanea celalalt gestionar.Procurorul a decis Clasarea dosarului in privinta mea si a decis sa il duca in istanta pe celalalt gestionar.eu am fost suspendata din functie pe durata cercetarii penale.Intrebarea mea este daca imi mai pot recupera locul de munca avand in vedere ca sunt nevinovata si drepturile salariale pt perioada suspendarii.?Firma nu a depus contestatie la decizia procurorului desi au trecut cele 20 zile
Răspunde
 18-03-2018
Vizitator
Buna ziua ma numesc Daniela am o problema cu o doamna de la oriflame care este lider nu mi-am plătit o factură la oriflame am avut probleme personale și acum doamna ma hartuieste pe facebook ce pot face?
Răspunde
 19-03-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Daniela a scris pe 18-03-2018:
Buna ziua ma numesc Daniela am o problema cu o doamna de la oriflame care este lider nu mi-am plătit o factură la oriflame am avut probleme personale și acum doamna ma hartuieste pe facebook ce pot face?

Buna ziua,

In prima faza, o puteti bloca de pe contul de facebook. Daca insista si va trimite mesaje de amenintare, puteti depune o sesizare la politia de care apartineti.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daniela a scris pe 18-03-2018:

Puteti formula o plangere penala impotriva doamnei respective, pentru savarsirea infractiunii de hartuire, aducand probe in dovedirea sustinerilor dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-07-2018
Vizitator
Bună seara, aș avea și eu o problemă și nu prea știu cum s-o rezolv. Fac parte din mai multe grupuri de schimburi pe facebook(nici nu știu dacă se știe despre așa ceva) și acolo se practică făcutul de bannere la persoanele neserioase, țepare, sau mai știu eu ce. Eu însumi am un grup de genul acesta, iar o doamnă din grup mi s-a plâns în privat de altă doamnă, cum că nu i-ar fi trimis în colet ce trebuia. Bun, mi-a dat printuri cu conversația, le-am studiat cu atenție apoi am făcut așa-zisul banner. Menționez că reclamata avea block în grup de mai mult timp pentru comportament neadecvat. În banner au fost blurate pozele și nu sunt date personale vizibile, e pur și simplu un print screen al profilului reclamatei cu poză blurată și pe care scrie mare că nu e recomandată. Nu e scris altceva. Acum, datorită faptului că reclamanta nu a fost singura ce mi s-a plâns, eu nu puteam să-mi umplu telefonul cu printuri de ale lor, prin urmare, le-am șters. Reclamata a văzut banner-ul și a început cu amenințările. Mi-a făcut print la profil, fără să blureze nimic, mi-a trimis mesaj vocal pe facebook în care mă înjura, m-a amenințat că îmi face plângere, m-a amenințat că vine la mine acasă și nu știu ce mai face etc. Acum, când i-am zis reclamantei să iasă la înaintare și să pună ea printurile la postarea de pe facebook, aceasta când a văzut ce panarama au stârnit gaițele din grupul ăla de reclamații, s-a speriat, mi-a dat block, și efectiv nu îi mai văd profilul deloc, nici poze, nici conversația cu ea, nimic, și a ieșit și din toate grupurile, că ea are copil mic și nu vrea scandal. Problema e că eu nu mai am acele printuri și reclamata mă tot amenință și mă înjură, menționez că îi tot dau block, i-am vorbit chiar calm și frumos, dar continuă să își facă conturi noi și să mă agaseze. I-am spus că sunt ok și cu plângerea, mă descurc eu, atâta timp cât mă știu nevinovată nu e problemă, dar nu reușesc să scap de ea! Vă rog, dacă aveți vreun sfat ceva, sunt exasperată!
Răspunde
 19-07-2018

Buna.Ma aflu in urmatoarea situatie.Urma sa ma casatoresc dar am aflat ca viitorul meu sot e deja casatorit.Am aflat ilegal sa zicem treaba asta.Plus invoca motive cum ca tatal sau e operat si e grav bolnav.L-am tot crezut,m-am interesat despre acest lucru abia dupa 1 an si am aflat ca e socru lui de fapt operat.El a sustinut ca va face tot posibilul sa aiba cerere de divort dupa 19 ani.Acum cand l-am presat sa-mi spuna cum stau lucrurile a amenintat ca stie familia mea,eu ii stiu doar firma si Cnp-ul si vag adresa unde sta.A spus lucruri jignitoare la adresa mea Ca trimite adresa la munca la mine la ai mei.Mesajele reprezinta probe in instanta?apelurile?mesajele de pe whatsupp?sau nu au nicio valoare?Plangere penala unde sa fac si pentru ce anume din codul penal daca eu sunt din alt judet decat el,iar acum temporar sunt in alt judet.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.