Forum avocaţi > Drept penal

Am condus sub influenta bauturilor alcoolice

1  2  Final
 01-05-2017

buna ziua!
am comis infractiunea de conducere sub influenta bauturilor alcoolice. am fost prins avand o alcoolemie de 0,65 g la suta alcool pur in aerul expirat. la probele de sange am avut 1,45 la prima recoltare si 130 la adoua recoltare. am 18 ani, e primul dosar penal (sper sa fie si ultimul) aveam permisul doar de 2 luni.
imi pot recupera permisul?
Răspunde
 01-05-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Depinde de ce dispune instanța de judecată. Dacă instanța vă condamnă permisul va fi anulat.
Angajați un avocat pentru a vă reprezenta interesele.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-05-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din pacate riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, insa cu o aparare eficienta puteti obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate, eventual o amenda. Permisul il puteti recupera dupa o perioada de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-05-2017

si nu stiti cam cat m ar costa un avocat sa rezolve cazu? orientativ macar
Răspunde
 30-10-2017
Vizitator
Se mai poate recupera permisul am avut in fiola 0,76 la sânge cred ca va depăși 1
Răspunde
 31-10-2017
Vizitator
Ma ajuta cineva?
Răspunde
 31-10-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ignay Stefan a scris pe 03-05-2017:
si nu stiti cam cat m ar costa un avocat sa rezolve cazu? orientativ macar

Onorariile percepute de avocati variaza in functie de dificultatea spetei, de experienta profesionala, astfel ca va trebui sa contactati personal avocatul cu care doriti sa colaborati pentru a va preciza cuantumul onorariului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Mitea a scris pe 30-10-2017:
Se mai poate recupera permisul am avut in fiola 0,76 la sânge cred ca va depăși 1

In situatia in care la testarea cu aparatul etilotest vi s-a depistat o concentratie de 0,76 alcool pur in aerul expirat, concentratia in urma prelevarii de probe biologica va depasi nivelul de 0,8 g/l alcool pur in sange, astfel ca vi se va intocmi dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda.
In ceea ce priveste permisul de conducere, acesta il puteti recupera dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, in functie de dispozitiile instantei in acest sens.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2017
Vizitator
Adică las recupera după un an fara sa mai dau examen?
Răspunde
 31-10-2017
Vizitator
Sunt la prima abatere am cazieru curat si nu am mai avut niciodata probleme cu dosare penale sau politie,se ia in calcul si asta ?
Răspunde
 31-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Mitea Constantin a scris pe 31-10-2017:
Adică las recupera după un an fara sa mai dau examen?

Buna ziua,

Daca instanta de judecata nu va dispune in sarcina dvs. obligatia de a nu conduce pentru o anumita perioada de timp (maxim 5 ani), va veti putea recupera permisul dupa 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare. La acel moment va trebui sa dati examen, fara sa mai faceti scoala de conducere.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2017
Vizitator
Îmi cer scuze ca insist.instanța de judecata imi va da un an de închisoare ,asta înseamnă ca un an nu am voie sa conduc! Daca îmi da 2 nu am voie 2, si dupa perioada asta îmi recuperez permisul. Va mulțumesc.
Răspunde
 01-11-2017
Vizitator
Ma ajuta cnv cu mesajul de mai sus?
Răspunde
 01-11-2017

Mitea Constantin a scris pe 31-10-2017:
Îmi cer scuze ca insist.instanța de judecata imi va da un an de închisoare ,asta înseamnă ca un an nu am voie sa conduc! Daca îmi da 2 nu am voie 2, si dupa perioada asta îmi recuperez permisul. Va mulțumesc.

Nu este asa. Dreptul de a conduce este separat de pedeapsa pe care o primit de la instanta. Astfel, daca sunteti condamnat pentru aceasta infractiune, indiferent de durata pedepsei (1 an, 2 sau 10), permisul vi se anuleaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare. Dupa 12 luni de la condamnarea definitiva, aveti dreptul sa va inscrieti in vederea sustinerii examenului de dobandire a permisului de conducere, fara a fi necesara scoala de conducere.

Ceea ce conteaza este ca instanta de judecata sa nu va interzica prin hotarare in mod expres dreptul de a conduce pe o anumita perioada de timp. Instanta are posibilitatea ca pe langa pedeapsa de 1 an inschisoare sa va interzica sa mai conduceti pe o perioada de pana la 5 ani.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2017
Vizitator
Buna ziua
Am comis infracțiunea de conducere sub influenta băuturilor la volan si va rog daca poate cnv sa ma ajute cu un răspuns daca procuroru ma trimete in instanță îmi trebuie avocat sa nu îmi anuleze permisu? Alcool 1,5 la mie
Răspunde
 02-11-2017

Alex a scris pe 02-11-2017:
Buna ziua
Am comis infracțiunea de conducere sub influenta băuturilor la volan si va rog daca poate cnv sa ma ajute cu un răspuns daca procuroru ma trimete in instanță îmi trebuie avocat sa nu îmi anuleze permisu? Alcool 1,5 la mie

Buna ziua,

Daca sunteti trimis in judecata, este foarte probabil sa primiti o hotarare de condamnare la o pedeapsa care sa fie suspendata sub supraveghere sau daca aveti antecedente chiar la o pedeapsa cu executarea efectiva. In aceasta situatie, se dispune anularea permisului. Un avocat va poate ajuta sa speculati toate dispozitiile legale ori circumstantele de natura sa conduca spre o solutie mai favorabila (amanarea aplicarii pedepsei) care sa nu presupuna anularea permisului.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2017
Vizitator
As putea primi amnare de pedeapsa daca sunt la prima abatere si merg pe recunoaștere? nu am avut avarii dosar etc.
Răspunde
 04-11-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
As putea primi amnare de pedeapsa daca sunt la prima abatere si merg pe recunoaștere? nu am avut avarii dosar etc.

Trebuie avute in vedere circumstantele producerii infractiunii, cat si circumstantele dvs. personale. Pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influienta alcoolului, riscati o pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani, iar cu o aparare eficienta puteti obtine o pedeapsa orientata spre minimul special prevazut de lege, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate sau chiar o amenda.
De asemenea, daca dosarul se afla in stadiul urmaririi penale, puteti solicita incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, insa trebuie studiate toate datele din dosar.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Depinde de concentrația de alcool din sânge și de consecințele produse sau care s-ar fi putut produce. O asemenea infracțiune este considerată ca având un pericol social mare. Dacă ați fost oprit la un control de rutină și nu cu ocazia unui eveniment în trafic, iar concentrația de alcool se apropie de limită este posibil să vi se aplice o pedeapsă blândă, cu condiția recunoașterii faptei și a administrării unor probe în circumstanțiere.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2017
Vizitator
Buna ziua am aflat ulterior ca pe lângă infracțiune ca am consumat alcol 0,76 in etilotest miau spus ca mai am si 2 contravenție una ca am avut un minor pe scaunul din fata si una ca nu aveam permisu la mine ce se va întâmpla va rog un raspuns
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.