Forum avocaţi > Drept penal

Modificarea/încetarea obligaţiilor. Art.73, 48, 57, 61 Legea 253/2013

07-06-2017
Vizitator
Pe scurt. În baza art. 396 alin. (1), (4) Cod procedură Penală raportat la art. 83 Cod Penal şi art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului (( )) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului prevăzută de art. 336 al. 1 Cod Penal.
În baza art. 83 alin. (1), (3) Cod Penal , amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod Penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
În baza art. 85 alin. (2) lit. g Cod Penal, impune inculpatului să execute următoarea obligaţie:
-să nu conducă nici o categorie de vehicule pe durata termenului de supraveghere
Recunosc gravitatea faptei dar prin comparatie cu o pedeapsa cu suspendare sau amenda pentru care dupa maxim un an pot da examen pentru permis cred ca este cam mult.
Mai problematic este faptul ca am in intretinere pe tatal meu in varsta de 90 ani, cardiac cu probleme de tiroida si care nu se poate deplasa singur decat cu cadrul si sprijinit de o alta persoana sau cu scaunul cu rotile inpins. Precizez ca locuiesc la sat la peste 25 km de cel mai apropiat oras pentru a avea acces la serviciile medicale de specialitate pentru tatal meu. Pana acum conducea sotia ,dar acum s-a angajat in alta localitate si in caz de forta majora nu am cum sa-l transport pe tata la consultatii, analize sau procurarea de medicamente etc.
Am cautat in legislatie si pe forumurile juridice si am gasit multe spete privitoare la (Modificarea/încetarea obligaţiilor. Art.73, 48, 57, 61 Legea 253/2013) in urma unui nou proces deschis la cererea mea sau a serviciului de probatiune catre instanta dar nu am gasit nicaieri modalitatea concreta de punere in practica.
Ma puteti indruma ce demersuri trebuie sa fac in acest sens caci am intrebat si cativa avocati dar mi-au spus ca nu au avut cazuri asemanatoare si nu se pot pronunta.
Am uitat sa precizez ca sentinta este definitiva in urma apelului la care nu s-au luat in considerare cele expuse de mine mai sus.
Răspunde
 27-06-2017
Vizitator
Mircea a scris pe 07-06-2017:
Pe scurt. În baza art. 396 alin. (1), (4) Cod procedură Penală raportat la art. 83 Cod Penal şi art. 396 al. 10 Cod Procedură Penală, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatului (( )) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului prevăzută de art. 336 al. 1 Cod Penal.
În baza art. 83 alin. (1), (3) Cod Penal , amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod Penal, de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
În baza art. 85 alin. (2) lit. g Cod Penal, impune inculpatului să execute următoarea obligaţie:
-să nu conducă nici o categorie de vehicule pe durata termenului de supraveghere
Recunosc gravitatea faptei dar prin comparatie cu o pedeapsa cu suspendare sau amenda pentru care dupa maxim un an pot da examen pentru permis cred ca este cam mult.
Mai problematic este faptul ca am in intretinere pe tatal meu in varsta de 90 ani, cardiac cu probleme de tiroida si care nu se poate deplasa singur decat cu cadrul si sprijinit de o alta persoana sau cu scaunul cu rotile inpins. Precizez ca locuiesc la sat la peste 25 km de cel mai apropiat oras pentru a avea acces la serviciile medicale de specialitate pentru tatal meu. Pana acum conducea sotia ,dar acum s-a angajat in alta localitate si in caz de forta majora nu am cum sa-l transport pe tata la consultatii, analize sau procurarea de medicamente etc.
Am cautat in legislatie si pe forumurile juridice si am gasit multe spete privitoare la (Modificarea/încetarea obligaţiilor. Art.73, 48, 57, 61 Legea 253/2013) in urma unui nou proces deschis la cererea mea sau a serviciului de probatiune catre instanta dar nu am gasit nicaieri modalitatea concreta de punere in practica.
Ma puteti indruma ce demersuri trebuie sa fac in acest sens caci am intrebat si cativa avocati dar mi-au spus ca nu au avut cazuri asemanatoare si nu se pot pronunta.
Am uitat sa precizez ca sentinta este definitiva in urma apelului la care nu s-au luat in considerare cele expuse de mine mai sus.

Sunt curios , dintre toti avocatii activi pe forum chiar nu este nici unul care sa fi avut astfel de spete sau macar sa fi auzit de ele? Mi-ar fi utila orice informatie (adresa,link,etc).
Răspunde
 19-05-2018
Vizitator
Salut ....acelasi lucru am pățit si eu ....aminarea aplicări pedepsei si permisul suspendat ... ati rezolvat problema cu cererea formulată catre instanță ??
Răspunde
 20-05-2018

Incetarea obligatiei dispuse de instanta se poate face in conditiile art. 48 din Legea nr. 253/2013 raportat la art. 87 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal. Asadar, trebuie sa apelati la consilierul dvs. de probatiune pentru ca acesta sa intocmeasca un raport privind situatia dumneavoastra si ulterior se va formula cerere in instanta pentru incetarea obligatiei de a nu conduce autovehicule. In cazul amanarii aplicarii pedepsei nu se dispune anularea permisului de conducere ca si in cazul suspendarii sub supraveghere sau al amenzii penale, fiind o masura mai blanda intrucat nu constituie condamnare.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.