Forum avocaţi > Drept penal

Cum pot afla informatii despre un dosar diicot?

14-06-2017

M-am trezit la usa cu un prieten speriat care avea in mana o citatie de la diicot.

Acum un an l-a perchezitionat politia pe strada si i-a gasit un sfert de gram de canabis sau oricum, nu stia el exact cat dar cica ar fi fost f putin.

A semnat o declaratie si s-a dus acasa. Nu mai stie ce a scris in declaratie, a zis ca nici nu a scis-o el, probabil nici consumul nu-i ajuta procesele cognitive si nu prea pare sa fie in stare sa se intereseze de propria-i soarta. Eu pe de alta parte tare as vrea sa stiu mai multe informatii despre situatia lui. Pe citatie este mentionat numarul dosarului si ca e chemat in calitate de... invinuit/inculpat, nu mai tin minte formularea exacta, dar pe acolo e. Tot in aceeasi citatie mai era mentionat ca are dreptul sa isi verifice dosarul, iar eu m-am asteptat sa gasesc acel dosar intr-o baza de date undeva, dar nu am reusit sa gasesc nicio informatie referitoare la acel dosar, nici dupa numar/an nici dupa nume, deloc.

Exista vreo posibilitate sa aflu mai multe detalii despre situatia lui? Ma asteptam macar o informatie mai generala, cum ar fi sub ce articol al legii se afla problema lui (sau cum se spune), ca dupaia sa caut eu articolul sa aflu ce si cum, sa vad la ce categorie de pedeapsa se incadreaza, samd.

Imi imaginez ca majoritatea informatiilor din dosar sunt disponibile doar pentru el/avocat, eventual parintilor care noh, sunt plecati din tara, caz in care ce trebuie sa faca sa intre in posesia propriului dosar?

Multumesc.
Răspunde
 14-06-2017

I-au schimbat, se pare, numarul de dosar. Stima.
Răspunde
 16-06-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nu exista o baza de date online a dosarelor aflate in cursul urmaririi penale, insa suspectul/inculpatul are posibilitatea legala de a formula o cerere pentru consultarea dosarului. Din cele relatate, este posibil ca prietenul dvs. sa fie acuzat de savarsirea infractiunii de detinere de drogui pentru consum propriu, fapta pedepsita cu inchisoarea de la 2 la 5 ani.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2020
Vizitator
Va rog cum pot afla informati despre dosar ?Pe just.ro se pare ca nu mai arata ,precizez dosarul a inceput de pe data de 14 mai 2020
Răspunde
 28-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca este un dosar de urmarire penala, care nu a ajuns in fata judecatorului inca, nici nu aveti cum sa gasiti asa ceva pe portal.
Urmarirea penala este nepublica. Suspectul, inculpatul, avocatii lor pot depune cereri sa consulte dosarul de urmarire, in anumite conditii, dupa aprobarea procurorului de caz. Au acces la dosarul integral abia in camera preliminara.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-05-2020
Vizitator
Multumes din suflet pentru raspuns ,nu cunosteam motivul!
Răspunde
 29-05-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Paloma a scris pe 28-05-2020:
Va rog cum pot afla informati despre dosar ?Pe just.ro se pare ca nu mai arata ,precizez dosarul a inceput de pe data de 14 mai 2020

Daca sunteti parte in dosar, formulati o cerere pentru studierea acestuia, adresata fie organului de cercetare penala, fie procurorului de caz.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.