Forum avocaţi > Drept penal

Un proces penal care se termina nefavorabil pentru partea vatamata.

13-12-2013

Buna seara,ma numesc Nistor Alina si am o problema penal pe care nu mai stiu sa o scot la cap si sper sa ma ajutati d-voastra.Acum un an sotul meu a luat bataie de la 3 indivizi intr-un bar,beti,l-au bagat in spital cu hematom cranian si fisura de coloana,i s-a facut CT,i s-au dat din partea spitalului 30 zile de concediu iar din partea medicinei legale 45 zile.In cele din urma a vut loc procesul la Judecatoria Calafat unde sotul s-a constituit parte civila,la fel si spitalul.Sentinta a fost urmatoarea:6 luni cu suspendare pentru un inculpat si pentru ceilalti doi amenda penala.Am facut recurs la Craiova unde am cerut sa se depuna la dosar cazierele inculpatilor din cauza ca lipseau.La urmatoarea infatisare precizez ca inculpatii in acest dosar nu s-au prezentat la proces avand avocati din oficiu,sentinta fiind urmatoarea:in calitate de parte vatamata (sotul),instanta va obliga la plata cheltuielilor de judecata in valoare de 700 ron sentinta ramanand aceeasi ca si la Judecatoria Calafat pentru inculpati.Sentinta ramanad definitiva.Au trecut 8 zile.Va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva si unde.Va multumesc anticipat,astept raspunsul d-voastra cat mai repede si va doresc o seara buna.
Răspunde
 20-12-2013
Vizitator
Intr-o cauza atat de importanta trebuia sa consultati un avocat macar pentru redactarea recursului. Nu este un motiv de recurs ca nu s-a depus cazierul inculpatilor, un avocat v-ar fi spus asta si poate ar fi gasit niste motive plauzibile de recurs si nu mai era sotul obligat la plata cheltuielilor de judecata. Puteati sa solicitati si despagubiri pe latura civila, nu ati mentionat nimic de acestea. Sa speram ca noul cod de procedura penala care urmeaza sa intre in vigoare va obliga partile sa angajeze un avocat pentru recurs asa cum o face codul de procedura civila actual.
Referitor la intrebare, nu mai aveti ce face, raul este facut.. ar fi trebuit sa angajati un avocat inainte sa va grabiti cu un recurs neintemeiat
Răspunde
 03-01-2014
Vizitator
Buna seara,precizez ca am incheiat contract cu o casa de avocatura din Craiova (noi fiind din Calafat),dar se pare ca acestia au ascuns faptul ca nu avem motive sa inaintam recurs (dorind sa obtina cat mai multi bani).In acest proces nu au cerut despagubiri intentionanad sa deschida un alt proces,binenteles contra-cost.Dorim sa facem o plangere la CSM pentru verificarea dosarului pentru ca nu s-a luat in considerare cazierele inculpatilor (acestia au amenzi penale si sunt certati cu legea avand foarte multe plangeri la politie inclusiv pentru vatamare corporala cu un cutit).Mentionez ca procurorul care a instrumentat cazul are legaturi cu inculpatii...Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.