Forum avocaţi > Drept penal

CHELTUIELI SAU AMENDA DUPA INCETAREA URMARIRII PENALE

18-08-2017
Vizitator
Acum un an,printr-un schimb de replici pe facebook,un vecin a profitat si mi-a facut o plangere penala pentru amenintare.Dupa vreo luna am fost chemat de Politia de la mine din oras sa dau o declaratie unde mi s-a prezentat acuzatiile si eu,la randul meu am negat ca ar fi o amenintare ci doar o cearta pe facebook la care ofiterii m-au asigurat ca totul va fi ok ca nu are ce sa imi faca ,
Dupa un an imi vine acasa 2 plicrui la diferenta de cateva zile:
1-ORDONATA DE INCETAREA A URMARIRII PENALE(in care se specifica ca eu sa platesc 400 de lei cheltuieli de judecata)
2-CITATIE SA MA PREZINT LA JUDECATORIA DE LA CORNETU ILFOV (in data de ....ora....)

Eu acum inteleg din astea doar ca procurorul a dat ordonanta sa nu se inceapa procesul penal dar nu inteleg de ce sa platesc cheltuieli de judecata atata timp cat eu nu am fost judecta si declarat vinovat si mai ales ca nicoodata nu m-au chemat ca sa ma pot apara.

Intreabarea mea va rog e urmatoarea:

Daca eu accept aceasta incetarea a urmaririi penale pot sa platesc si cheltuieli de judecat si amenda de stiu eu...scandal.tulburare...sau calomine..sau de ce ma vor acuza ei?Procesul va merge in continuare sau se incheie aici?

Ce as putea face.Eu unu as prefera sa iau vina asupra mea sa scap cu 400 de lei dar daca mai trebuie sa platesc si altceva mai bine merg mai departe in sintanta si atunci vin si eu cu martori si dovezi ca sa il scutur putin mai ales ca el era acela care ma incita si agresa verbal???

Va rog mult sa ma indrumati pentru ca luna viitoare trebuie sa ma prezint la Judecatorie in dosar de FOND
Răspunde
 19-08-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
La instanță ați fost chemat pentru confirmarea renunțării la urmărirea penală. Mergeți și solicitați admiterea sesizării de confirmare și apoi plătiți cheltuielile de judecată, urmând să depuneți chitanța doveditoare la parchet.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-08-2017

Mulțumesc dar asta am inteles-o si eu.Dilema mea este:de ce m-au pus sa platesc cheltuieli de judecată daca niciodata nu m-au citat in instanta si nunsunt incadrat ca vinovat?De ce trebuie sa platesc eu aceste cheltuieli si nu statul sau chiar petitul?Dupa ce admit incetarea urmaririi penale si fac dovada plății cheltuielilor de judecată v-a mai fi o alta faza a procesului sau totul se va încheia aici?Pot sa ajung sa platesc atat cheltuiiliele de judecata dar in acelasi timp sa imi iau si amendă?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.