Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Drept penal

2cazuri penale,1 la camera preliminara-Judecatoria brasov,1 la curtea de apel brasov-doresc avocat

22-09-2017
Vizitator
In 2010 am dat procuri pentru cumparare pamant in Romania, la X si fiului ei Y. Am facut cont pentru Y unde sa depun banii ca sa cumpere pamant. 1) In 2012 X+ Z au cumparat +/- 15 ha, in satul F prin Antecontract de la D. 2) In 2012 X+ Z au cumparat +/- 13 ha, in satul F prin Antecontract de la B . Z avea procuri de la ambii vanzatori ai pamantului. Costul cerut de la mine a fost +/- 1250 E/ha (la ambele cumparari) 3) In 2013 X+ Y au cumparat +/- 76 Ha la R, G de la fratii Dr. M. si G. Sub pretextul ca erau bani in contul meu au cumparat pamantul pe numele lui Y. Eu si sotia ne-am opus cumpararii, ca atare imediat Y ne-a vandut pamantul mie si sotiei la +/-1250 E/ha. In 2014 am venit in Romania pentru a vedea faptele si am semnat procura de administrare a terenului si o conventie cu X deoarece au vrut un comision de 5 ani folosire. Noi am facut investigari si in 2014 dupa sosirea mea in USA am aflat ca in cazurile 1) si 2) sau platit vanzatorilor+/-600 E/ha, in cazul 3) terenul a fost pus spre vanzare,de Dr, printr-o agentie la pretul de 1100 E/ha. In 2015, am donat pamantul fiului cu care ocazie am aflat ca pretul de vanzare al pamantului la vecinii mei de la R a fost +/- 500-600 euro/ha. In 2015 am depus plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Br pentru faptele de la R. Sosit in USA am aflat despre taierea a 1000 mc lemn de pe pamantul de la R, cu ocazia acestei taieri ilegale s-a constatat ca prin ilegalitati Dr. au facut CF pe numele lor iar mai tarziu l-au vandut lui Y care mi l-a vandut mie iar eu l-am donat fiului. Tot atuncea s-au taiat si 400 mc lemn de pe pamantul meu si ca pamantul din C.V.-C. este partial pamantul statului si partial pamantul aobstei locale R. Parchetul Br a derulat toate ilegalitatile la Br. In 2016 “Parchetul” a decis ca faptasii infractiunilor sunt nevinovati si au clasat dosarul. In 2017 afland de “clasare” am depus plangere la Prim Procuror care a reafirmat decizia Parchetului din 2016. In 2017 am depus plangere contra “imputernicitilor infractori” la Camera Preliminara de pe langa Judecatoria Br iar contra notarului am depus plangere penala la Curtea de Apel Br. In august-septembrie 2017 am depus actele solicitate de catre “Camera si Curte” si acum sunt in asteptarea deciziei dansilor. 4) Caut avocat pentru aceste cazuri, in urmatorii termeni : Eu platesc cheltuielile cerute de curte iar plata avocatului sa se faca din recuperarile prin actiunea judecatoreasca. 5) Estimarea pierderilor +/- $ 150 000 - +/- $ 300 000 functie de decizia curtii referitor la C.V. –C-ul de la R. Solicit ca 50% din recuperari = de la notar iar 50% = de la “imputernicitii infractori”. Fratii Dr. mai au pamant la R iar M. are casa spre vanzare la +/- E 150 000 in T-J iar fratele lui G. este mai bogat decat M. Notarul are circa 55 ani si deci are de unde-si plati greselile. X are apartament in Br, ½ dintr-un restaurant in Germania=mostenire si alte bunuri in valoare de minimum E 20 000. Z are un apartament in Br (+/-). Y are ceva afaceri in poiana Br (+/-). 6) Doresc cazuri penale daca dansii nu sunt dispusi pentru arbitraj. Accept arbitraj daca aduc dovezi ca dispun de suma estimata a pierderilor descrisa mai sus. 7) Interesul meu este recuperarea pierderilor si nu inchisoare pentru fapta
Răspunde
 02-10-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Ceea ce trebuie sa intelegeti dvs. este ca situatia nu se rezolva asa cum credeti dvs., ci cum prevede legea.
Nimeni nu este obligat sa faca dovada ca are cu ce achita eventualul prejudiciu produs cuiva, asa ca varianta cu “accept arbitraj daca aduc dovezi ca dispun de suma estimata a pierderilor descrisa mai sus”-nu are niciun sens.
Referitor pct 4)-niciun avocat nu va accepta conditiile dvs. de angajare a lui, deoarece onorariul il plateste clientul, nu il recupereaza avocatul de…undeva
Referitor pct.5) -actiunea civila care ar urma sa se faca pentru recuperarea pierderilor prevede o taxa judiciara care nu este deloc mica si este stabilita in raport de valoarea de recuperat, astfel, la 300.000 dolari de recuperat, cu 3,9 lei dolarul, taxa este de 15.305 lei
Referitor pct.6) -situatia nu se rezolva prin arbitraj, ci prin actiune in instanta, dar nu penala ci civila
( prin arbitraj dvs. intelegeti o intelegere, mediere?)
Referitor pct 7) daca ati demarat actiuni penale, va trebui sa acceptati ceea ce legea penala prevede, deci afirmatia dvs. cum ca" Interesul meu este recuperarea pierderilor si nu inchisoare pentru fapta" , iar nu are suport real.Pe langa aceste actiuni penale va trebui sa introduceti actiuni civile de recuperare a sumelor in cauza, dar cum exista principiul potrivit caruia "penalul tine in loc civilul", acestea se vor judeca dupa finalizarea celor penale.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.