Forum avocaţi > Drept penal

Mandat arestare Germania

07-10-2017
Vizitator
va salut ,o sa trec direct la caz, in 2011 eram in germania si am folosit cardu personal pentru a face cumparaturi in magazine fara a avea acoperire la un moment dat am fost arestat si dupa proces mi-au dat drumu si am plecat in Romania din 2011 nu am mai stat in Germania dar o transitam ocazional, in 2015 am fost oprit de politie pe autostrada si in urma controlului am fost arestat deoarece mi se emisese mandat de arestare si aveam de facut cu executare 1 an si 3 luni ,am fost pus pe penitenciar cu regim deschis si dupa o luna mi s-a aprobat urlaub(un fel de liber pt cateva ore) eu nu am mai revenit inapoi si am fugit in Olanda dupa care inapoi in Romania .Iintrebarea mea este acel mandat va ramane localsau se va prescrie odata sau se va transforma in international ? si daca merg cu avionu si face escala de urgenta pe teritoriul Germaniei la coborare voi fi arestat ?sau tre sa informez echipajul de zbor ca daca intru in aeroport voi fi arestat ?
Răspunde
 07-10-2017

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Se va emite (daca nu s-a si emis) mandat european de arestare. In principal autoritatile tarii unde trebuia sa executati pedeapsa transmite mandatul european in tara de origine a inculpatului. In cazul dvs., in Romania. Pe cale de consecinta alertati in principal este politia din Romania. Restul depinde de noroc. Daca mandatul european a fost emis si transmis la nivel de tari europene atunci orice autoritati a oricaror tara Europeana va poate retine si preda autoritatilor tarii unde trebuia sa va efectuati regimul de detentie. Mai jos aveti linkul catre legislatia mandatului european de arestare http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ro/TXT/?uri=CELEX%3A32002F0584

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2017
Vizitator
A fost emis recent un ordin al MJ ÎCCJ MAI PÎCCJ care enumara destul de detaliat toate drepturile pe care le are persoana privată de libertate în procedura de executare a unui mandat european de arestare:

Drepturile persoanei private de libertate în baza unui mandat european de arestare
Răspunde
 23-10-2018
Vizitator
Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am fost judecat in germania pt un furt si condamnat la 1,6 ani inchisoate. Apoi am facut recurs si pedeapsa sa majorat la 2,6. Pe perioada judecarii am fost atestat preventiv timp de 5 luni apoi am fost elibetat sub control judiciar. Dupa recurs am facut o revizuire, dar dupa 2 luni am parasit Germania. In acest caz se poate emite mandat europran de arestare sau se va emite doar local, pe teritoriul Germaniei???. Si daca se emite mandat european cum as putea sa aflu??
Răspunde
 23-10-2018
Vizitator
am inteles acum o sa astept sa vad ce o sa fie ,in timpul cand eram in OLANDA avocatul cel aveam acolo ,iam relatat si lui cele intamplate si mia zis ca in cazul asta ramane doar in Germania valabil ca nu e ceva care necesita mandate European ,ca si la prima condamnare din 2011 au trecut 4 ani pana sa ma opreasca in control traffic si nu mi sa emis nimic European pe numele meu,eu nu am pe n imeni acolo ca am inteles daca as redeschide cazul acolo si as rasp in fata legii sa acopar daunele financiare sar rezolva dosarul
Răspunde
 12-06-2019
Vizitator
Bună ziua am si ieu o problema gravă soția mea in 2010 a fost condamnată în italia pentru mai multe furturi din magazine a primit 6anii si 4luni in acel timp ierea gravidă si iau suspendat pedeapsa intre timp noi neam mutat în germania ieri am fost anunțat că a cautato poliția in românia cu mandat de arestare european aici în germania suntem rezidenți se poate ca poliția germană să o ridice de acasă avem 5 copii ce-l mai mic are 2ani jumate multumesc frumos astept raspunsuri
Răspunde
 13-06-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Vasile a scris pe 12-06-2019:
Bună ziua am si ieu o problema gravă soția mea in 2010 a fost condamnată în italia pentru mai multe furturi din magazine a primit 6anii si 4luni in acel timp ierea gravidă si iau suspendat pedeapsa intre timp noi neam mutat în germania ieri am fost anunțat că a cautato poliția in românia cu mandat de arestare european aici în germania suntem rezidenți se poate ca poliția germană să o ridice de acasă avem 5 copii ce-l mai mic are 2ani jumate multumesc frumos astept raspunsuri
Daca sotia dvs are o pedeapsa de executat si s-a emis un mandat european de arestare pe numele dansei, indicat ar fi sa se prezinte la penitenciar pentru continuarea executarii restului de pedeapsa, in caz contrar va fi arestata si i se pot retine circumstante agravante, in situatia in care se sustrage.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2023
Vizitator
Buna ziua cum pot afla dacă am mandat de arestare in Germania sau vreo amenda penală! Sunt plecată de doi ani din Germania și nustiu dacă sa emis ceva pana acuma! Unde pot sa sun sau sa întreb? Va mulțumesc
Răspunde
 21-01-2023

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Contactati un avocat din Germania, sa efectueze verificari in acest sens.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.