Forum avocaţi > Drept penal

Am imprumutat o masina, refuz inapoiere, recuperat masina

09-10-2017
Vizitator
Buna ziua. In luna aprilie, am incheiat un contract de vanzare in rate pentru un autoturism. conditia fiind ca dupa achitarea sumei totale eu ma oblig sa prefectez actere ca noul propietar sa fie cel cu care am incheiat acest ctr, dl Cristi. La inceputul lunii August, " chiriasul" nu a mai achitat ratele catre mine. Dupa alte 3 saptamani, primesc un telefon de la dl Mihai prin care imi solicita adeverinta fiscala deoarece el a cumparat autoturismul de la dl Radu. Eu i-am raspuns ca nu am cum sa i ofer acest document pentru ca nu am incasat niciun ban din aceasta vanzare nici de la dl Mihai nici de la dl Radu si nici nu sunt de acord cu aceasta vanzare. Masina fiind pe numele meu. Cel cu care aveam ctr initial , dl Cristi , nemairaspunzand la telefon, am mers si am recuperat autoturismul de la dl Mihai. Ce fac acum? Puteti sa ma ajutati?
Răspunde
 10-10-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din cele relatate, dl. Cristi poate fi acuzat de savarsirea infractiunii de inselaciune de catre dl. Mihai, acesta din urma fiind cumparator de buna credinta. Dvs. v-ati recuperat autoturismul, astfel ca aveti posibilitatea legala de a formula o actiune civila impotriva primului cumparator sau o actiune penala, insa trebuie vazute clauzele contractuale ale actelor incheiate intre parti.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2017
Vizitator
Buna ziua! am un dosar penal pe rol in care mi s-a pus sechestru asigurator pe bunuri printre care si un apartament luat cu credit. In cazul in care nu pot restitui suma se poate pune in aplicare sechestrul chiar daca imobilul este gravat de sarcini tinand cont ca este ipotecat?
Va multumesc!
Răspunde
 10-10-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Mia a scris pe 10-10-2017:
Buna ziua! am un dosar penal pe rol in care mi s-a pus sechestru asigurator pe bunuri printre care si un apartament luat cu credit. In cazul in care nu pot restitui suma se poate pune in aplicare sechestrul chiar daca imobilul este gravat de sarcini tinand cont ca este ipotecat?
Va multumesc!

Buna ziua,

Din intrebarea dvs. nu se intelege ce suma nu restituiti. Daca este vorba despre creditul ipotecar, banca nu va putea executa silit apartamentul fara incuviintarea instantei care a aplicat sechestrul.
Daca nu veti putea plati despagubirile stabilite in dosarul penal si la care veti fi obligata printr-o hotarare definitiva, se poate executa silit apartamentul insa banca va lua toata suma obtinuta pentru ca are ipoteca si, prin urmare, are dreptul sa-si ia cu prioritate banii acordati cu titlu de credit.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2017

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Este interesant cum in unele spete penale se intampla ca cel care este mai iute de mana sa isi i-a creanta. Am spete in care statul a fost care si-a adjudecat bunurile/valorificat si altele in care bancile si-au valorivicat drepturile de creanta. In alt caz si singurul, cunoscut de mine, dupa ce banca a valorificat bunul si si-a incasat creanta, statul a solicitat anularea vanzarii cumpararii imobilului si l-a dat afara pe cumparatorul de buna credinta.
D-nul/D-na MIA raspunsul pt dvs este acela in care depinde foarte mult de inscrisurile pe care le aveti in dosare (si cel de la banca si cel penal), de stadiul executarii bancare (daca exista la aceasta data), daca imobilul este bun comun cu inca o persoana, etc. Succes.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.